Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Riga" Pasaules tūres finālturnīru turpinās pret olimpiskajiem vicečempioniem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga" Pasaules tūres finālturnīru turpinās pret olimpiskajiem vicečempioniem
Nauris Miezis šodien turpinās diriģēt savas komandas spēli. Foto: FIBA

Saūda Arābijas pilsētā Džidā šodien noskaidrosies Pasaules tūres finālturnīra uzvarētājs 3x3 basketbolā, kas sevi varēs saukt par tūres čempionu. Šo titulu centīsies nosargāt "Riga" basketbolisti, kuri ceturtdaļfinālā mērosies spēkiem ar Krievijas komandu "Gagarin".

• "Riga" 3x3 basketbolisti, Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš, Pasaules tūres finālturnīru sāka ar uzvaru pār Šveices komandu "Lausanne" (21:19). Otrajā spēlē latvieši cīnījās ar ASV komandu "Princeton", ko pārspēja ar rezultātu 20:14.

• Tādējādi "Riga" savu tūres čempiontitula aizstāvēšanu var turpināt ceturtdaļfinālā kā A grupas labākā komanda. Tas nozīmē, ka cīņā par vietu pusfinālā pretī stāsies C grupas otrā labākā komanda, par kuru vakar kļuva Krievijas "Gagarin", izšķirošajā cīņā pieveicot Lietuvas komandu "Šakiai" ar 20:15. Pirms tam krievi piekāpās grupas uzvarētājai, Serbijas komandai "Liman" (10:19).

• "Gagarin" sezonas laikā piedalījās četros turnīros, ar katru uzlabojot savu sniegumu, Meksikā jau tiekot pie trešās vietas. Tieši "Riga" basketbolisti pusfinālā apstādināja "Gagarin", gūstot panākumu ar 21:17. Kopumā komandas tikušās gana bieži, bet "Masters" turnīros "Riga" uzvarējusi četrus no pieciem dueļiem. "Gagarin" pārstāv trīs no četriem Krievijas 3x3 basketbola izlases spēlētājiem, kurus latvieši pārspēja Tokijas olimpisko spēļu finālā. Nevienu no spēlētājiem vismaz šajā turnīrā nav vajadzības izcelt, jo visi krievu basketbolisti spēlēja līdzvērtīgi komandas interesēs, atsevišķos brīžos katram uzņemoties līdera lomu. Protams, jāuzmanās no Kirila Piskolva un Aleksandra Zujeva tālmetieniem.

• Ja "Riga" izdosies uzvarēt ceturtdaļfinālā, tad pusfinālā to gaida spēkošanās ar Nīderlandes "Amsterdam" un Puertoriko "San Juan" dueļa uzvarētāju. Otrā izslēgšanas spēļu zarā spēlēs Serbijas komandas "Liman" un "Ub", kurām pretī attiecīgi stāsies Šveices "Lausanne" un beļģu "Antwerp".

• "Riga" basketbolisti spēli pret "Gagarin" sāks plkst. 15:30, atklājot otro sacensību dienu. Tikmēr ap plkst. 20:00 būs zināmi šī finālturnīra uzvarētāji. Visas spēles iespējams vērot "Best4sport TV" kanālā, kā arī FIBA 3x3 YouTube kanālā.

Pasaules tūres ceturtdaļfināla pāri

LaiksSpēle
15:30"Riga" - "Gagarin"
16:05"Amsterdam" - "San Juan"
16:40"Ub" - "Antwerp"
17:15"Liman" - "Lausanne"

  +2 [+] [-]

, 2021-12-18 10:15, pirms 2 gadiem
Par Latviju!

     [+] [-]

, 2021-12-18 10:59, pirms 2 gadiem
plēstās botas nav.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-18 11:43, pirms 2 gadiem
Priekš manis tas ir negaidīti ka Šakia nav pretī ,bet gan Gagarin..
Domāju ka bez Karpenko -Gagarin tik jaudīgi nebūs, mūsējiem vajadzētu vinnēt viņus..
Ja vien Pisklovs un Zujevs nesalādē dvoikas..

  +1 [+] [-]

, 2021-12-18 12:31, pirms 2 gadiem
Gagarina komanda ir ļoti slavena. Šīs komandas vārdā KHL nosauca savu kausu, bet PSRS - pasaules pirmo kosmonautu!

     [+] [-]

, 2021-12-18 14:21, pirms 2 gadiem
Kas tiem krieviem ir ar tiem Gagariniem un sputņikiem?
Vēl nevar pārdzīvot ka pirmie neaizlidoja uz mēnesi?
Maigi izsakoties dīvaini skan