Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Kandava"/"Turība" uzvar 3x3 basketbola kausa piektajā posmā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Kandava"/"Turība" uzvar 3x3 basketbola kausa piektajā posmā
Francis Lācis. Foto: LBS

LETA. "Kandava"/"Turība" komanda, kuras rindās spēlēja trīs no četriem Eiropas spēļu čempioniem, nedēļas nogalē Tukumā ieņēma pirmo vietu Latvijas Basketbola savienības (LBS) rīkotajā "Herbalife" 3x3 basketbola kausa piektajā posmā, vēsta LBS.

Tukuma posma pusfinālā iekļuva komandas atbilstoši Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) reitingam. Turnīra favorīte "Kandava"/"Turība", kuru pārstāvēja Francis Gustavs Lācis, Kristaps Gludītis, Zigmārs Raimo un Eduards Hāzners, cīņā par vietu finālā ar 22:11 uzveica "East-Ball", bet otrā pusfinālā "TRUBasketball" ar 21:16 pārspēja "ROOT Brokerus".

Finālā "Kandava"/"Turība" ar 21:13 bija pārāka pār "TRUBasketball". Izšķirošajā mačā Lācis ar trīs precīziem tālmetieniem palīdzēja Kandavas komandai atspēlēties no -2 un iekrāt četru punktu pārsvaru, kam sekoja vēl Raimo gūtie punkti, nodrošinot "Kandava"/"Turība" panākumu.

Par posma rezultatīvāko spēlētāju kļuva Gludītis, kurš piecās spēlēs kopā guva 40 punktus. Viņš īpaši izcēlās pusfinālā, kurā realizēja astoņus divpunktu metienus un guva 16 no komandas 21 punkta.

"Kandava"/"Turība", kas ir kopvērtējuma līdere, kļuvusi arī par pirmo vienību, kurai izdevies uzvarēt divos posmos. "Kandava"/"Turība" sakrājusi 284 punktus, kamēr tuvākajai sekotājai "Salaspils 3x3" ir 198 punkti.

Nākamais sacensību posms paredzēts 29. jūlijā Ventspilī.

Šīs sacensības ir Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) "Quest" sērijas turnīrs un kopā paredzēti septiņi posmi un finālturnīrs, kas iepirkšanās un izklaides centrā "Akropole Rīga" norisināsies 5. un 6. augustā.

Turnīra galvenā balva ir apmaksāta ceļazīme uz FIBA 3x3 Pasaules tūres posmu Debrecenā, kas notiks no 26. līdz 27. augustam.

     [+] [-]

, 2023-07-18 08:48, pirms 10 mēnešiem
Žēl, ka Kandavai nav finanšu resursu, lai spēlētu LIBL. Jo esošos apstākļos dominē savā līmenī.