Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Lasmaņa spēlēm ''Big 3'' Latvijas sporta līdzjutēji varēs sekot Go3 platformā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Lasmaņa spēlēm ''Big 3'' Latvijas sporta līdzjutēji varēs sekot Go3 platformā
Kārlis Lasmanis. Foto: FIBA

''TV3 Group'' informē, ka no 18. jūnija līdz pat septembrim Go3 nākamās paaudzes televīzijā tiks piedāvātas ''Big3'' līgas spēles, kur ''Aliens'' komandas rindās spēlēs Kārlis Lasmanis.

''Big3'' līga ir bagāta ar basketbola Slavas zāles leģendām, bijušajām NBA zvaigznēm, kā arī NBA čempioniem. Piektās sezonas laikā skatītājiem būs iespēja katru nedēļu vērot spēles, kurās piedalās savulaik NBA atzinību guvušas zvaigznes Džo Džonsons, Džeisons Ričardsons, Leandro Barbosa, Rašards Luiss, Mario Čalmerss un citi, savukārt par vairāku komandu treneriem izvēlētas tādas NBA un WNBA leģendas kā Džuliuss Īrvings, Gerijs Peitons un Lisa Leslija. Basketbola faniem visā Baltijā šī sezona būs īpaši aizraujoša ar to, ka līgā sevi centīsies apliecināt olimpiskais čempions Kārlis Lasmanis. Viņš komandā "Aliens" startēs kopā ar serbu Dušanu Bulutu, kurš FIBA 3x3 pasaules laikā agrāk ieņēma pirmo pozīciju un tiek minēts kā viens no visu laiku labākajiem 3x3 spēlētājiem.

"Esam gandarīti kļūt par ''Big3'' mājām Baltijas valstīs. Kārlis Lasmanis un Latvijas 3x3 olimpiskā čempionvienība kopš zelta medaļas iegūšanas Tokijā ir kļuvuši par populārām sporta zvaigznēm un tagad visai nācijai būs iespēja just līdzi Kārļa jaunajam profesionālajam izaicinājumam ''Big3'' līgā, kur viņš stāsies pretī ļoti labi zināmiem un sevi augstākajā līmenī apliecinājušiem spēlētājiem," komentē "TV3 Group" Sporta vadītājs Raimonds Zeps.

''Big3'' līgu 2017. gadā kopā ar izklaides producentu Džefu Kvatinecu (Jeff Kwatinetz) dibināja producents, aktieris un mūzikas leģenda Ice Cube. Tā ir uz spēlētājiem orientēta līga, kas koncentrējas uz izklaidi un inovācijām. Tajā īpaši spraigā un dinamiskā veidā savā starpā sacenšas pasaules vadošie 3x3 spēlētāji. Komandas pārstāv bijušās NBA zvaigznes un talanti, kurus trenē NBA un WNBA leģendas. BIG3 turpina starptautiski izplesties, aizvien vairāk piesaistot spēlētājus no citām pasaules valstīm.

''Big3'' tiek spēlēts pēc basketbola varianta "Fireball3" noteikumiem, kuri atšķiras no FIBA 3x3 sankcionētajiem. Galvenie noteikumi: spēles tiek aizvadītas uz puslaukumu un uz vienu grozu ar septītā izmēra bumbu. Lai uzvarētu, komandai ir jāsasniedz 50 punkti un pārsvaram jābūt ne mazākam par diviem punktiem. Puslaika pārtraukums notiek brīdī, kad kāda no komandām sasniedz 25 punktu atzīmi. Trīs punktu metiena līnija atrodas tikpat tālu kā NBA, taču ir iespēja no spēles gūt arī četrus punktus, trāpot no speciālām atzīmēm, kas atrodas ārpus trīs punktu metiena līnijas. Uzbrukuma laiks ir 14 sekundes. Pēc aizsardzībā iegūtajām atlēkušajām bumbām bumba ir jāizved ārpus trīs punktu līnijas, taču pēc nozagtas bumbas tas nav jādara. Par piezīmi metienā tiek piešķirts viens soda metiens, kas ir tādā pašā vērtībā kā izdarītais metiens. Ja piezīme fiksēta divu punktu metiena laikā, tad jāizpilda klasiskais soda metiens, savukārt, ja noteikumi tiek pārkāpti trīs un četru punktu metiena laikā, arī soda metiens jāizpilda attiecīgi no trīs punktu vai četru punktu metiena vietas.

Pirmās spēles Go3 platformā būs skatāmas jau sestdien, bet plašāk par līgu, kurā nonācis Kārlis Lasmanis, var lasīt ŠEIT.

Informāciju sagatavoja:
TV3 Group