Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Riga" basketbolisti ar uzvaru sāk turnīru Korejā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga" basketbolisti ar uzvaru sāk turnīru Korejā
Kārlis Lasmanis. Foto: FIBA

Pasaules tūres "Challenger" turnīru Korejā sekmīgi sākuši "Riga" 3x3 basketbolisti. Latvieši pirmajā spēlē ar 22:15 pārspēja Dienvidkorejas komandu "Seoul", ieliekot pamatus iekļūšanai ceturtdaļfinālā.

• "Riga" 3x3 basketbolisti, Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš, uzvarējuši pēdējos divos "Masters" turnīros, kuros piedalījušies. Pēdējais risinājās Parīzē, kur latvieši nespēlēja. Lai tiktu uz Rijādas "Masters" turnīru, "Riga" sāka dalību "Challenger" turnīrā Dienvidkorejā, kurā jāiekļūst finālā, lai kvalificētos "Masters" turnīram.

• Latviešu pirmie pretinieki bija mājinieki no komandas "Seoul". Spēles pirmajā minūtē korejiešiem izdevās izvirzīties vadībā ar 3:1, bet Lasmanis sev netipiski izniekoja divas nevainojamas iespējas groza apakšā panākt izlīdzinājumu. Korejieši vāji cīnījās par atlēkušajām bumbām, dodot latviešiem atkārtotas iespējas uzbrukumā. Tikmēr "Riga" basketbolistiem vajadzēja pielikt aizsardzībā, jo ar metienu realizāciju korejiešiem problēmas nebija.

• Ar pāris precīziem tālmetieniem "Seoul" izvirzījās vadībā ar 12:10, bet latvieši atbildēja ar trīs punktu izrāvienu, atgūstot minimālu vadību. Kad spēlētas bija piecas ar pusi minūtes, Miezis pārtvēra bumbu, bet Lasmanis panāca 16:14. Pēc pārtraukuma Miezis nodemonstrēja savu individuālo meistarību, bet Lasmanis izšķīra spēles likteni pavisam. Latvieši gāja uz to, lai uzvarētu spēli ar 22 gūtiem punktiem, ko izdevās paveikt pēc Krūmiņa sekmīgā tālmetiena - 22:15.

• C grupas otrajā spēlē plkst. 12:20 "Riga" mērosies spēkiem ar Polijas komandu "Warsaw". Spēles iespējams vērot FIBA 3x3 YouTube kanālā.

Pasaules tūre 3x3 basketbolā, Sačhonas "Challenger", C grupa

"Riga" - "Seoul" (KOR) 22:15

"Riga": Lasmanis 12, Miezis 6, Čavars 2, Krūmiņš 2
"Seoul": Kanghū 8, Junhjuks 6, Dženvans 1, Džekju