Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Mieža tālmetieni atnes Latvijas izlasei uzvaru pār Melnkalni

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Mieža tālmetieni atnes Latvijas izlasei uzvaru pār Melnkalni
Nauris Miezis. Foto: FIBA

Eiropas kausa izcīņu 3x3 basketbolā ar uzvaru sākusi Latvijas vīriešu izlase. Latvieši C grupas pirmajā spēlē ar 21:17 pārspēja Melnkalnes izlasi, liekot pamatu iekļūšanai ceturtdaļfinālā.

• Pagājušajā nedēļā Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš izcīnīja uzvaru Monreālas "Masters" turnīrā, kas bija pirmā šajā sezonā un pirmais turnīrs, kurā komanda spēlēja savā olimpiskajā sastāvā. Šajā nedēļas nogalē "Riga" formas krekli jānomaina pret Latvijas izlases krekliem, lai cīnītos par Eiropas kausu. Pirmā spēle latviešiem bija pret grupas tumšo zirdziņu, Melnkalnes izlasi.

• Spēlē pirmo punktu guva Čavars, realizējot pustālo metienu. Latvieši spēja regulāri noturēt minimālu pārsvaru. Pēc divām spēlētām minūtēm Latvijas izlase bija vadībā ar 3:2, bet uzreiz pēc tam Melnkalnes izlase pārņēma vadību pēc sekmīga tālmetiena. Pēc 20 sekundēm komandas apmainījās ar precīziem metieniem no distances, bet, kad nospēlētas bija trīs minūtes, Miezis realizēja metienu ar sodu, panākot 7:6.

• Miezis īsā laikā trāpīja vēl divus tālmetienus, palielinot savas komandas pārsvaru līdz četriem punktiem (11:7). Krūmiņam izdevās gūt pāris punktus groza apakšā, bet melnkalnieiši neļāva atslābt. Vairāk precīzi tālmetieni un vien minimāls pārsvars Latvijas izlasei spēles laika vidū - 13:12.

• Miezis sāka piesaistīt lielāku pretinieku uzmanību, bet tas pavēra iespējas Lasmanim. Lai arī atkal izdevās atjaunot trīs punktu pārsvaru, uzreiz sekoja Melnkalnes izlases atbilde no distances. Tā rezultāts kļuva arī neizšķirts (16:16). Miezis atdeva pa rezultatīvai piespēlei Čavaram un Krūmiņam, Latvijas izlasei atjaunojot divu punktu pārsvaru. Krūmiņš vēl pievienoja vienu precīzu soda metienu, latviešiem nonākot divu punktu attālumā no uzvaras. Miezim vajadzēja divas iespējas, lai liktu punktu šai spēlei ar rezultātu 21:17.

• Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs plkst. 22:40, kad mērosies spēkiem ar Polijas izlasi. Visas spēles var vērot FIBA 3x3 YouTube kanālā.

Eiropas kauss 3x3 basketbolā, C grupa

Latvija - Melnkalne 21:17

Latvija: Miezis 12, Krūmiņš 4, Čavars 3, Lasmanis 2
Melnkalne: Gavraničs 9, Jovanovičs 7, Andeličs 1, Popovičs

     [+] [-]

, 2022-09-10 20:59, pirms 2 gadiem
Nostaigāts !