Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolisti pēc trīs gadu pauzes dosies pretī Eiropas kausam

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 basketbolisti pēc trīs gadu pauzes dosies pretī Eiropas kausam
Latvijas 3x3 basketbola izlase. Foto: basket.lv

Austrijas pilsētā Grācā sākusies Eiropas kausa izcīņa 3x3 basketbolā. Šodien turnīrā iesaistīsies arī Latvijas vīriešu izlase, kas labākajā sastāvā cīnīsies pret Melnkalnes un Polijas izlasēm.

• Pagājušajā nedēļā Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš izcīnīja uzvaru Monreālas "Masters" turnīrā, kas bija pirmā šajā sezonā un pirmais turnīrs, kurā komanda spēlēja savā olimpiskajā sastāvā. Šajā nedēļas nogalē "Riga" formas krekli jānomaina pret Latvijas izlases krekliem, lai cīnītos par Eiropas kausu, ko nevarēja darīt pagājušogad, jo Latvijas otrā komanda nespēja kvalificēties Eiropas kausa izcīņai, kamēr vadošie 3x3 basketbolisti gatavojās Tokijas olimpiskajām spēlēm.

• Latvijas izlase sevi uz 3x3 basketbola kartes uzlika ar uzvaru 2017. gada Eiropas kausa izcīņā, gadu vēlāk dramatiskā finālā piekāpās serbiem, bet 2019. gadā sensacionāli nespēja pārvarēt grupu turnīru, kamēr 2021. gadā, kā jau minēts, pat neradās iespēja piedalīties turnīrā. Pagājušogad par čempioni kļuva Serbija, finālā pāspējot Lietuvu, bet bronzu izcīnīja Polijas kvartets.

• Kad pirmā sacensību diena jau aizvadīta, turnīrā iesaistījās A un C grupas komandas. Latvijas izlase ir C grupā kopā ar Melnkalnes un Polijas izlasēm, cīnoties par divām vietām ceturtdaļfinālā. Pirmā spēle Latvijas izlasei paredzēta plkst. 17:45 pret grupas tumšo zirdziņu, Melnkalnes izlasi. Komandu veido Podogricas komandas 3x3 basketbolisti, kuri aktīvi piedalās reģionālos turnīros, bet nav sasnieguši būtiskus rezultātus augstākajā līmenī Pasaules tūrē.

Otro spēli Latvijas izlase aizvadīs plkst. 22:40, kad mērosies spēkiem ar poļiem. No pagājušā gada bronzas sastāva palikuši Šimons Rdučs un Przemislavs Zamoiskis, bet komandai pievienojies brāļu konflikta upuris Marcels Poņitka, kuru it kā brāļa Mateuša Poņitkas, kurš ir izlases līderis, dēļ neuzaicināja uz Polijas basketbola izlasi, gatavojoties Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm un Eiropas čempionātam, kaut iepriekš tieši viņš spēlēja, bet Mateušs ne. Latvijas izlasei Polijas izlase līdz Tokijas olimpiskajām spēlēm bija neērts pretinieks, bet nu jau tieši latvieši ir spēles favorīti iespējamajā cīņā par uzvaru grupā.

• Šoreiz uzvara grupā ir sevišķi svarīga, jo tas ļautu izvairīties no A grupas labākās komandas satikšanas ceturtdaļfinālā. Uz šo vietu viennozīmīgi galvenā pretendente ir pašreizējā kausa īpašniece, Serbijas izlase. Vēl grupā spēlēs Slovēnijas un Izraēlas basketbolisti. Divi ceturtdaļfināla pāri noskaidrojās jau vakar, ne bez grūtībām no grupas izkļūstot beļģiem un lietuviešiem, kuri spēlēs savā starpā, bet otru pāri veidos Nīderlandes un Austrijas basketbolisti.

• Visas Eiropas kausa izcīņas spēles vērojamas FIBA 3x3 YouTube kanālā

     [+] [-]

, 2022-09-10 12:01, pirms 2 gadiem
Nebūs jau pirmā reize, ja zaudēsim kādu no spēlēm, kuru jāuzvar, tādējādi uzgrābjoties uz serbiem jau agrākā turnīra fāzē, nekā tam būtu pēc loģikas jābūt...

Bet nu veiksmi čaļiem!

  -1 [+] [-]

, 2022-09-10 13:29, pirms 2 gadiem
Paņemsim kausu 99%. Ar Lasmani cita komanda, serbi neko nevarēs likt pretī

     [+] [-]

, 2022-09-10 14:29, pirms 2 gadiem
arī šito neviens no padsmit LV sporta kanāliem nerādīs???

tas ir apbrīnojami,kā visi sūta d... mūsu lielos čempiņus