Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Riga" 3x3 basketbolistiem divi zaudējumi Kolorado "Challenger"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga" 3x3 basketbolistiem divi zaudējumi Kolorado "Challenger"
Edgars Krūmiņš. Foto: worldtour.fiba3x3.com

ASV pilsētā Kolorado risinās FIBA 3x3 Pasaules tūres "Challenger" turnīrs. Tajā ar pirmo numuru izliktā Agņa Čavara un Edgara Krūmiņa pārstāvētā "Riga" piedzīvoja divus zaudējumus un netika ceturtdaļfinālā.

• Latviešu un ķīniešu apvienotā komanda devās uz ASV, lai cīnītos par vietu Abū Dabī "Masters" turnīrā. "Riga" izlikta ar pirmo numuru, bet jau pirms turnīra bija skaidrs, ka pretinieki būt ļoti nopietni. Šoreiz "Riga" basketbolisti nespēja izkļūt no grupas.

• Pirmā spēle bija pret ASV komandu "Calabasas", kas to sāka ar piecu punktu izrāvienu. Pret Edgaru Krūmiņu tika pārkāpti noteikumu tālmetiena izpildes brīdī, latvietim atzīmējoties ar diviem sekmīgiem soda metieniem. Spēles pirmajā pusē Krūmiņa un Čavara tālmetieni deva "Riga" punktus, bet arī pretinieki sekmīgi uzbruka no tālās distances, saglabājot piecu punktu pārsvaru (9:14). Spēles otrajā pusē "Riga" tā arī nespēja atspēlēties, atzīstot pretinieku pārākumu ar 16:21. Krūmiņa kontā seši, bet Čavaram četri punkti.

• Otrā spēle bija pret Lietuvas komandu "Kaunas". Lietuvieši ātri ieguva divu punktu pārsvaru, bet "Riga" spēja panākt izlīdzinājumu. Tuvojoties spēles laika vidum, "Kaunas" veica sešu punktu izrāvienu (11:5). Spēles gaitā "Kaunas" bija arī septiņu punktu pārsvars, bet "Riga" spēja sadeldēt deficītu līdz diviem punktiem. Tajā brīdī lietuvieši spēja likt punktu spēlei, "Riga" basketbolistiem zaudējot ar 18:21. Arī šajā spēlē Krūmiņam seši punkti, bet Čavaram divi.

• Šobrīd "Riga" komanda nav pieteikta vai kvalificējusies kādam no nākamajiem Pasaules tūres turnīriem. Tūres kopvērtējumā "Riga" šobrīd ir astotajā vietā, bet finālturnīram kvalificēsies 12 labākās komandas. Tiesa, priekšā vēl virkne "Masters" turnīru, kuriem "Riga" nav kvalificējusies.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-08 08:09, pirms 7 mēnešiem
Diemžēl interese par šiem sāk tuvoties Slobožanskas Prometey līmenim (tas ir - nekāda). ☹️

     [+] [-]

, 2023-10-08 08:44, pirms 7 mēnešiem
Žēl ,ka sadalijās un čiks vien iznācis...
Ja nu vienīgi normālu piķi sapelnija!