Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Latvijas vīriešu un sieviešu izlases cīnīsies par ceļazīmēm uz 3x3 Eiropas čempionātu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas vīriešu un sieviešu izlases cīnīsies par ceļazīmēm uz 3x3 Eiropas čempionātu
Kristīna Petermane. Foto: FIBA

Latvijas sieviešu un vīriešu 3x3 basketbola izlases komandas sestdien, 26. jūnijā, Rumānijas pilsētā Konstancā piedalīsies Eiropas kausa izcīņas (čempionāta) kvalifikācijas turnīrā. Lai iegūtu tiesības 10.-12. septembrī startēt finālturnīrā Parīzē, grupas turnīros trīs komandu konkurencē jāizcīna vismaz otrā vieta un pēc tam jāuzvar ceturtdaļfināla spēlē.

Sieviešu turnīrā Konstancā Latviju pārstāvēs 2019. gada Eiropas čempionāta bronzas medaļu ieguvējas Baiba Eglīte un Kristīna Petermane, kā arī Janeta Rozentāle un Emīlijas Krista Grava.

C grupas turnīrā latvietes sestdien, 26. jūnijā, plkst.13:50 spēlēs ar Ukrainas izlasi, bet plkst.20:15 – ar Lietuvas basketbolistēm. Grupas divas labākās komandas tās pašas dienas vakarā aizvadīs ceturtdaļfināla spēles ar kādu no A grupas komandām (Īrija, Rumānija, Zviedrija; A1-C2, C1-A2), kuru uzvarētājas iegūs ceļazīmi uz Parīzi.

Vīriešu sacensībās Latviju pārstāvēs Kārlis Apsītis, Kārlis Žunda, Dāvis Gūtmanis un Klāvs Dubults, dodot iespēju ilggadējiem izlases pamatspēkiem koncentrēties startam olimpiskajā turnīrā.

A grupas turnīrā Latvijas komanda plkst.14:15 spēlēs ar Slovākijas izlasi, bet plkst.20:40 ar Baltkrieviju. Grupas divas labākās komandas sestdien vakarā aizvadīs ceturtdaļfināla spēles ar kādu no C grupas komandām (Igaunija, Kipra, Nīderlande, Zviedrija; A1-C2, C1-A2), kuru uzvarētāji iegūs ceļazīmi uz Parīzi.

Eiropas kausa izcīņas finālturnīrā Parīzē piedalīsies 12 sieviešu un 12 vīriešu komandas, no kurām četras jau ir zināmas. Sieviešu konkurencē spēlēs Francijas basketbolistes (rīkotājvalsts un 2019. gada čempiones), kā arī trīs komandas, kas ieņēma augstākās vietas FIBA rangu tabulā 2020. gada 1. novembrī: Krievija (3.), Nīderlande (5.), Rumānija (7.). Vīriešu turnīrā spēlēs Francija (rīkotāji), Serbija (2019. gada čempioni), Krievija (3. vieta FIBA reitingā) un Slovēnija (4.).

Vēl pa četrām finālturnīra dalībniecēm gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē noskaidrosies kvalifikācijas turnīros Konstancā un Telavivā (25.-26. jūnijā).

Izmantotie resursi:
3x3: sestdien cīņas par ceļazīmēm uz Eiropas...