Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Riga" basketbolisti Permā izcīna trešo vietu un ceļazīmi uz Mehiko "Masters"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga" basketbolisti Permā izcīna trešo vietu un ceļazīmi uz Mehiko "Masters"
Kārlis Pauls Lasmanis. Foto: KBF

Krievijas pilsētā Permā notiekošo "Quest" turnīru 3x3 basketbolā noslēguši "Riga" basketbolisti. Latvieši pēc zaudējuma pusfinālā izcīnīja uzvaru cīņā par trešo vietu un nopelnīja vienu no trim ceļazīmēm uz Pasaules tūres "Masters" turnīru Mehiko.

# Vakar "Riga" basketbolisti izcīnīja vienu uzvaru divās spēlēs, ar ko pietika iekļūšanai ceturtdaļfinālā. Latvijas vadošās komandas rindās pēc savainojuma atgriezās Edgars Krūmiņš, spēlējot kopā ar ierastajiem pāriniekiem - Agni Čavaru, Kārli Paulu Lasmani un Artūru Strēlnieku.

# Ceturtdaļfinālā "Riga" sacentās ar Nīderlandes vadošo komandu "Amsterdam", kas spēja uzvarēt savā grupā. Spēles sākumā komandas darbojās drudžaini, kā arī nespēja realizēt metienus. Arvins Slaugters guva savas komandas pirmos punktus, bet Čavaram izdevās divu punktu gājiens. Lasmanis un Krūmiņš ar tālmetienu noformēja "Riga" piecu punktu izrāvienu (7:2).

# Spēles laika vidū arī Strēlnieks trāpīja no distances, palielinot savas komandas pārsvaru līdz sešiem punktiem. Latvieši nedeva pretiniekiem brīvus metienus, bet, jāsaka, viņi arī slinki veidoja sev situācijas uzbrukumā. Lasmanis ar precīziem tālmetieniem divreiz panāca "Riga" deviņu punktu pārsvaru, kas varēja daudz drošāk justies par panākumu spēlē (16:7). "Amsterdam" palīdzēja atspēlēties latviešu sasniegtā piezīmju norma, bet ne apdraudēt to uzvaru. "Riga" guva panākumu ar 21:13 un iekļuva pusfinālā.

# Pusfinālā latviešu pretinieki bija Serbijas komanda "Liman", kas ceturtdaļfinālā ar 21:9 sagrāva Austrijas komandu "Graz". Jau spēles sākumā tālmetienu realizēja Čavars, bet Lasmanis pirmo minūti noslēdza ar precīzu soda metienu (3:0). "Liman" basketbolisti atkārtoja vakardienas "Tel Aviv" komandas stratēģiju, pie katras iespējas spēlēt viens pret vienu ar Krūmiņu, kurš līdz galam netika līdzi aizsardzībā. Trešajā minūtē "Liman" realizēja divus tālmetienus, izvirzoties vadībā ar 6:3.

# Kā "Riga" basketbolistiem izdevās nedaudz pietuvoties, sekoja sekmīgi pretinieku tālmetieni, kas spēles vidū "Liman" ļāva būt vadībā ar 13:7. Cerību deva divi precīzi Krūmiņa tālmetieni, ļaujot pietuvoties trīs punktu atstatumā (11:14). "Liman" ātri vien veica izšķirošo izrāvienu, nobruģējot ceļu uz finālu. "Riga" basketbolisti vēl spēja atjaunot intrigu spēles galotnē, bet laika tomēr bija pārāk maz. Pēc zaudējuma ar rezultātu 19:20 "Riga" bija spiesta cīnīties par trešo vietu.

# Ierasts, ka Pasaules tūres lielajos turnīros par trešo vietu komandas nespēlē, bet šoreiz uz spēles bija vēl viena ceļazīme uz Mehiko "Masters" turnīru, ko iegūs trešās vietas ieguvēja. "Riga" otro reizi turnīrā bija jācīnās ar Maskavas "Inanomo", kam vakar piekāpās ar 18:21. Latviešiem bija jāatgriežas laukumā jau pēc 20 minūšu pauzes.

# Šo spēli ar precīzu tālmetienu no vienas kājas pirmās minūtes izskaņā sāka Krūmiņš, kurš divus tādus realizēja pusfinālā. Komandas spēlēja ārkārtīgi nerezultatīvi, spēles laika vidū rezultātam esot neizšķirtam (4:4). "Inanomo" uz brīdi izvirzījās vadībā, bet Lasmanis četras minūtes līdz spēles laika beigām atguva minimālu vadību (6:5).

# Turpinājumā bija vērojama sīva spēkošanās groza apakšā, kā par vietu, tā par punktiem. Labi sevi apliecināja Čavars un Lasmanis, latviešiem atspēlējoties un iegūstot divu punktu vadību (13:10). Līdz spēles galotnei "Riga" noturēja trīs punktu pārsvaru, ko izdevās noturēt. "Inanomo" basketbolisti riskēja, meklēja iespējas no tālās distances, bet tās nebija sekmīgas. Tādējādi "Riga" izcīnīja uzvaru ar 16:13, tika pie trešās vietas un ceļazīmes uz Mehiko "Masters" turnīru.