Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Krūmiņš atgriežas laukumā, "Riga" Permā garantē vietu ceturtdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Krūmiņš atgriežas laukumā, "Riga" Permā garantē vietu ceturtdaļfinālā
Edgars Krūmiņš. Foto: United League Europe

Krievijas pilsētā Permā risinās "Quest" turnīrs 3x3 basketbolā. Tajā dalību sākuši arī "Riga" basketbolisti, pirmajās divās spēlēs cīnoties ar mainīgām sekmēm un garantējot vietu ceturtdaļfinālā.

# Pirmo turnīru pēc Tokijas Olimpisko spēļu finālā gūtā savainojuma sadziedēšanas bija gatavs sākt Edgars Krūmiņš, "Riga" rindās esot arī Agnim Čavaram, Kārlim Paulam Lasmanim un Artūram Strēlniekam, kamēr turnīru izlaiž Nauris Miezis. Komandas Permā sacenšas par ceļazīmi uz Mehiko "Masters" turnīru, kā arī naudas balvām ar kopējo balvu fondu 15 tūkstošu ASV dolāru apmērā.

# Pirmajā spēlē "Riga" basketbolistiem vajadzēja mēroties spēkiem ar Krievijas komandu no Maskavas "Inanomo". Lasmanis guva spēles pirmo punktu, bet nākamos trīs pretinieki. Rezultatīvs pirmajās minūtēs bija Krūmiņš, palīdzot "Riga" atrasties vadībā ar 5:3. "Inanomo" savus panākumus pamatā guva no tālās distances, bet latvieši parādīja labu spēli aizsardzībā. Spēles vidū sarežģītu tālmetienu realizēja Krūmiņš, izvirzot "Riga" vadībā ar 10:9.

# Spēles otrajā pusē "Inanomo" divreiz ieguva divu punktu pārsvaru, bet abas reizes latvieši spēja panākt izlīdzinājumu (15:15). Lasmanis ar tālmetienu izvirzīja savu komandu vadībā, bet pēdējās divas minūtes sākās pie neizšķirta rezultāta (17:17). Izšķirošajos brīžos lielāku cīņassparu nodemonstrēja "Inanomo" basketbolisti, bet neizmantoja iespēju ar soda metieniem izcīnīt uzvaru. Čavars sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet tam sekoja precīzs tālmetiens pretinieku izpildījumā, kas sagādāja "Riga" zaudējumu ar 18:21.

# Otrajā spēlē "Riga" cīnījās ar kvalifikāciju pārvarējušo Izraēlas komandu "Tel Aviv". Krūmiņam bija grūtības aizsardzībā tikt līdzi veiklākajiem pretiniekiem, bet kompensēja to ar sekmīgu spēli uzbrukumā. Pēc divām spēlētām minūtēm "Riga" pārsvars jau bija četri punkti (8:4). Latvieši bieži centās izmantot spēka pārsvaru groza apakšā, tiekot pie gana viegliem punktiem, bet piekliboja spēle aizsardzībā pēc pretinieku liktajiem aizsegiem.

# "Riga" palielināja savu pārsvaru līdz sešiem punktiem, bet "Tel Aviv" komanda savas sekmes balstīja uz Krūmiņa apspēlēsanu viens pret vienu situācijās. Krūmiņš gan uzreiz spēja atbildēt ar to pašu, realizējot savus caurgājienus vai sekmīgi nospēlējot groza apakšā. "Tel Aviv" uz brīdi pietuvojās minimālā atstatumā, bet tā arī nespēja panākt izlīdzinājumu. "Riga" spēli pabeidza pārliecinoši, ļaujot pretiniekiem grozā raīdīt vien ļoti sarežģītus metienus.

# Latvieši vēl cerēja uz uzvaru grupā, tāpēc centās gūt 22 punktus. "Riga" basketbolisti pēdējās divās minūtēs izmeta daudzus tālmetienus, Lasmanis pat speciāli meta garām soda metienu, bet brīdi vēlāk pats realizēja metienu no distances - 22:16. Tādējādi "Riga" garantēja vismaz otro vietu grupā un vietu ceturtdaļfinālā.

# Tā kā "Inanomo" pārspēja "Tel Aviv" (22:12), tad "Riga" grupā ieņēma otro vietu un ceturtdaļfinālā spēkosies ar "Amsterdam" basketbolistiem, kuri izcīnīja pirmo vietu C grupā. Spēles sākums ceturtdien, plkst. 17:45.