Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Latviešu basketbolistes tiek pie uzvarām NCAA

Latviešu basketbolistes tiek pie uzvarām NCAA
Dita Liepkalne

Triju Latvijas basketbolistu pārstāvētās komandas piektdien aizvadījušas spēles NCAA basketbola turnīra I divīzijas turnīrā. Lielisku sniegumu nodemonstrējusi Havaju salu universitātē spēlējošā Dita Liepkalne.

Lasvegasā havajietes ar 71:61 uzvarēja Kanzasas štata komandu. Liepkalne bija rezultatīvākā uzvarētāju sastāvā ar 36 minūtēs gūtajiem 15 punktiem (2p 7/4, 3p 3/1, SM 5/4), kā arī izcīnīja 8 atlēkušās bumbas un atdeva 3 rezultatīvas piespēles. Havaju salu komandai šī bija ceturtā uzvara deviņās spēlēs un viņa savā konferencē atrodas dalītā sestā-septītā vietā deviņu komandu konkurencē. Šodien un rīt komanda aizvadīs vēl divas spēles Lasvegasā notiekošā turnīra ietvaros.

Pie panākumiem tikušas arī divas citas latviešu pārstāvētās komandas, taču mūsējo ieguldījums tajās bijis vai nu ļoti niecīgs vai nu nekāds.

Ingas Mucinieces Ziemeļkarolīnas Universitāte savā laukumā ar 66:53 uzvarēja Vintropu. Inga laukumā pavadīja tikai vienu minūti. Ziemeļkarolīnai bilance pēc šīs uzvaras ir 7-4, kas gan savā Atlantijas krasta konferencē ir viens no vājākajiem rezultātiem.

Savukārt Katrīna Limbaha tā arī neizgāja savas „Texas A&M” komandas mačā pret Arizonas štatu. Ja Katrīna pie spēlēšanas tiek reti un maz, tad Teksasas komandai sekmes ir ļoti labas. Astotā uzvara deviņās aizvadītajās spēlēs tika izcīnīta ar rezultātu 72:62.

Izmantotie resursi:
sports.espn.go.com