Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

NCAA finālā - Djūka pret Batleru

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

NCAA finālā - Djūka pret Batleru
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt viņpus okeānam tika aizvadīti NCAA ''Final Four'' pusfinālmači, kuros noskaidrojās, ka turnīra finālā savā starpā spēkiem mērosies Batleras ''Bulldogs'' un Djūkas ''Blue Devils'', kas pusfinālos attiecīgi uzveica Mičiganas štata ''Spartans'' (52:50) un Rietumvirdžīnijas ''Mountaineers'' (78:57).

''Bulldogs'' (5.) – ''Spartans'' (5.) (52:50)

Mača izšķirošie notikumi risinājās spēles pēdējā minūtē. Sešas sekundes līdz mača beigām uz soda metiena līnijas stājās aizsargs Ronalds Noreds, kurš iepriekš visa turnīra laikā bija realizējis tikai trīs no 12 sodiņiem. Spītējot pagātnes neveiksmēm, Noreds iemeta abus soda metienus un panāca 52:49 par labu Batlerai. Pēc minūtes pārtraukuma ''Spartans'' ievadīja bumbu spēlē, un ''buldogi'' uzreiz izpelnījās noteikumu pārkāpumu, neļaujot pretiniekiem cerēt uz precīzu tālmetienu. Korijs Lušoss iemeta tikai vienu soda metienu, bet izšķirošo atlēkušo bumbu izcīnīja Batleras universitātes līderis Gordons Heivords, nodrošinot savai skolai pirmo ceļazīmi uz ''Final Four'' skolas pastāvēšanas vēsturē.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 19 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija iepriekš minētais Heivords, bet zaudētāju labā 14 punktus guva un desmit bumbas zem groziem izcīnīja Darels Samerss. ''Mēs par finālu esam runājuši visu sezonu, un beidzot varam arī teikt, ka tur spēlēsim, tāpēc sajūtas ir lieliskas,'' pēc mača atzina Heivords, kura pārstāvētā ''Bulldogs'' vienība uzvarējusi jau 25 mačos pēc kārtas.

''Mountaineers'' (2.) – ''Blue Devils'' (1.) (57:78)

Djūkas universitātes ''Blue Devils'' izvirzījās vadībā jau mača pirmajā pusē, pēc 20 nospēlētām minūtēm atrodoties vadībā ar 39:31. Arī otrajā puslaikā aina laukumā īpaši nemainījās – par favorīti uzskatītā Djūka spēlēja pārliecinoši, beigu beigās izcīnot uzvaru ar 21 punkta pārsvaru (78:57). ''Blue Devils'' šis būs pirmais fināls kopš 2001. gada.

Uzvarētājiem sekmīgi nospēlēja lielais trijnieks – Kails Singlers, Nolans Smits, Džons Šaiers – kopā gūstot 63 no komandas 78 punktiem. Zaudētāju labā 12 punktus guva Velingtons Smits, bet Dešons Batlers, komandas vadošais spēlētājs, mača laikā guva nopietnu ceļgala savainojumu un laukumā neatgriezās, cīņu noslēdzot ar desmit punktiem.

''Es domāju, ka mūsu pretinieki finālā (Batlera) ir viena no labākajām komandām valstī un mūs noteikti sagaida grūta cīņa,'' kā allaž, korekts savos izteikumos bija Djūkas treneris Maiks Kržiževskis, kuram būs iespēja izcīnīt savu ceturto NCAA titulu.

Izmantotie resursi:
espn.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-04-04 10:25, pirms 14 gadiem
WV pusfināls bija negaidīti neinteresants! ..Par skatāmāko spēli visā turnīrā - finālu! (cerams)

  +1 [+] [-]

, 2010-04-04 11:15, pirms 14 gadiem
Nu Butlera atkal savus pretiniekus noturēja zem 60, laba aizsardzība visa marta trakuma garumā, +labi nokapāja Heivords (čalis labi izskatās, kaut kas līdzīgs Dirkam tik kustīgāks!)
Kas attiecas uz Djūku tad VVU tika apspēlēta bez variantiem un finālā, ja Kails Singlers, Nolans Smits, Džons Šaiers tā turpinās tad arī to paņems, tomer ceru, ka Butlera mani pārsteigs atkal!
Par Butleru