Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Riga" 3x3 basketbolisti atgriežas apritē ar divām uzvarām Pasaules tūrē

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga" 3x3 basketbolisti atgriežas apritē ar divām uzvarām Pasaules tūrē
Kārlis Pauls Lasmanis. Foto: FIBA

Šveices pilsētā Lozannā sācies Pasaules tūres posms 3x3 basketbolā. Tajā divas uzvaras izcīnījuši "Riga" basketbolisti, pārspējot "Graz" un "Lausanne". Tas latviešiem ļāvis iekļūt ceturtdaļfinālā.

Latvijas komandai "Riga" un tās kodolam, Agnim Čavaram, Naurim Miezim un Kārlim Paulam Lasmanim, šis turnīrs bija pirmais pēc triumfa Tokijas olimpiskajās spēlēs. Savainotā Edgara Krūmiņa vietu ieņēma Artūrs Strēlnieks. Šo turnīru "Riga" sāka ar spēli pret Austrijas komandu "Graz". Spēli labi sāka latvieši, kuri pēc Čavara un Strēlnieka precīzā tālmetiena izvirzījās vadībā ar 6:1. Kad spēlētas bija treju trīs minūtes, skaistu triecienu grozā no augšas veica Filips Krāmers, bet "Riga" saglabāja piecu puktu pārsvaru (9:4).

Krāmers vēlreiz ietrieca bumbu grozā no augšas, bet latvieši spēja atbildēt ar sekmīgiem uzbrukumiem. "Riga" basketbolisti turējās drošā vadībā, spējot tikt pie viegliem punktiem groza apakšā pēc sekmīgām izspēlēm. Pēc piecām spēlētām minūtēm rezultāts bija 13:7. "Graz" sadeldēja deficītu ar precīzu tālmetienu, bet, kad bija atlicis spēlēt trīs minūtes, rezultāta starpība vairs bija tikai divi punkti (15:13). Pēc pārtraukuma tāmetienu realizēja Miezis, bet īsi pēc tam Lasmanis un Čavars panāca 20:14. Tomēr centieni pabeigt spēli ar precīzu tālmetienu to tikai paildzināja. Lasmanis tika pie diviem soda metieniem, liekot punktu spēlei - 21:16. Uzvarētāju labā astoņus punktus guva Lasmanis, bet seši punkti un 10 atlēkušās bumbas Čavara kontā.

Cīņā par uzvaru grupā "Riga" mērojās spēkiem ar mājiniekiem, "Lausanne" basketbolistiem. Abām komandām šī bija pirmā savstarpējā tikšanās. Spēli ar 3:1 izrāvienu sāka mājinieki, kuri uzturēja ļoti augstu spēles tempu. Čavars atbildēja ar divu punktu gājienu un panāca izlīdzinājumu. Pēc divām ar pusi spēlētām minūtēm Lasmanis pirmo reizi izvirzīja Latvijas komandu vadībā, bet tad Čavars realizēja tālmetienu (7:4). Sev neierasti Čavars atzīmējās arī ar triecienu grozā no augšas, dodot "Riga" piecu punktu pārsvaru (9:4).

Īsā laikā Šveices komanda atzīmējās ar izrāvienu, sadeldējot deficītu līdz minimumam (9:10). Vien ar labu spēli aizsardzībā latvieši spēja noturēties vadībā, bet agri vai vēlu "Lausanne" basketbolisti panāca savu (10:10). Lasmanis tika pie diviem soda metieniem, atjaunojot divu punktu pārsvaru. Kamēr mājinieki meta nepārdomātus tālmetienus, tikmēr latvieši izvirzījās vadībā ar 15:10. "Lausanne" basketbolisti vienu spēja trāpīt, bet atlikušajās divās minūtēs vairs ne. Latvieši pārliecinoši noturēja pārsvaru spēles galotnē, izcīnot pirmo vietu grupā un iekļūstot ceturtdaļfinālā - 19:13. Lasmanis un Čavars šajā spēlē guva pa septiņiem punktiem.

Ceturtdaļfinālā "Riga" basketbolistiem būs jāspēkojās ar D grupas otro spēcīgāko komandu, kurā spēlē ASV komanda "Princeton", serbu "Ub" un "San Juan" no Puertoriko. Spēle paredzēta sestdien, plkst. 18:00.

  +5 [+] [-]

, 2021-08-20 19:15, pirms 3 gadiem
Apbrīnojami...un vēl ne LTV ne kāds TV6 nerāda 3x3
Slēpts komentārs: SakuKoivu

     [+] [-]

, 2021-08-20 19:25, pirms 3 gadiem
Latvijas televīzija lūzeri.
Nevar ne bīčiņu ne 3×3.
Lašaras kārtīgi.
To vien tik var kā ģērman seriālus,stulbas reklāmas pusstundas garumā un ziņas.
Ļoti progresīvi un viszinoši.
🐐🙈🤮
Slēpts komentārs: Kefirgalva
Slēpts komentārs: Lincoln Red Imps

  +5 [+] [-]

, 2021-08-20 22:09, pirms 3 gadiem
ice F-1 rakstīja: Apbrīnojami...un vēl ne LTV ne kāds TV6 nerāda 3x3
Diemžēl tā laikam ir atbilde uz jautājumu par 3x3 popularitāti. Čaļi pirms dažām nedēļām izcīnīja olimpisko zeltu, bet ažiotāžas vietā Sportacentrs pat neuzskatīja par vajadzīgu uzrakstīt "preview" rakstu. Droši vien arī basketbola federācija ( vai 3x3 komisija, ja tāda ir) varēja aktīvāk padarboties. Šis ir brīdis, kad varēja celt šī sporta veida popularitāti, bet tas paliek neizmantots. Redzēju gan, ka Delfos bija Dombura saruna ar mūsu čempioniem.

Youtube rāda tiešraidē visas spēles. Paskatījos. Nu ir jau gandrīz katrā komandā kāds, kurš pēc izskata neatbilst priekšstatam par profesionālu sportistu, bet vai tas būtu galvenais kritērijs, lai veidotu viedokli par šo sportu? Domāju, ka nē. Piedalās mūsējie, ar lieliskiem rezultātiem, spēles ir azartiskas un dinamiskas, gandrīz ikviens savā dzīvē ir uzspēlējis basketu - lielisks komplekts, lai šis sporta veids atrastu savu vietu sporta līdzjutēja programmā.

     [+] [-]

, 2021-08-20 22:19, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Diemžēl tā laikam ir atbilde uz jautājumu par 3x3 popularitāti. Čaļi pirms dažām nedēļām izcīnīja olimpisko zeltu, bet ažiotāžas vietā Sportacentrs pat neuzskatīja par vajadzīgu uzrakstīt "preview" rakstu. Droši vien arī basketbola federācija ( vai 3x3 komisija, ja tāda ir) varēja aktīvāk padarboties. Šis ir brīdis, kad varēja celt šī sporta veida popularitāti, bet tas paliek neizmantots. Redzēju gan, ka Delfos bija Dombura saruna ar mūsu čempioniem.

Youtube rāda tiešraidē visas spēles. Paskatījos. Nu ir jau gandrīz katrā komandā kāds, kurš pēc izskata neatbilst priekšstatam par profesionālu sportistu, bet vai tas būtu galvenais kritērijs, lai veidotu viedokli par šo sportu? Domāju, ka nē. Piedalās mūsējie, ar lieliskiem rezultātiem, spēles ir azartiskas un dinamiskas, gandrīz ikviens savā dzīvē ir uzspēlējis basketu - lielisks komplekts, lai šis sporta veids atrastu savu vietu sporta līdzjutēja programmā.
100% piekrītu... man tuvu 60, pats basketbolists, bet šo skatīties ir aizraujoši un dinamiski...

  +1 [+] [-]

, 2021-08-20 23:10, pirms 3 gadiem
Lincoln Red Imps rakstīja: Neatbalstu kā šādi sporta veidi piegružotu Latvijas televīziju, labāk skatos midsomera slepkavības.

Paldies Aldi Gobzem!
Kad apmeklēji skolu, vajadzēja arī mācīties!

  +3 [+] [-]

, 2021-08-21 07:33, pirms 3 gadiem
Kefirgalva rakstīja: Kāpēc jārāda sports kur spēlē pusprofesionāļi? Uzslēdz jebkādu 3x3 maču un atver acis. Un te vēl kāds mēģināja 3x3 zeltu ar Porziņģi salīdzināt. Šiem paņēma zeltu OS un ir uzreiz sasnieguši vairāk par KP
Sportiskā ziņā viņi ir ļoti daudz pārāki par KP,kurš nekad neatkārtos šo čaļu panākumus!!!!.Vienīgi augumu cm ir par labu KP!

     [+] [-]

, 2021-08-21 11:57, pirms 3 gadiem
Ulllis rakstīja: 100% piekrītu... man tuvu 60, pats basketbolists, bet šo skatīties ir aizraujoši un dinamiski...
Beidz dir.. nav tev 60 bet labi ja 18 gadi..

     [+] [-]

, 2021-08-21 14:30, pirms 3 gadiem
Varbūt kāds var iemest linku,kur i-netā var redzēt/novilkt Olimpiādes 3x3 fināla full game video?(fragmenti ir,bet kolekcijā gribētos full game(pilnu spēli)

  +1 [+] [-]

, 2021-08-21 14:56, pirms 3 gadiem
artenio rakstīja: Varbūt kāds var iemest linku,kur i-netā var redzēt/novilkt Olimpiādes 3x3 fināla full game video?(fragmenti ir,bet kolekcijā gribētos full game(pilnu spēli)
https://www.youtube.com/watch?v=9bd...

     [+] [-]

, 2021-08-21 19:44, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: https://www.youtube.com/watch?v=9bd-De6lJHY
Paldies!