Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

D'Antoni: "Atrādoties Mozgovs izskatījās iespaidīgi"

D'Antoni: "Atrādoties Mozgovs izskatījās iespaidīgi"
Maiks D'Antoni
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) klubs Ņujorkas "Knicks" būs nākamā Timofeja Mozgova darbavieta, kuras pārstāvji par krievu centru izteikušies ļoti atzinīgi.

"Knicks" šovasar darījumos bijis ļoti aktīvs - brīvo aģentu tirgū iegūti tādi spēlētāji kā Amāre Stadamairs un Reimonds Feltons, bet ar spēlētāju maiņām uz Ņujorku dodas Entonijs Rendolfs, Ronijs Turiafs un Kelenna Azubukī. Tas gan nav viss, jo pagājušās nedēļas nogalē "Knicks" vienojās par līguma parakstīšanu ar centru Timofeju Mozgovu uz trīs gadiem par aptuveni deviņiem miljoniem ASV dolāru. Tiesa gan, tikai daļa no šī līguma Mozgovam ir garantēta.

Ņujorkā par 23 gadus veco krievu centru ir augstās domās. "Viņš var spēlēt gan iekšā, gan ārā. Saprotams, ka eiropieši nespēlē tādu pašu post-up spēli kā mēs, viņš ir arī jauns, tāpēc domāju, ka vajadzēs nedaudz piestrādāt pie spēles groza apakšā. Bet skatoties uz pārējo, var teikt, ka viņš var mest, doties uz grozu, driblēt, piespēlēt - viņam ir daudzpusīga spēle. Turklāt arī viņš ir ļoti mobils, ņemot vērā, ka viņš ir 216 cm garš. Tā kā domāju, ka viņš ir lielisks prospekts," sacījis "Knicks" prezidents Donijs Volšs.

"Palasot informāciju par viņu, vairāki cilvēki saka, ka viņš ir labākais prospekts Eiropā. Pirms tam gan īpaši nebiju par viņu dzirdējis, bet ar to viss ir kārtībā," tā Volšs. Mozgovs tik tiešām augstu tiek vērtēts, jo respektablais portāls draftexpress.com viņu vērtēja kā otro labāko pieejamo spēlētāju no Eiropas brīvajiem aģentiem.

Interesanti, ka pirms līguma parakstīšanas "Knicks" uzaicināja Mozgovu atrādīties, taču centās to turēt pēc iespējas lielākā slepenībā. "Īpaši ar Krievijas īpašnieku blakus durvīs," sacīja "Knicks" galvenais treneris Maiks D'Antoni, domājot Ņūdžersijas "Nets" kluba īpašnieku Mihailu Prohorovu. Raksturojot Mozgovu, ņujorkiešu galvenais treneris par savu jaunieguvumu sacīja: "Ļoti, ļoti, ļoti atlētisks un viņš met labāk nekā lielākā daļa spēlētāju ar tādu augumu. Esam ar viņu strādājuši un viņš ir ļoti iespaidīgs."

Pats Mozgovs ir sajūsmināts par iespēju spēlēt NBA, sarunā ar Krievijas presi norādot: "Jebkurš bērns sapņo par spēlēšanu NBA, un es nebiju izņēmums. Vienmēr par to sapņoju un tagad tas ir piepildījies." Mozgovs arī izteica pateicību savam līdzšinējam klubam Maskavas apgabala "Khimki" un tā galvenajam trenerim Serdžo Skariolo, kura vadībā viņš tika pie iespējas pierādīt sevi. Tagad gan Mozgovs lūkojas spēlēšanai "Knicks" sastāvā. "Manā pozīcijā būs īsta zvaigzne - Amāra Stadamairs, no kura ceru daudz iemācīties. Konkurence būs tieši tas, kas vajadzīgs. Pret citu garā gala spēlētāju Roniju Turiafu esmu jau spēlējis Eiropas čempionātā, ar kuru cīnījos kā līdzīgs ar līdzīgu. Pagājušajā sezona Ņujorkai nebija veiksmīgi, tā neiekļuva izslēgšanas spēlēs, bet jo labāk - būs tikai vairāk motivācijas." Starp citu, arī Ronijs Turiafs atcerējās tikšanos basketbola laukumā ar Mozgovu: "Pēc spēles, kurā nospēlēju labi, biju tā kā noguris, jo bija jāspēlē pret lielu čali, kāds viņš ir."

Izmantotie resursi:
online.wsj.com
nytimes.com
sovsport.ru

  +8 [+] [-]

, 2010-07-13 15:27, pirms 14 gadiem
kritiķiem tieši sejā!

 +13 [+] [-]

, 2010-07-13 15:30, pirms 14 gadiem
Būs interesanti paskatīties ko Mozgovs iespēs NBA!

 +10 [+] [-]

, 2010-07-13 15:31, pirms 14 gadiem
Latvijas izlase pagājošgad pirms EČ izskatījās arī iespaidīgi

  -2 [+] [-]

, 2010-07-13 15:31, pirms 14 gadiem
Pārmaksāts jau biku ir,to daudzi atzīst,bet nu redzēs..
Bet tas nav galvenais,Knicks ļoti aktīvi strādā lai iegūtu vai nu Pārkeru vai Polu,pluss met acis uz Entoniju tādējādi grib savi trio...

     [+] [-]

, 2010-07-13 15:35, pirms 14 gadiem
Berzinsh ari labi met ar tadu augumu

 +52 [+] [-]

, 2010-07-13 15:36, pirms 14 gadiem
....... Turklāt arī viņš ir ļoti mobils, ņemot vērā, ka viņš ir 216 cm garš. Tā kā domāju, ka viņš ir lielisks prospekts," sacījis "Knicks" prezidents Donijs Volšs. .....

Perfekts tulkojums

  +8 [+] [-]

, 2010-07-13 16:05, pirms 14 gadiem
Kas tas ellē ratā pa "prospektu"?
atkal "transleitings" ?

  -1 [+] [-]

, 2010-07-13 16:41, pirms 14 gadiem
Vynilz rakstīja: Pārmaksāts jau biku ir,to daudzi atzīst,bet nu redzēs..
Bet tas nav galvenais,Knicks ļoti aktīvi strādā lai iegūtu vai nu Pārkeru vai Polu,pluss met acis uz Entoniju tādējādi grib savi trio...
tad ko lai saka par biedru Biedriņu, ja runaajam par paarmaksaashanu.... manupraat shis nav ne par kapeiku sliktaaks, njemot veeraa ka ir arii metiens, varbuut pat labaaks!

     [+] [-]

, 2010-07-13 17:04, pirms 14 gadiem
milzis

     [+] [-]

, 2010-07-13 17:32, pirms 14 gadiem
Prospekta vietā mierīgi varēja lietot vārdu ''perspektīvs''

  +3 [+] [-]

, 2010-07-13 17:53, pirms 14 gadiem
Nu čista prospekts, kas prospekts.



prospekts Vērtspapīru vārdnīca
- dokuments, kurā ietverta detalizēta informācija par emitentu un tā emitētiem

prospekts Svešvārdu vārdnīca
Izcelsme - latīņu prospectus ‘skats; skatiens’.1. Taisna, gara un plata pilsētas iela.2. Iespiesta reklāma lapas ...

  -2 [+] [-]

, 2010-07-13 18:11, pirms 14 gadiem
jureks rakstīja: Latvijas izlase pagājošgad pirms EČ izskatījās arī iespaidīgi
Mozgovs pret KAmbi un AB neko dizhu neparaadija!

  -1 [+] [-]

, 2010-07-13 19:32, pirms 14 gadiem
chubaki rakstīja: Mozgovs pret KAmbi un AB neko dizhu neparaadija!
Es to biju domājis ,ka LV izlase PIRMS EČ izskatījās iespadīgi,bet EČ kā bija paši zinām!
Tagad saprati"?