Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Metjūzs saņem 34 miljonus no Portlendas

Metjūzs saņem 34 miljonus no Portlendas
Veslijs Metjūzs
Foto: AP

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) klubs Portlendas "Trail Blazers" vienojies ar aizsargu Vesliju Metjūzu par līguma parakstīšanu uz pieciem gadiem par 34 miljoniem ASV dolāru. Metjūza līdzšinējais klubs Jūtas "Jazz" gan vēl var paturēt spēlētāju.

Veslija Metjūza veiksmīgais stāsts turpinās. Sestdien Metjūzs vienojās ar Portlendas "Trail Blazers" par līguma parakstīšanu uz pieciem gadiem par 34 miljoniem ASV dolāru. Jūtas "Jazz", kur Metjūzs spēlēja līdz šim, gan vēl var paturēt viņu, piedāvājot tādu pašu līgumu nākamo septiņu dienu laikā. "Vess spēlēs jebkur, viņam vienkārši patīk spēlēt un viņš grib uzvarēt," tā Metjūza aģents Lenss Jangs, norādot, ka viņa klients gatavs palikt arī Soltleiksitijā.

Interesanti, ka Metjūzs ticis pie maksimālā iespējamā kontrakta, ko viņš šovasar varēja dabūt. Pagājušā gada NBA draftā Metjūzu neizvēlējās neviens klubs, bet ar veiksmīgu sniegumu Vasaras līgās un pirmssezonas pārbaudes spēlēs 23 gadus vecais basketbolistus izkaroja vietu sev "Jazz" sastāvā uz visu regulāro sezonu un izpelnījās galvenā trenera Džerija Slouna atzinību. Sākumā Metjūzs bija rezervists, bet dažādu apstākļu sakritības rezultātā pamazām nostiprināja vietu "Jazz" pirmajā pieciniekā, rādot patiešām labu sniegumu.

Iznākumā Metjūzs nākamajā sezonā saņems lielāku algu nekā visi 2009. gada NBA draftā izvēlētie spēlētāji, tāpēc viņam nedraftēšana izvērtusies negaidīti veiksmīga. Ne velti tieši tagad Metjūzs ir paraugs daudziem spēlētājiem, kas nav izvēlēti NBA draftā.

Aizvadītajā sezonā Metjūzs piedalījās visās "Jazz" spēlēs. 82 regulārās sezonas spēlēs viņam vidēji 9,4 punkti un 2,3 atlēkušās bumbas, bet desmit izslēgšanas spēlēs Metjūzs vidēji guva 13,2 punktus un izcīnīja 4,4 atlēkušās bumbas.

Pagājušogad Portlendas "Trail Blazers" mēģināja iegūt arī vienu "Jazz" spēlētāju (Polu Milsapu), taču Jūtas klubs izmantoja iespēju paturēt viņu. Toreiz "Jazz" Milsapam piedāvāja 36 miljonu vērtu līgumu uz četriem gadiem, turklāt nedaudz virs desmit miljoniem no šīs summas bija jāiemaksā nedēļas laikā. "Jazz" klubam, kas neuzkrāj tik lielas summas toreiz nācās ņemt aizdevumu. Tagad līdzīga situācija ir ar Metjūzu, kuru arī grib "Trail Blazers". Turklāt arī šoreiz nedēļas laikā Metjūzs tiks jau pie ceturtās daļas līguma vērtības - nedaudz virs deviņiem miljoniem ASV dolāru.

Izmantotie resursi:
sltrib.com
ESPN

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2010-07-11 18:58, pirms 14 gadiem
NBA - Where Money Happens

  +8 [+] [-]

, 2010-07-11 19:04, pirms 14 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: Ak, Dievs! Vai tiešām viņam ir tik skaistas acis, ka tāds līgums jāpiešķir?
34 miljoni uz 5 gadiem, 6.8 miljoni dolāru gadā, 4 miljoni latu gadā, pēc nodokļiem, sanāk aptuveni 2.5 miljoni uz rokas.

  +1 [+] [-]

, 2010-07-11 19:26, pirms 14 gadiem
man liekas par daudz viņam maksās, jo nav nekāds baigais "stārs"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-07-11 19:46, pirms 14 gadiem
Metjūzs ir kā mērķis tiem jaunekļiem kas kapājas Summer league tagad,ka bez draftēšanas ir iespējams tikt basketbola mekā...

  +5 [+] [-]

, 2010-07-11 19:55, pirms 14 gadiem
jenkijs17 rakstīja: man liekas par daudz viņam maksās, jo nav nekāds baigais "stārs"
Nu zvaigznēm jau arī nemaksā šādas summas . Paskaties pats cik tagad saņems lielās zvaigznes, ja nemaldos kādi 20miljoni pa sezonu.. tad tie 30miljoni par pāris gadiem vairs nekas nav!

Un arī Biedriņš viņš ir vai bija baigais Stars kad viņam piedāvāja to līgumu? Nē tāds pats kā šis puika!!

     [+] [-]

, 2010-07-11 19:58, pirms 14 gadiem
Kas notiek ar Jazz?! :O
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-07-11 21:47, pirms 14 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: Ak, Dievs! Vai tiešām viņam ir tik skaistas acis, ka tāds līgums jāpiešķir?
Khm, un par ko Biedriņš saņem tādu naudu? Tak par skaistām acīm un želeju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-07-12 10:16, pirms 14 gadiem
Protlendai taču tāpat ir pieklājīgs sastāvs. Turklāt ar šo jau iet pāri cap space manuprāt.