Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Riga" 3x3 basketbolisti ar trim uzvarām iesoļo "Moscow Open" ceturtdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga" 3x3 basketbolisti ar trim uzvarām iesoļo "Moscow Open" ceturtdaļfinālā
Kārlis Lasmanis. Foto: FIBA

Krievijas galvaspilsētā Maskavā sācies tradicionālais 3x3 basketbola turnīrs "Moscow Open", pulcējot spēcīgu dalībnieku sastāvu. Šo Pasaules tūres "Lite Quest" turnīru ar trim uzvarām izdevās sākt "Riga" basketbolistiem, kuri tādējādi iekļuva ceturtdaļfinālā.

"Riga" basketbolisti uz Maskavu devās ierastajā sastāvā, bet Agņa Čavara vietā bija Artūrs Strēlnieks. Pirms turnīra pēdējā brīdī kājas savainojuma dēļ izkrita arī Nauris Miezis, tādējādi Latvijas komandu bez Artūra Strēlnieka, Kārļa Paula Lasmaņa un Edgara Krūmiņa pārstāvēja arī Raimonds Elbakjans. Latvieši turnīru sāka ar spēli pret Krievijas komandu "Russia North", ko pārstāvēja Krievijas vīriešu basketbola izlases bijušais dalībnieks, Eiropas čempions un Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļas laureāts Antons Ponkrašovs.

Spēli ar sekmīgu metienu sāka Krievijas komanda, bet tad ar sekmīgu tālmetienu atbildēja Elbakjans. Turpinājumā "Russia North" spēja iekrāt lielāku pārsvaru, spēles vidū esot vadībā ar 10:6. Vienu punktu atspēlēja Strēlnieks, bet Ponkrašovs uzreiz trāpīja no distances (12:7). Nākamās pusotras minūtes laikā "Riga" atspēlējās, rezultatīvi spēlējot Lasmanim (11:12). Vēl minūti vēlāk Lasmanis realizēja tālmetienu, bet Krūmiņš ar spēku guva vēl vienu punktu (14:12). Latvieši ļoti labi darbojās aizsardzībā, par ko tika atalgoti arī ar iespējām uzbrukumā. Pēdējā minūtē "Riga" noturēja iekrāto piecu punktu pārsvaru, gūstot panākumu ar 18:13.

Grupu turnīra otrajā spēlē "Riga" mērojās spēkiem ar Serbijas komandu "Novi Sad", kas turnīrā ieradās bez ierastā līdera, pašreiz Pasaules spēlētāju ranga pirmā numura Dušana Buluta. Marko Milakovičs ar tālmetienu izvirzīja "Novi Sad" vadībā, bet Lasmanis turpinājumā vilka "Riga" uz priekšu, palīdzot Latvijas komandai izvirzīties vadībā ar 5:4. Milakovičs arī atbildēja ar tālmetienu, veicot vēl vienu vadības maiņu. "Riga" nepilnās četrās minūtēs sakrāja piezīmju normu, kas ar soda metieniem ļāva "Novi Sad" izvirzīties vadībā ar 10:7.

Uzreiz vēl sekoja precīzs tālmetiens, kas Latvijas komandai nozīmēja piecu puktu deficītu. Lasmanis samazināja deficītu, bet "Novi Sad" atjaunoja piecu punktu pārsvaru (15:10). "Riga" nepadevās, cauri neveiksmēm no visām distancēm tomēr panākot neizšķirtu (17:17). Elbakjans svarīgā brīdī aizmeta garām divus soda metienus, bet tad Lasmanis pārtvēra bumbu, atdeva to Strēlniekam, kurš trāpīja tālmetienu. Serbi ātri panāca izlīdzinājumu, bet tad Lasmanis trieca bumbu grozā no augšas. Milakovičs aizmeta garām divus tālmetienus, bet Lasmanis bija precīzs, nokārtojot "Riga" vēl vienu uzvaru - 22:19.

Uzvara pār "Novi Sad" garantēja iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, bet par pirmo vietu grupā vajadzēja cīnīties ar Lietuvas komandu "Tauras" no Kauņas, kas arī bija izcīnījusi divas uzvaras un garantējusi vietu ceturtdaļfinālā. Šajā komandā spēlēja bijušais "Jēkabpils" basketbolists Modestas Kumpis, kurš līdzīgi kā pārējie komandas biedri aizvadītajā sezonā pārstāvēja Lietuvas Nacionālās līgas (2. pēc spēka) komandas.

Spēles sākumā komandas apmainījās ar precīziem metieniem groza apakšā, bet tad tālmetienu realizēja Elbakjans (3:1). "Tauras" atjaunoja neizšķirtu, bet tad Elbakjans veica sekmīgu caurgājienu. "Riga" izvirzījās vadībā ar 6:3, bet tad lietuvieši pielika aizsardzībā, nepieļaujot tālāku izrāvienu. Asā spēle beidzās ar to, ka "Tauras" pēc trim ar pusi spēlētām minūtēm savāca piezīmju normu. Tuvojoties spēles laika vidum, Lasmanis realizēja tālmetienu (10:5), bet pēc tam Kumpis nerealizēja divu punktu gājienu, netrāpot soda metienu. Neilgi pēc tam Kumpis trāpīja tālmetienu, sadeldējot deficītu līdz minimumam (9:10).

"Riga" atbildi parādā nepalika, atjaunojot piecu punktu pārsvaru pēc Lasmaņa precīzā tālmetiena (15:10). "Tauras" arī šoreiz atspēlējās, sadeldējot deficītu līdz minimumam, bet pēc tam arī panākot neizšķirtu (16:16). Lasmanis aizmeta garām divus tālmetienus, kamēr lietuvieši bija precīzi. Pēdējo minūti minimālā vadībā sāka "Tauras", bet tad Kumpis pārkāpa noteikumus pret Lasmani, kurš realizēja vienu no diviem soda metieniem. Viņš gan pats tika pie atlēkušās bumbas, sagādājot punktu Strēlniekam (19:18). "Tauras" panāca izlīdzinājumu, bet pēdējā uzbrukumā Lasmanis atņēma pretiniekam bumbu, kas pēdējās sekundēs ļāva Krūmiņam nokārtot latviešiem trešo uzvaru trijās spēlēs - 20:19.

Tādējādi "Riga" izcīnīja pirmo vietu grupā, kas svētdien ļaus cīnīties ceturtdaļfinālā pret C grupas otro labāko komandu, serbu "Ub". Ceturtdaļfināls paredzēts plkst. 13:00 un to būs iespēja vērot "Streetbasket TV" YouTube kanālā.

     [+] [-]

, 2021-06-06 13:02, pirms 3 gadiem
Kāda adresīte?