Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Eagles" atlaiž galveno treneri Kelliju

Juris Miņins
Juris Miņins

"Eagles" atlaiž galveno treneri Kelliju
Čips Kellijs
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Filadelfijas "Eagles" nesagaidot regulārās sezonas beigas, ir pārtraukusi darba attiecības ar vienības galveno treneri Čipu Kelliju.

Filadelfijas komandas vadība nolēma atlaist Čipu Kelliju pēc nepilnām trim aizvadītām sezonām, jo, viņuprāt, trenera piedāvātais spēles redzējums sevi nav attaisnojis. Tāpat "Eagles" sezonu šogad beigs ar negatīvu uzvarēto-zaudēto spēļu bilanci (pašlaik 6-9 un vēl viens mačs rezervē), kā arī, ir zaudēta vieta izslēgšanas mačos.

Darba cēliena sākumā Kellija vadībā Pensilvānijas komanda patiešām rādīja lielisku uzbrukumu, jo ar vidēja līmeņa saspēles vadītājiem bija izdevies sasniegt ļoti labus gūto jardu rādītājos un tas bija visai ciets rieksts pretinieku aizsardzībām, kas deva divas 10 uzvaru sezonas, taču šogad šāda spēle rezultātus vairs nedeva, kas arī ir iemesls negatīvajai sezonas bilancei.

Sezonas pēdējā mačā komandu vadīs līdzšinējais uzbrukuma koordinators Pets Šurmurs.

Atgādināsim, ka Čipam Kellijam Filadelfijas komanda ir pirmā NFL vienība viņa karjerā, jo iepriekš treneris strādāja ar Oregonas universitātes "Ducks" vienību NCAA čempionātā, kur spēja to aizvest līdz pat Nacionālā čempionāta finālspēlei. Tāpat var teikt, ka tieši Kellijs izveidoja to "Ducks" komandu, kādu mēs to zinām pašlaik, t.i., ar dinamisku un ātru uzbrukumu.

Tomēr, lai arī tieši vājais sniegums trešajā darba gadā tiek minēts kā galvenais iemesls Čipa Kellija atlaišanai, ir parādījusies informācija, ka savu artavu tajā ir pielicis arī Demarko Marejs. Iepriekšējās sezonas NFL produktīvākais pussargs, kuru Filadelfijas komanda nolīga par 40 miljoniem ASV dolāru, bija runājis ar komandas īpašnieku, sakot, ka Kellija uzbrukuma sistēmā viņš nespēj parādīt savu labāko sniegumu un viņš vairs netic komandas galvenajam trenerim.

Tiesa, pašlaik izskatās, ka ilgi bez darba NFL Kellijs nepaliks, jo ir vismaz divas komandas, kas varētu būt ļoti ieinteresētas šī trenera pakalpojumos. Pirmā ir Tenesī "Titans", kuri var mainīt treneri, kā arī viņu galvenā nākotnes cerība ir Oregonas "Ducks" sistēmas absolvents, saspēles vadītājs Markuss Mariota, kā arī Klīvlendas "Browns", kuri, visdrīzāk, nomainīs visu treneru sastāvu šajā starpsezonā un kuriem varētu būt interesanti izveidot Džonijam Manzelam draudzīgāku uzbrukumu.
Jāpiebilst, ka abas šīs vienības vēlējās redzēt Kelliju savā treneru štābā pirms viņš parakstīja līgumu ar "Eagles".

Visdrīzāk, šīs arī nebūs pēdējās izmaiņas Filadelfijas "Eagles" komandā un nākošais solis varētu būt pamatīga spēlētāju sastāva tīrīšana, atbrīvojoties no Čipa Kellija laikā iemainītajiem un parakstītajiem spēlētājiem, kuri nav spējuši attaisnot uz sevi liktās cerības.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-30 11:40, pirms 9 gadiem
būs jau arī citi sekotāji.
p.s. skat , al jazeera jau ieslēgusi atpakaļgaitu.

     [+] [-]

, 2015-12-30 11:54, pirms 9 gadiem
čips bija pārāk labs priekš eagles. tajā nfc east vājprātā vispār nevienam talantīgam trenerim nebūtu jāiet smērēties.

     [+] [-]

, 2015-12-30 13:43, pirms 9 gadiem
steelers rakstīja: būs jau arī citi sekotāji.
p.s. skat , al jazeera jau ieslēgusi atpakaļgaitu.
Līdz pirmdienai jāpagaida.

Savukārt Kellija gadījumā, iespējams, vaina ir nevis idejās, ko viņš mēģina virzīt, bet gan personālā, kas to mēģina izpildīt un tieši spēlētāju atlase, kas notika ar vai bez Kellija ziņas bija izšķirošā.

Jau tas apstāklis, ka Eagles kā pirmo QB bija paņēmuši Bredfordu (kurš savas veselības dēļ NEVAR būt pirmais numurs, komandai, kurai ir lieli plāni) parādīja, ka gluži ok tur viss nav.

Iespējams, ka arī Tībova atlaišana pirms sezonas drīzāk bija menedžmenta, ne treneru lēmums.
Nu un, protams, ja starpsezonā iegūtais NFL iepriekšējās sezonas labākais uzbrucējs aizvada savu sliktāko sezonu pie profiem un faktiski nevar palīdzēt komandai, tad, visbiežāk, trenerim IR JĀAIZIET, ir viņam taisnība vai nē.

Bet nu Mariota vai Manzels noteikti būs viņa nākošais projekts. Es pat domāju, ka Klīvlendā varētu būt interesantāk, jo tā komanda ir talantīgāka un ar lielāku perspektīvu, lai gan Oregonas idejas, protams, labāk un ātrāk varētu realizēt ar Mariotu, kā arī Tenesī spiediens nebūtu tik liels.

     [+] [-]

, 2015-12-30 14:38, pirms 9 gadiem
interesantāk varbūt, bet labāk nevajag. steeleriem tāpat pietik problēmu. ar 10-6 netiks playoffos.

     [+] [-]

, 2015-12-30 15:36, pirms 9 gadiem
steelers rakstīja: interesantāk varbūt, bet labāk nevajag. steeleriem tāpat pietik problēmu. ar 10-6 netiks playoffos.
Laipni lūgti klubiņā... 2013. gada Arizonas "Cardinals" bija tieši tāda pati situācija.