Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

AAFL vēsturiskajā draftā ar pirmo numuru izvēlas Džonsonu

Juris Miņins
Juris Miņins

AAFL vēsturiskajā draftā ar pirmo numuru izvēlas Džonsonu
Džošs Džonsons (Nr.8)
Foto: USA Today/Scanpix

Šonakt tika aizvadīts pirmais Amerikāņu futbola alianses (AAFL) drafts, kurā jaunizveidotās līgas komandas varēja vai nu aizsargāt vai nu izvēlēties savas vienības saspēles vadītājus. Ar pirmo numuru šajā draftā tika izvēlēts Džošs Džonsons.

AAFL, jeb Amerikāņu futbola alianse ir jauns amerikāņu futbola čempionāts, kuru nodibinājuši bijušais "NFL Films" producents Čārlijs Ebersols un bijušais NFL ģenerālmenedžeris, kā arī ESPN futbola apskatnieks Viljams Polians. Šī čempionāta unikalitāte slēpjas divos aspektos. Pirmkārt, tas uz šo brīdi būs tikai otrais (aiz NFL) profesionālā amerikāņu futbola čempionāts ASV. Otrkārt, AAFL savu sezonu aizvadīs pavasarī, tādējādi tiešā veidā nekonkurējot ar NFL par skatītājiem.

Pretēji iepriekšējiem nesenajiem mēģinājumiem attīstīt zemāko līgu amerikāņu futbolu, AAFL lietai ir piegājuši nopietnāk, piesaistot visaugstākā līmeņa speciālistus un arī bijušās NFL zvaigznes. Tā līgas izveidē piedalījās Trojs Polamalu, Džastins Taks, Hainss Vords. Savukārt par komandu, kas pirmajā AAFL sezonā būs astoņas, treneriem ir izvēlēti Breds Čildress, Tims Luiss, Maikls Singlterijs, Stīvs Spurjē, kā arī Maikls Viks, kurš ir Atlantas "Legends" komandas uzbrukuma koordinators.

Arī spēlētāju izvēles noteikumi bija atšķirīgi, proti, AAFL vadība bija izdomājusi vairāk iesaistīt vietējos spēlētājus, t.i., lai katra komanda tiek komplektēta no "vietējiem" futbolistiem, t.i., tiem, kas ir pārstāvējuši tuvumā esošās koledžas, vai arī NFL vai CFL komandas.

Interesanta pieeja tika izdomāta arī ar saspēles vadītāju izvēli. Kā zināms, tad kvoterbeka pozīcija amerikāņu futbolā ir ļoti svarīga un tāpēc vispirms tika sarīkota saspēlnieku skate, kur katra komanda izvēlējās sev vairākus saspēles vadītājus, bet šodien viņi visi tika izlikti draftā – ja komandas apmierināja viņu izvēle, tad viņi saspēles vadītāju varēja paturēt, ja nē – izlikt neaizsargāto spēlētāju sarakstā un tad šo QB pozīcijas spēlētāju varēja izvēlēties jebkura cita komanda.

Par pirmo numuru šajā draftā kļuva Džošs Džonsons, kuram ir ļoti bagātīga pieredze gan spēlējot NFL (piedalījies 29 mačos, piecos laukumā gājis sākumsastāvā), gan arī spēlējot līdz AAFL atnākšanai pēdējā "zemākajā līgā" – UFL, kurā viņš aizvadīja vienu sezonu. Viņu savā īpašumā nolēma paturēt Sakramento "Fleer" vienība. Kopumā tā Džonsonam būs jau 13. komanda, kurā viņš ir spēlējis.

Ar otro numuru tika izvēlēts (precīzāk – aizsargāts) cits bijušais NFL saspēlnieks Ārons Marejs, kurš nu spēlēs Atlantas "Legends" rindās. Tāpat aizsargāti tika Trojs Kuks (Memfisas "Express") un Dastins Vovns (Sanantonio "Commanders").

Jāatzīmē, ka tāpat šajā draftā bija daudzi NFL, CFL un NCAA laukumos uzspīdējuši saspēlnieki – Skots Tolzens, Kristians Hakenbergs, Bleiks Simss, Zaks Metenbergers, Markīzs Viljamss un citi.

AAFL sezona sāksies tūdaļ pēc NFL sezonas beigām, 9. februārī, un ir plānots, ka komandas aizvadīs desmit nedēļu regulāro sezonu pēc kuras sekos izslēgšanas mači. Pirmās sezonas finālmačs ir plānots aprīļa beigās, nedēļas nogalē no 26. līdz 28. aprīlim.

AAFL komandas

Austrumu konferenceRietumu konference
Atlantas "Legends"Arizonas "Hotshots"
Birminghemas "Iron"Soltleikas "Stallions"
Memfisas "Express"Sanantonio "Commanders"
Orlando "Apollos"Sakremento "Fleet"

Izmantotie resursi:
https://www.cbssports.com/