Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Pēc uzmetiena Kanādā Kārlis Brauns pievienojas EFL čempionei "Galaxy"

Rolands Eliņš

Pēc uzmetiena Kanādā Kārlis Brauns pievienojas EFL čempionei "Galaxy"
Foto: Lukasz Skwiot

Latvijas amerikāņu futbola spēlētājs Kārlis Brauns pievienojies Eiropas Futbola līgas (ELF) komandai Frankfurtes "Galaxy", pavēstījis klubs.

Kārlis Brauns šajā līgā spēlēja arī iepriekšējā sezonā un izpelnījās iespēju piedalīties "All-Stars" mačā. Viņš pārstāvēja Vroclavas "Panthers" komandu un pēc sezonas devās uz Ziemeļameriku, kur tika izvēlēts Kanādas Futbola līgas (CFL) draftā ar augsto trešo numuru.

Taču viņa laiks Britu Kolumbijas "Lions" komandā sanāca īss - vēl pirms sezonas sākuma komanda Braunu atbrīvoja no sastāva. Brauns sarunā ar Sportacentrs.com to nodēvēja par konkrētu uzmetienu, sakot, ka komandas treneri viņu centušies iespēlēt citā pozīcijā, kur Brauns iepriekš nekad nebija spēlējis un attiecīgi nevarēja pārbaudes spēlēs parādīt savas spējas.

Pirms nedēļas veiktajā intervijā Brauns atklāja, ka savā iepriekšējā komandā vairs atgriezties nevar, jo sastāvs tur jau aizpildīts, taču tiek veiktas sarunas ar citām Kanādas un Eiropas komandām, tiesa, ELF sezona tobrīd jau bija sākusies. Un tagad šīs sarunas rezultējušās ar pievienošanos Frankfurtes "Galaxy" komandai, iepriekšējās sezonas čempionei.

"Esmu pateicīgs trenerim par man doto iespēju un gatavojos pievienoties jau šobrīd lieliskam aizsardzības sastāvam. Nespēju sagaidīt, kad kopā iesim laukumā," kluba preses relīzē citēts Brauns.

ELF tika dibināta pirms diviem gadiem un aizvadījusi vienu sezonu, kurā piedalījās astoņas komandas un uzvarēja Frankfurtes "Galaxy". 2022. gada sezonā šajā līgā spēlēs jau 12 komandas - septiņas no Vācijas, divas no Austrijas un pa vienai no Polijas, Spānijas un Turcijas. Nākamsezon plānota nākamā līgas paplašināšanās ar vēl Itālijas, Šveices un Ungārijas komandām.

ELF sezonā jau aizvadītas divas spēļu kārtas no paredzētajām 14. Frankfurtes komanda pagaidām spēlējusi neveiksmīgi, ciešot divus zaudējumus. Nākamā spēle paredzēta svētdien, 19. jūnijā, tieši pret Brauna iepriekšējo komandu "Panthers".

     [+] [-]

, 2022-06-15 13:40, pirms 2 gadiem
Ko šis nozīme saistībā ar sapni par NFL? Uz nākamo sezonu mēģinās vēlreiz kandidēt uz kādu līgu Amerikā?