Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Brauns spoži sevi piesaka CFL pirmsdrafta testos

Juris Miņins
Juris Miņins

Brauns spoži sevi piesaka CFL pirmsdrafta testos
Noke Tago un Kārlis Brauns, Foto:cfl.ca

Latvijas amerikāņu futbolists Kārlis Gustavs Brauns aizvadītajā nedēļas nogalē piedalījās Kanādas futbola līgas (CFL) starptautisko spēlētāju pirmsdrafta nometnē un parādīja tajā ļoti atzīstamu sniegumu.

Pagājušajā nedēļā ziņojām, ka iepriekš Eiropas komandās spēlējušais Kārlis Brauns ir uzaicināts uz Kanādas futbola līgas (CFL) starptautisko spēlētāju, pirmsdrafta nometni, kurā spēlētājiem ir jāveic dažādi fizisko spēju testi, kā arī jāpiedalās intervijās ar komandu pārstāvjiem.

Jāsaka, ka šo iespēju Latvijas sportists izmantoja diezgan labi, jo uzstādīja atzīstamus rezultātus fiziskajos testos un tāpēc lika par sevi runāt CFL apskatnieku un līdzjutēju vidē.

Visskaļākās šīs runas bija pēc spēka testa, kurā nometnes dalībniekiem 102 kg smags svaru stienis bija jāpaceļ uz atkārtojumu skaitu spiešanā guļus. Kārlis to izdarīja 29 reizes, kas tobrīd bija rekords. Vēlāk gan viņu par vienu atkārtojumu pārspēja Noke Tago, kurš nāk no Samoa, taču šis rezultāts, kas arī analoģiskos Nacionālās futbola līgas (NFL) testos šogad būtu devis vietu labāko atlētu galvgalī (TOP-5), uzreiz padarīja Braunu par vienu no pirmsdrafta pārbaužu lielākajām zvaigznēm.

Arī pārējās pārbaudēs 197 cm garais un aptuveni 120 kg smagais Kārlis Gustavs Brauns zemāk par ceturto vietu starp savas pozīcijas spēlētājiem nenolaidās. 40 jardu skrējienu viņš veica 4.97 sekundēs (ātrākais starp aizsardzības līnijas spēlētājiem), 20 jardu atspoles skrējienu noskrēja 4.54 sekundēs, kas bija trešais rezultāts starp aizsardzības līnijas pārstāvjiem. Tāpat trešā viena latvietim bija lēcienā no vietas – 2.87 metri, bet trīs konusu atspoles skrējienā Brauns palika ceturtais ar rezultātu 7.57 sekundes.

Salīdzinot šos rezultātus ar CFL nacionālo talantu pirmsdrafta nometnē uzrādītājiem, jāsaka, ka spiešanā guļus Brauns un Tago tā arī saglabātu savas līderpozīcijas, bet pārējos pārbaudījumos būtu vidējā līmenī starp visu pozīciju spēlētājiem.

Atgādināsim, ka CFL starptautisko spēlētāju (Eiropas un Meksikas) drafts norisināsies 3. maijā. Kopumā komandas izvēlēsies 27 spēlētājus.

Izmantotie resursi:
https://www.cfl.ca/