Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Brauns un Rūsiņš tiek izvēlēti CFL draftā

Juris Miņins
Juris Miņins

Brauns un Rūsiņš tiek izvēlēti CFL draftā
Kārlis Brauns. Foto: cfl.ca

Latviešu amerikāņu futbolistu Kārli Braunu šodien notikušajā Kanādas futbola līgas (CFL) ārzemnieku draftā ar kopējo trešo numuru ir izvēlējusies Britu Kolumbijas "Lions" vienība. Savukārt drafta 27. izvēle, ko izdarīja Hamiltonas "Tiger-Cats", bija Ralfs Rūsiņš.

Šodien Kanādas pilsētā Toronto norisinājās CFL jauno spēlētāju aizrunāšanas ceremonija, jeb, runājot īsāk, drafts. Atšķirībā no daudzās citās līgās redzētā CFL drafta noteikumi ir atšķirīgi un jau kopš 2019. gada faktiski tiek aizvadītas divi drafti. Viens – Kanādas koledžu komandu spēlētājiem, bet otrs tiek saukts par globālo, jeb ārzemnieku draftu, kurā izvēlas spēlētājus no citām valstīm.

Šogad ārzemnieku drafts notika pirms "pamatdrafta" un tajā ar kopējo trešo numuru tika izvēlēts Kārlis Brauns. Viņu savās rindās gribēja redzēt Britu Kolumbijas "Lions" komanda.

Kārlis Brauns, kurš ar amerikāņu futbolu iepazinās vēl Latvijā, pārstāvot Rīgas "Lions" komandu, līdz šim savu karjeru bija veidojis dažādās Eiropas līgās – Baltijas līgā, Somijā, Serbijā un Vācijā, bet 2021. gadu pavadīja jaunizveidotajā un ārkārtīgi ambiciozajā Eiropas futbola līgā, kura sevi pozicionē kā Eiropas spēcīgākais amerikāņu futbola klubu turnīrs.

Kārlis pārstāvēja Vroclovas "Panthers" komandu un šajā līgā kļuva par vienu no tās zvaigznēm, tiekot pie iespējas piedalīties arī "All-Stars" mačā.

Tiesa, saprotamu iemeslu dēļ, aizsardzības līnijas malējais spēlētājs vēlējās savus spēkus izmēģināt Ziemeļamerikā, tāpēc devās uz Ziemeļameriku, kur arī tika pamanīts un uzaicināts uz Kanādas futbola līgas (CFL) pirmsdrafta ārzemnieku treniņnometni.

Tajā Kārlis bija viens no pamanāmākajiem spēlētājiem, jo ne tikai ieradās ar rozā krāsā nokrāsotiem matiem, bet arī uzstādīja vienu no šī gada labākajiem rezultātiem stieņa spiešanā guļus gan starp CFL, gan arī NFL jaunajiem spēlētājiem – 102 kg smago svaru stieni paceļot 29 reizes. Arī pārējos testos viņš savas pozīcijas spēlētāju konkurencē uzrādīja diezgan labus rezultātus.

Kā pēdējais CFL globālajā draftā tika nosaukts Ralfs Rūsiņš, kuru savās rindās grib redzēt Hamiltonas "Tiger-Cats" vienība. Te gan jāpiebilst, ka relatīvi zemā pozīcija draftā drīzāk ir noteikta ar to, ka vēl šorīt (vakar - pēc Ziemeļamerikas austrumkrasta laika) Rūsiņš piekrita Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas Baltimoras "Ravens" uzaicinājumam uz debitantu treniņnometni, t.i., CFL variants viņam ir kā otrā iespēja uzsākt profesionālā futbolista karjeru.

Kanādas Futbola līga ir viens no pasaules vadošajiem profesionālā futbola čempionātiem, faktiski – otrā līga aiz NFL. Tiesa, tai nav nekāda tieša sakara ar ASV čempionātu, kā arī pats futbols, spēles noteikumi, abās līgās ir ar daudzām atšķirībām.

CFL ir spēlējuši arī vairāki latviešu izcelsmes sportisti. Zināmākie no visiem – Egils Petmanis un Leo Ezeriņš, kuri, attiecīgi, 1966. un 1986. gados, kļuva par CFL čempioniem, t.i., ieguva Greja kausu.

     [+] [-]

, 2022-05-03 22:27, pirms 2 gadiem
Jāgaida puiši mūsu bobsleja vienībā.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-03 22:38, pirms 2 gadiem
Restartētājs rakstīja: Jāgaida puiši mūsu bobsleja vienībā.
Par laimi, viņu abu perspektīvas amfutbolā ir gana labas, lai bobslejs nebūtu interesants.

     [+] [-]

, 2022-05-03 23:35, pirms 2 gadiem
Nuu tik daudz lieku komatu, ka acis uz raksta beigām sāk pamatīgi sāpēt. Vairākās vietās komats pirms "jeb". Kas tās par šausmām? Un, kāpēc pēdējā rindkopā "attiecīgi" ir komatos, par to lai pats Svētais Juris palauza galvu.

Visādi citādi - puikas malači, lai izdodas!