Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Kārlis Gustavs Brauns piedalīsies CFL pirmsdrafta testos

Juris Miņins
Juris Miņins

Kārlis Gustavs Brauns piedalīsies CFL pirmsdrafta testos
Kārlis Brauns. Foto: cfl.ca

Latvijas amerikāņu futbolists Kārlis Gustavs Brauns ir nosaukts starp tiem spēlētājiem, kas no 25. līdz 27. martam piedalīsies Kanādas futbola līgas (CFL) pirmsdrafta treniņnometnē.

Kanādas futbola līga (CFL) un tās partneri ir nosaukuši tos 34 spēlētājus, kas šajā nedēļas nogalē Toronto piedalīsies pirmsdrafta treniņnometnē. Šī treniņnometne, kurā spēlētājiem vajadzēs piedalīties dažādos fiziskās sagatavotības testos, tiek rīkota CFL starptautisko talantu programmas ietvaros, lai piesaistītu līgas komandām vairāk spēlētāju ar saknēm ārpus Ziemeļamerikas.

"Ārpus kadra": Vienīgais pro amerikāņu futbolists no Latvijas - Kārlis Brauns

Jau kopš februāra Eiropā un Āzijā ir notikušas vairākas šāda veida treniņnometnes, kurās visās tika meklēti Eiropā vai citos amerikāņu futbolam mazāk ierastajos reģionos spēlējošie talanti. Starptautisko spēlētāju drafts norisināsies 3. maijā.

Kārlis Gustavs Brauns iepriekšējo sezonu aizvadīja Eiropas amerikāņu futbola līgā (ELF), pārstāvot Polijas komandu Vroclovas "Panthers". Sezonas laikā Kārlis arī kļuva par vienu no vadošajiem un bīstamākajiem aizsardzības līnijas spēlētājiem Eiropas amerikāņu futbolā, jo sezonu noslēdza kā ELF piektais labākais seku izpildītājs (8.5). Šis sniegums arī nepalika nepamanīts, jo sezonas beigās Kārlis tika uzaicināts piedalīties ELF "All Stars" mačā.

Iepriekš Brauns ir spēlējis daudzās citās Eiropas amerikāņu futbola līgās, tajā skaitā vienā arī Vācijas futbola līgā, kas līdz ELF dibināšanai tika uzskatīta par spēcīgāko līgu Eiropā.

Kopumā CFL pirmsdrafta nometnes dalībnieku ģeogrāfija ir diezgan plaša, jo tajā piedalīsies futbolisti faktiski no visas pasaules, jo ir pārstāvētas EFL, Vācijas, Somijas, Meksika, Japānas līgas, bet individuāli spēlētāji ir sākot no Latvijas līdz pat Samoa.

Kanādas futbola līga ir viens no vadošajiem amerikāņu futbola čempionātiem pasaulē un uz šo brīdi to var uzskatīt par pasaules otro labāko amerikāņu futbola līgu aiz Nacionālās futbola līgas (NFL). Jāpiebilst arī, ka CFL ir spēlējuši vairāki latviešu izcelsmes futbolisti, turklāt darījuši to ar diezgan labām sekmēm. Rīgā dzimušais Egils Petmanis 1966. gadā kļuva par Greja kausa ieguvēju, bet Leo Ezeriņš, kurš ir Viļņa Ezeriņa, pirmā NFL spēlējušā latvieša, dēls, par līgas čempionu kļuva 20 gadus vēlāk, 1986. gadā. Tāpat Leo ir viens no statistiski labākajiem Kanādā dzimušajiem aizsargiem CFL vēsturē.

Izmantotie resursi:
https://www.americanfootballinterna...