Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Manzelu atlaiž "Alouettes", Vitens atgriežas "Cowboys" rindās

Juris Miņins
Juris Miņins

Manzelu atlaiž "Alouettes", Vitens atgriežas "Cowboys" rindās
Džonijs Manzels
Foto: The Canadian Press/Scanpix

Interesanta informācija ir pienākusi no Kanādas futbola līgas (CFL), kur Monreālas "Alouettes" ir atlaidusi problemātisko saspēles vadītāju Džoniju Manzelu, bet līgas vadība viņam piešķīra diskvalifikāciju.

Džonijs Manzels amerikāņu futbolā ir visai spilgta, taču ļoti neviennozīmīga figūra, jo, lai vai cik skaistas slavas dziesmas par viņu dziedāja tad, kad viņš spēlēja Teksasas lauksaimniecības un mehānikas universitātes "Aggies" komandā, jau tad viņam bija pamatīgas problēmas ārpus laukuma, ko pastiprināja arī alkohola lietošana. Tam sekoja lielas cerības un vēl lielāka vilšanās NFL laukumos, kad arī sniegums laukumā bija tāls no gaidītā. Protams, ka ārpuslaukuma izdarības tikai pastiprināja nepatiku pret spēlētāju līdz viņš zaudēja vietu kā Klīvlendas "Browns" komandā, kura viņu bija draftējusi, tā arī NFL.

Pēc ilgāka klusuma perioda, pagājušajā gadā Manzels sarīkoja pašreklāmas akciju, nodēvējot 2018. gadu par "atgriešanās sezonu" (izmantoja tēmturi #comebackszn), vispirms iesaistoties Pavasara līgā, atrādīja savas prasmes, bet vēlāk parakstīja līgumu ar Hamiltonas "Tiger-Cats" no CFL. Sezonas gaitā gan viņam neizdevās kļūt par pirmo saspēlnieku šajā komandā, turklāt viņu arī aizmainīja uz Monreālas "Alouettes".

Lai arī sezona "Džonijam Futbolam", kā viņu zina šī sporta vērotāji, bija ļoti viduvēja, viņš nezaudēja optimismu un gatavojās turpināt spēlēt, līdz šodienas paziņojumam.

Kā teikts oficiālajā preses relīzē, Manzels esot pārkāpis noteikumus, kas viņam bija izvirzīti pirms ienākšanas CFL. Sīkāk par šiem noteikumiem un pārkāpumiem gan nekas nav ziņots. Monreālas puse arī norādīja, ka, ja CFL vadība nebūtu pieprasījusi atlaist Manzelu, tad viņi to nebūtu darījuši.

Pēc tam kā parādījās informācija par Manzela atbrīvošanu no līgumsaistībām, daudzi Amerikāņu futbola alianses (AAF) līdzjutēji noreaģēja, aicinot līgas un komandu vadību piesaistīt šo spēlētāju šim čempionātam, bet citi viņu jau saistīja ar nākamgad startējošo XFL čempionātu. Iepriekš pats spēlētājs bija izteicies, ka viņam patīk jaunās organizācijas un viņš tām arī plāno sekot līdzi. Šo izteikumu dēļ arī ir radušās baumas, ka Manzels speciāli ir pārkāpis noteikumus, lai lauztu līgumu ar Monreālu.

Kā arī...

- Dalasas "Cowboys" ir ieguvusi, iespējams, būtiskāko pēdējo gadu papildinājumu spēlētāju sastāva ziņā, jo par savu atgriešanos NFL ir paziņojis balsta uzbrucējs Džeisons Vitens. Jāpiebilst, ka iepriekš viņš bija paziņojis par aiziešanu "pensijā" un gadu nostrādāja kā pirmsspēļu studijas eksperts ESPN telekanālā.

- Antonio Brauns, kurš iepriekš bija pieprasījis maiņu no Pitsburgas "Steelers", arī pēc vairākām nedēļām nav mainījis savu nostāju, tajā pašā laikā norādot, ka viņam nav nekāda naida pret, visdrīzāk, nu jau bijušo komandu.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports