Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Pateicības dienā – trīs NFL spēles

Juris Miņins
Juris Miņins

Pateicības dienā – trīs NFL spēles
Tonijs Romo
Foto: AP/Scanpix

Šovakar, kad ASV tiek svinēta Pateicības diena, tiks aizvadītas trīs Nacionālās futbola līgas (NFL) spēles, kas būs 12. spēļu nedēļas ievads.

Oklendas "Raiders" – Dalasas "Cowboys"

Šajā duelī spēkiem mērosies viena no Nacionālās konferences līdervienībām pret vienu no Amerikas konferences pastarīšiem, taču spēles liktenis nemaz nav izšķirts jau pirms spēles, kā tas, iespējams, kādam varētu likties.
Dalasas "Cowboys" pašlaik īsti gatavi spēlēt par visiem 100% nav gatavi divi uzbrukuma līderi. Pirmkārt, saspēles vadītājs Tonijs Romo mokās ar muguras savainojumu, bet balsta pussargs Džeisons Vitens, ir savainojis kāju un, iespējams, nevarēs palīdzēt savai komandai šīsnakts spēlē. Tāpat jāatgādina, ka "Cowboys" pašlaik aktīvi cīnās par pirmo vietu savā divīzijā ar Ņujorkas "Giants" un Filadelfijas "Eagles" komandām, kas nozīmē, ka zaudēt viņi nevar atļauties, katrā gadījumā ne pret Oklendu.

Savukārt "Raiders" nometnē pēc aizvadītās nedēļas bija ja ne svētki, tad pamats optimismam gan. Kā gan savādāk ja spēles pēdējās sekundēs tika pārspēta Sinsinati "Bengals" vienība. Tāpat jāpiebilst, ka Oklendieši šosezon nepatīkamu zaudējumu ir sagādājuši arī Filadelfijas "Eagles". Komandas spēlētāji gan uzsver, ka, lai arī ir izcīnīta trešā uzvara šosezon, tas drīzāk bija pretinieku vājuma moments un viņiem pašiem savā spēlē vēl ir daudz kas jāuzlabo. Tāpat šovakar būs interesanti pavērot kā attīstīsies "Raiders" kvoterbeku lieta, t.i., kurš, Džamarkuss Rasels vai Brūss Gradovskis sāks spēli pamatsastāvā.

Grīnbejas "Packers" – Detroitas "Lions"

Novājinātie Grīnbejas "Packers" pašlaik cīnās par iekļūšanu šīssezonas NFL izslēgšanas spēlēs, Detroitas "Lions", ar savainotu pamata saspēles vadītāju, par prestižu. Un tāda arī ir šīs spēles vadlīnija – kura komanda spēs labāk pārkārtoties.
Grīnbejas "Packers" pagājušās nedēļas spēlē pret Sanfrancisko "49ers" zaudēja divus pamatsastāva aizsargus Elu Harisu un Āronu Kempmenu un rezultāts šādam zaudējumam bija redzams uzreiz, jo spēles otrajā daļā "49ers" prata gūt 21 punktu. Pašlaik "Packers" ir jāmeklē kādas alternatīvas šo spēlētāju aizstāšanai, jo, kā noskaidrojās vēlāk, abiem šī sezona ir beigusies. Tieši šis aspekts, nesakārtotā aizsardzība, varētu būt arī izšķirošs spēlē pret Detroitas "Lions", kuri pagājušajā nedēļā parādīja, ka zina, ko nozīmē gūt punktus.

Taču, kā jau rakstīts iepriekš, arī "Lions" ir savainotie spēlētāji, pirmkārt, komandas pamata saspēles vadītājs Metjū Stefords, kurš, kā izskatās, ir uzņēmis labu "kursu" uzbrukumā. Iepriekšējās nedēļas pieci piezemējumi bija labs rādītājs tik jaunam saspēles vadītājam , taču, iespējams, turpināt savu veiksmīgo sēriju viņam neizdosies, jo viņa dalība šīvakara spēlē nav skaidra. Ja Stefords paliks ārpus sastāva, tad viņa vietu ieņems Dounte Kulpepers.

Ņujorkas "Giants" – Denveras "Broncos"

Un, visbeidzot, arī trešajā šīsnakts cīņā tiksies divas komandas, kurām ir daudz kas pierādāms gan sev, gan komandas īpašniekiem, gan faniem, jo gan "Giants", gan "Broncos" spēlē ļoti nestabili.
Ņujorkas "Giants" pēc piecām uzvarētām spēlēm pēc kārtas, "noorganoizēja" sev vēl vienu sēriju – četri zaudējumi pēc kārtas, kura beidzās vien pagājušonedēļ, kad tikai pagarinājumā Īlaja Meninga vadītā komanda spēja uzveikt Atlantas "Falcons".Pašlaik komandā noskaņojums ir cerīgs, taču piesardzīgs, jo visi labi zina, ka viena uzvara vēl nav pamats priekam, katrā gadījumā, vismaz ne "Giants" komandai. Jāpiebilst, ka šajā spēlē komandai nevarēs palīdzēt Antonio Pīrss, kuram ir kakla savainojums, un Ahmads Bredšovs (kreisās kājas savainojums), bet Brendons Džeikobss, tieši otrādi, paredzams, ka šovakar izies uz laukuma.

Savukārt Denveras "Broncos" pašlaik ir jāatrod līdzekļi kā pārtraukt četru spēļu zaudējumu sēriju, kas sekoja pēc sešām uzvarētām spēlēm pēc kārtas. Pēdējās cīņās denverieši ir guvuši vien 37 punktus, bet ielaiduši 117, kas nebūt nav rādītājs, par kuru var priecāties. Komandas veterāns, aizsargs Braiens Davkinss pirms dažām dienām sasauca spēlētāju slēgto sapulci, lai noskaidrotu, kas īsti notiek komandā. Pēc šīs sapulces, lai arī tiešus komentārus neviens nesniedza, Davkinss rezumēja: "Mēs esam izrunājušies, apzinājuši kļūdas, tagad ir tikai jāstrādā un spēle uzlabosies." Lai nu tā būtu. Tāpat jāpiebilst, ka, visdrīzāk, šo spēli pamatsastāvā sāks Kails Ortons, nevis Kriss Simss.

Izmantotie resursi:
espn.go.com

     [+] [-]

, 2009-11-26 17:21, pirms 15 gadiem
Cowboyiem raiderus vajadzētu uzvarēt, lai vai kas startēs, bet tur atkal jāskatās kura Dalasas komanda parādās, jo var gadīties ka viņi nospēlē tāpat kā Eagles.

GB vs DET, lai arī Haris un Kampmens -. domāju ka GB uzbrukumam nebūs problēmu gūt vairāk punktu kā Detroitai, kuras aizsardzība ir vispār musorā metama.

Giants vs Donkos, grūti spriest, bet manuprāt NYG būtu jāuzvar, lai arī spēlē viņi izbraukumā.. Vārgulīgais Denveras uzbrukums neko daudz ganjau neiespēs.

     [+] [-]

, 2009-11-26 18:43, pirms 15 gadiem
Ne pa tēmu, bet es domāju, ja notiktu tāds brīnums ka LTV-7 reizi pa reizei parādītu kādu NFL spēli, tad Latvijā šis sports kļūtu daudz populārāks.

     [+] [-]

, 2009-11-26 18:55, pirms 15 gadiem
Pa NASN EU jau rāda, un vismaz Rīgā ir diezgan viegli pieejams, it īpaši ja interesējas par sportu.

Perfekti ka šovakar rāda GB-DET spēli, cerams ka pēc spēles noskaņojums būs tikat labs.

Go GB

  +1 [+] [-]

, 2009-11-26 19:09, pirms 15 gadiem
Taču LTV7 nekad (sevišķi jau tagad) nemaksās baigi naudu par NFL, ja viņi zina, ka atdeves nebūs.
Šosezon pat NBA, kam Latvijā popularitāte ir vislielākā no visām Z-Amerikas līgām, netiek rādīts... kāds vēl NFL!

NASN EU, jau kādu gadu ir ESPN America.
To dabūt var jau "da jebkur"... + neta strīmi labā kvalitātē ir.

Manuprāt, ne TV pārraides vajadzīgas, lai būtu popularitāte, bet gan kkāda kustība vietējā mērogā un šīs kustības reklamēšana, protams, arī.

  +1 [+] [-]

, 2009-11-26 19:33, pirms 15 gadiem
Nezinu kā ar Rīgu bet te Valmierā rādās, ka neviens pat īsti nezin kas tas amerikāņu futbols par zvēru īsti ir, pārdesmit cilvēkus gudrākus esmu jau pataisījis, bet ne tādā līmenī lai viņi sekotu aks notiek NFL, bet nu vismaz noteikumus apmēram zin un bumbu arī dabūjuši pamētāt, tad vēl pāris reizes ir sanācis uzspēlēt (kur parādās ka noteikumus viņi tomēr nesūda nesaprot un tā)

Nebūtu slikti vispār ja šāda kustība būtu.

     [+] [-]

, 2009-11-26 21:01, pirms 15 gadiem
Moš kāds skatās DET-GB?

Iespaidi?

     [+] [-]

, 2009-11-26 21:14, pirms 15 gadiem
Skatos, pirmo TD neredzēju, bet Lions izskatās ka nespēj izdarīt spiedienu uz Rodžersu, un ja viņam ir laiks mest tad tā ir nāve, bet nu iekš red zone viņi aizsardzībā spēlē ok, nu un uzbrukumā Lions.. var redzēt ka šonedēļ nespēlē pret browns

Domāju, ka otrajā puslaikā Packeri palielinās savu pārsvaru.

     [+] [-]

, 2009-11-26 21:15, pirms 15 gadiem
detroitai smagi veicas ar to, ka gb nomuļļājās pie savām iespējām. tā pēc idejas tur rezultātam vajadzētu būt vismaz par vienu td lielākam.

     [+] [-]

, 2009-11-26 21:32, pirms 15 gadiem
pēc vienas labas spēles, stefords atkal spēlē kā stefords.

     [+] [-]

, 2009-11-26 21:35, pirms 15 gadiem
packers aizsardzība tomēr ir kaut kas cits salīdzinājumā ar browns

     [+] [-]

, 2009-11-26 23:09, pirms 15 gadiem
M8archa rakstīja: Nezinu kā ar Rīgu bet te Valmierā rādās, ka neviens pat īsti nezin kas tas amerikāņu futbols par zvēru īsti ir, pārdesmit cilvēkus gudrākus esmu jau pataisījis, bet ne tādā līmenī lai viņi sekotu aks notiek NFL, bet nu vismaz noteikumus apmēram zin un bumbu arī dabūjuši pamētāt, tad vēl pāris reizes ir sanācis uzspēlēt (kur parādās ka noteikumus viņi tomēr nesūda nesaprot un tā)

Nebūtu slikti vispār ja šāda kustība būtu.
Es esmu no Valmieras, Viesturs Lācis arī. Tā kā domāju, ka neskaitot Rīgu, kurā mācos, Valmiera varētu būt faktiski otrajā vietā popularitātes ziņā. Bumbu ne tikai esmu dabūjis pamētāt, pat spirāli esmu kaut cik sapratis, kā pareizi jāmet. Galvenais ticēt, ka kādreiz kkas varētu attīstietis uz priekšu tā pamatīgāk.

Stefords nospēlēja švaki, bet taisnības labad jāsaka, ka viņš spēlēja ar sāpošu kreiso roku un GB pass defense ir viena no labākajām līgā, Vudsons vnk ir zvērs. Arī pass rush ir augstā līmenī. Būtu bijis jānotiek brīnumam, lai Stefors iespētu kaut pusi no tā, ko iespēja pret Browns.

     [+] [-]

, 2009-11-26 23:52, pirms 15 gadiem
man liekas, ka tā nebija pareizākā izvēle likt viņam spēlēt, ņemot vērā to, ka dante bija gatavojies šai spēlei treniņos, savukārt stafords tika taupīts.

     [+] [-]

, 2009-11-26 23:59, pirms 15 gadiem
Piekrītu, ļaujiet taču puikam atpūsties, vajadzēja saprast, ka GB viņu būtu apēdusi bez sāls. Vajadzēja dot iespēju Dantem.

     [+] [-]

, 2009-11-27 04:23, pirms 15 gadiem
Es ienīstu Giantus... muļķi ir sākuši nolaisties līdz pretinieku līmenim, un nespēj piebeig vājo denveru.. epic fail

     [+] [-]

, 2009-11-27 04:48, pirms 15 gadiem
Vājo Denveru? Pirmajā puslaikā šo aizsardzība ir zvērīga! Arī uzbrukums ir efektīvs, 16 punkti pret Giants ir ļoti labs sasniegums.

     [+] [-]

, 2009-11-27 10:29, pirms 15 gadiem
Kāpēc katru gadu šitajās thanksgiving dienās mājas spēles ir tieši Dalasā un Detroitā? Nav godīgi sportiskā un jo sevišķi finasiālā ziņā.

Bet Denverai aizsardzība var nospēlēt, tāpēc arī tāda bilance un uzvaras pret stiprām komandām ir, es domāju Denvera drīzāk vinnēs divīziju nevis SD.

     [+] [-]

, 2009-11-27 10:51, pirms 15 gadiem
Ja smagi paveiksies varbūt viņi tiks playoff, bet lai vinnētu divīziju viņiem rokas būs par īsām, paši vainīgi ka mēneša laikā pagrūda 3.5 spēļu pārsvaru.

Šī sezona viņiem ir Historical Collapse v2.0

Ā, un, iespējams tikai 5 brīvdienas pēc spēles turklāt ceļojums pāri bezmazvai visam kontinentam uz Denveras augstkalnu zonu arī varētu spēlēt savu lomu tajā, ka Denvera uzvarēja, jo cik es paskatījos mazliet to spēli, tad, piemēram Giants #52 izskatījās ļoti lēns, savukārt Moreno vietām izskatījās pēc Barija Sandersa.

Turklāt Denverai vēl jātiek galā ar KC kur viņi parasti pamanās zaudēt, tākā nespriediet pēc 1 spēles

SD paņems divīziju 120%