Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Pirmā savu vakanto galvenā trenera posteni aizpilda "Panthers"

Emils Ozerinskis

Pirmā savu vakanto galvenā trenera posteni aizpilda "Panthers"
Frenks Raihs. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) muzikālo krēslu spēlē no skatuves noņemts Karolinas "Panthers" vakantā galvenā trenera pozīcijas krēsls. Uz pantēru komandtiltiņa nonācis pieredzējušais speciālists Frenks Raihs.

Pēc aizvadītās NFL regulārās sezonas piecām komandām bija vakanti galveno treneru posteņi. Sezonas gaitā jau tika atbrīvoti Karolinas "Panthers", Indianapolisas "Colts" un Denveras "Broncos" galvenie treneri, bet pēc pamatturnīra noslēguma vietas pie komandtiltiņu stūrēm atbrīvojās arī Hjūstonas "Texans" un Arizonas "Cardinals" vienībās.

Galveno treneru tirgū par galveno atslēgas figūru tika uzskatīts Šons Peitons, kurš pēc gada pasēdēšanas maliņā tika intervēts visām brīvajām vakancēm. Tomēr pēdējās dienās aizvien vairāk sāk izskatīties, ka Peitons nav iekarojis komandu īpašnieku simpātijas. Savu meklēšanas procesu pirmā pārtraukt nolēma Kalolīnas "Panthers", kura piesaistīja sezonas gaitā no Indianapolisas "Colts" atbrīvoto Frenku Raihu.

Karolinas "Panthers" ir starp jaunākajām NFL komandām. Jaunā trenera iecelšanā zīmīgi ir tas, ka 1995. gada sezonā, kad Šarlotas komanda debitēja NFL čempionātā, tieši Raihs bija vienības vēsturē pirmais saspēles vadītājs. 61 gadu vecajam Reiham šī būs otrā iespēja galvenā trenera postenī. Pie amata Indianapolisas "Colts" vienībā Reihs tika pēc 2018. gada februārī izcīnītā Super Bowl titula, kuru Filadelfijas "Eagles" vienībai speciālists palīdzēja izcīnīt kā uzbrukuma koordinators.

Reiha galvenais konkurents sacīkstē par "Panthers" galvenā trenera posteni bija Stīvs Vilkss, kurš pagaidu trenera statusā pārņēma komandas vadīšanu pēc Meta Rūla atbrīvošanas. Vilksa vadībā komanda palika viena panākuma attālumā no uzvaras divīzijā un iekļūšanas izslēgšanas spēlēs, kas gan ņemot vērā NFC Dienvidu divīzijas vājo spēli šosezon par ļoti lielu sasniegumu nebūtu jāuztver.

No galveno treneru amatiem atbrīvotajiem speciālistiem gan ļoti ilgi bez darba nav nācies būt. Pie Ņujorkas "Jets" uzbrukuma koordinatora pozīcijas ticis Natanjels Hakets, kuram pa galam nepadevās debijas sezonas galvenā trenera postenī Denveras "Broncos" vienībā. Savukārt Bils O'Braiens, kurš no 2014. līdz 2020. gadam bija Hjūstonas "Texans" galvenais treneris un pēdējās sezonas vadījis Alabamas Universitātes uzbrukumu, atgriezies pie Bila Beličeka, atgūstot savu uzbrukuma koordinatora statusu Jaunanglijas "Patriots" vienībā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/