Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Broncos" izsper Vilsonu atsēdinājušo Haketu no galvenā trenera amata

Emils Ozerinskis

"Broncos" izsper Vilsonu atsēdinājušo Haketu no galvenā trenera amata
Natanjels Hakets. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā futbola līgā (NFL) no sava amata nācies šķirties trešajam galvenajam trenerim. Līdz sezonas beigām neizturēja Denveras "Broncos" īpašnieku pacietības mērs, pieņemot lēmumu par pirmo gadu posteni esošā Natanjela Haketa atbrīvošanu no pienākumu pildīšanas.

43 gadus vecais Natanjels Hakets pirms kļūšanas par Denveras "Broncos" galveno treneri iepriekš bija uzbrukuma koordinators Grīnbejas "Packers" vienībā. Kolorado štata komanda starpsezonā cerēja, ka Hakets palīdzēs no Grīnbejas pārvilināt saspēles vadītāju, četrkārtējo līgas MVP Āronu Rodžersu. Tomēr baumas par "Packers" šķiršanos no Rodžersa maiņas darījumā nepiepildījās.

Netikuši pie Rodžersa, zirgi metās pakaļ nākamajam pieejamajam lielā vārda īpašniekam starp saspēles vadītājiem Raselam Vilsonam, iemainot spēlētāju pret virkni augstām drafta izvēlēm. Vēl pirms Vilsons bija uzvilcis mugurā "Broncos" kreklu, komanda lika viņam galdā piecu gadu līgumu 245 miljonu vērtībā, kas šobrīd izskatās pēc ļoti lielas kļūdas.

Sliktāku sezonas gaitu Natanjels Hakets nevarēja iztēloties, jo Vilsona spēle laukumā bijusi katastrofāla - saspēles vadītāja reitingam sasniedzot nožēlojamu rādītāju 34,9. Komanda guvusi četras uzvaras un piedzīvojusi 11 zaudējumus, lai gan pirms Vilsona maiņas tika uzskatīts, ka "Broncos" sastāvs ir tikai laba saspēles vadītāja attālumā no Super Bowl ambīcijām.

Aizvadītās svētdienas nakts spēlē zirgi bezzobaini zaudēja citai play-off izredzes zaudējušajai komandai Losandželosas "Rams" (14:51). Noslēdzošajā ceturtdaļā Vilsons tika izņemts no spēles un laukumā devās Denveras otrais saspēles vadītājs Brets Ripens.

Vasarā "Broncos" klubs par 4,65 miljardiem tika pārdots ASV populārās veikalu ķēdes "Wallmart" īpašnieku Voltonu-Penneru ģimenei, tādējādi padarot Denveras komandu par līgas bagātāko īpašnieku rokās nonākušu komandu. Hakets darbā gan tika pieņemts pirms darījuma veikšanas, tādēļ nav pārsteigums, ka jaunie kluba īpašnieki pārāk lielu uzticības kredītu trenerim pirmgadniekam nedeva. Ar Haketa atbrīvošanu "Broncos" sākusi jaunā komandas vadoņa meklējumus.

Par galvenā trenera vietas izpildītāju Denverā iecelts Džerijs Rosburgs.

Natanjels Hakets kļuvis par trešo šosezon no amata atbrīvoto NFL treneri. Iepriekš Karolīnas "Panthers" atlaida Metu Rūlu, bet Indianapolisas "Colts" šķīrās no Frenka Raiha.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/

     [+] [-]

, 2022-12-27 08:36, pirms gada
Nekas jau cits neatlika,jo Rasa līgumu reāli nevar aiztreidot tā cap hit dēļ