Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Peitons pēc 16 gadiem amatā aiziet no "Saints" galvenā trenera posteņa

Emils Ozerinskis

Peitons pēc 16 gadiem amatā aiziet no "Saints" galvenā trenera posteņa
Šons Peitons. Foto: EPA/Scanpix

Par vienu no labākajiem Nacionālās futbola līgas (NFL) treneriem uzskatītais Šons Peitons atstājis Ņūorleānas "Saints" komandu ar kuru viņš 2009. gada sezonā izcīnīja Super Bowl čempiona titulu.

Aizvadītajā sezonā Ņuorleānas "Saints" nespēja tikt pie spēcīga sākumsastāva saspēles vadītāja pēc tam, kad Drū Brīzs paziņoja par karjeras noslēgšanu. Sākumsastāva saspēles vadītājs Džeimiss Vinstons sezonas vidū sarāva krusteniskās saites, tādēļ Peitonam nācās izlīdzēties ar rezervistiem, kopumā šajā sezonā spēles sākot četriem dažādiem kvoterbekiem.

Lai gan "Saints" komandai iztrūka saspēles vadītāja un visu sezonu nespēlēja labākais malējais uzbrucējs Maikls Tomass, tomēr Peitona vadībā komanda spēja sasniegt pozitīvu uzvaru bilanci (9-7), kā pirmā paliekot aiz izslēgšanas spēļu robežas.

58 gadus vecais Peitons nolēmis atstāt Ņūorleānas "Saints" galvenā trenera amatu, kurš speciālists strādāja kopš 2006. gada. Savā ceturtajā sezonā pie "Saints" stūres Peitons izcīnīja Lomabardi trofeju. Deviņas reizes viņa vadībā komanda iekļuvusi izslēgšanas spēļu turnīrā.

Peitons gan nav izticis bez skandāliem, jo 2012. gada sezonā treneris tika diskvalificēts no komandas vadīšanas, jo atklājās ka "Saints" komandā pieņemtas likmes uz pretinieku spēlētāju satraumēšanu, shēmā zināmu lomu uzņemoties arī Peitonam.

Amerikāņu mediji jau sākuši spekulēt par to, ka Peitonam vajadzētu vadīt Dalasas "Cowboys" komandu, jo pats treneris dzīvo Dalasā, bet "Cowboys" šosezon piedzīvoja smagu izgāšanos play-off cīņās. Tāpat tiek uzskatīts, ka Peitona nākotne varētu būt saistīta ar televīziju, pieredzējušajam trenerim pārceļoties uz komentētāja kabīni.

Ar Peitona aiziešanu no "Saints", šobrīd NFL nedaudz mazāk nekā trešdaļā komandu ir brīvas galveno treneru vakances. Komandu vadītāju posteņi ir brīvi Čikāgas "Bears", Minesotas "Vikings", Denveras "Broncos", Maiami "Dolphins", Džeksonvilas "Jaguars", Ņujorkas "Giants" un Hjūstonas "Texans" komandās. Tāpat potenciāli pieejams ir Lasvegasas "Raiders" postenis, šo komandu līdz izslēgšanas spēlēm aizvedot galvenā trenera vietas izpildītājam.