Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Rams" jau tuvākajā laikā varētu atgriezties Losandželosā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Rams" jau tuvākajā laikā varētu atgriezties Losandželosā
Sentluisas "Rams" spēlētājs Lenss Kendrikss
Foto: AFP/Scanpix

Indželvūdas pilsētas mērija vienbalsīgi ir atbalstījusi projektu, kas tās teritorijā paredz futbola stadiona izbūvi. Šāds solis ir viens no būtiskākajiem, lai Losandželosā atgrieztos Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda.

Indželvūdas mērijā tika atbalstīts vērienīgs projekts, kas paredz bijušo Holivudas filmēšanas paviljonu vietā izbūvēt dzīvojamos kompleksus, biroja ēkas, parkus, kā arī futbola stadionu, kurā ar 60 000 skatītāju ietilpību. Kopumā projekts izmaksās vairāk kā 2 miljardus ASV dolāru un to plāno nodrošināt " Hollywood Park Land Co." attīstības grupa, kurā kā viens no investoriem darbojas arī Nacionālās futbola līgas komandas Sentluisas "Rams" īpašnieks Stens Kronke.

Tas nav nekāds brīnums, jo tieši "Rams" tiek minēta visbiežāk, kad runa ir par kādas komandas pārcelšanu. Tāpat nevar nepieminēt, ka iepriekš šī komanda bāzējās tieši Losandželosā.

Interesanti, ka pagājušnedēļ par iespējamo kopīga stadiona būvniecību Losandželosā pavēstīja Sandjego "Chargers" un Oklendas "Raiders", ja viņu esošajās pilsētās netiks atrasta iespēja palīdzēt jaunu stadionu būvniecībā (abas komandas spēlē stadionos, kas būvēti pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados). Interesanti, ka abas komandas dažādos savas attīstības posmos arī ir pārstāvējušas Losandželosu.
Tāpat ir jāpiebilst, ka ir plāns būvēt vēl vienu futbola stadionu šajā pilsētā, taču, vismaz pagaidām, tam nav piesaistīta neviena no NFL komandām.

Lai arī Losandželosa ir viena no lielākajām ASV pilsētām, kurā arī ir ļoti labi attīstīts sports un infrastruktūra, pilsēta jau 20 gadus ir spiesta iztikt bez pārstāvniecības NFL. Pa šo laiku ir bijušas dažādas runas un investoru interese, tajā skaitā viens no potenciālajiem investoriem bija Maģiskais Džonsons, taču līdz šim pie nopietna darba līdz komandas izveidei nav nonācis.

Visas trīs iepriekšminētās komandas pašlaik ir galvenās kandidātes uz pārcelšanos uz Losandželosu un, kā tiek baumots, jau tuvāko pāris gadu laikā šī pārcelšanās varētu arī notikt (sākotnēji spēlējot jau kādā no esošajiem stadioniem). Interesanti, ka "Rams" no Sentluisas un "Raiders" no Oklendas var aiziet prom nemaksājot soda naudu, bet "Chargers" līgums ar pilsētu paredz, ka viņu soda nauda par aiziešanu katru gadu samazinās.

Jāpiebilst, ka ar Losandželosas futbola komandu, "Rams", ir saistība arī Latvijas sportam, jo 1966. gada NFL draftā ar kopējo 112. numuru izvēlējās Rīgā dzimušo latvieti Vilni Ezeriņu (pirmais un pagaidām vienīgais Latvijā dzimušais sportists, kurš ir spēlējis NFL), kurš arī šīs komandas sastāvā aizvadīja savu vienīgo sezonu NFL.

Interesanti, ka pašlaik ASV ir 12 pilsētas (reģioni), kuras ir pārstāvētas visās četrās lielajās sporta līgās (NFL, MLB, NBA, NHL) – Bostona, Čikāga, Dalasa, Denvera, Detroita, Maiami, Mineapolisa, Ņujorka, Filadelfija, Fīniksa, Sanfrancisko un Vašingtona.
Savukār Losandželosai pārējās trīs līgās (neskaitot NFL), katrā ir pa divām komandām.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2015-02-25 14:07, pirms 10 gadiem
Vai tada gadijuma pastav iespeja, ka LA varetu spelet veselas 3 NFL komandas?

     [+] [-]

, 2015-02-25 15:37, pirms 10 gadiem
Kāpēc tik ilgi LA nebija sava kluba NFL?

     [+] [-]

, 2015-02-25 17:29, pirms 10 gadiem
Ricky#9 rakstīja: Kāpēc tik ilgi LA nebija sava kluba NFL?
Nu nav jau tā vienkārši ar komandām - paņēmu aizrāvu prom, paņēmu, atvilku atpakaļ.
Visur ir līgumi. No vienas puses - visām komandām ir līgumi ar esošajām pilsētām un stadioniem par to, ka viņi tur būs, no otras - pārējām komandām ir līgumi ar NFL (un citām PRO līgām tāpat), ka konkrētā laika posmā konkrētā reģionā citas komandas nebūs (lai fanu naudu nevajadzētu dalīt) utt.

Tīri bizness. Kalifornijas štats jau tā ir pārblīvēts ar sportu, tāpēc nav nemaz tik viegli dabūt komandu Losandželosā.

     [+] [-]

, 2015-02-27 04:38, pirms 10 gadiem
Kaapeec LA nebij nfl komandas? Taapeec ka raiders su*ks in LA faniem nepatiik loosers pienneema leemumu if we can't winn, we not gonna play for next 20 years. Has nfl fanam no Sacramento vari ticeet. Go niners 😄

     [+] [-]

, 2015-03-10 19:43, pirms 10 gadiem
St. Louis' plan to keep the Rams is a $400...
interesants par tēmu. ipaši tā vieta , kur visi biedē at LA , lai paslauktu piķi. bet nu viss var notikt, tomēr ne tik fiksi. divi gadi kamēr būvēs , un divi kamēr papīrus sarakstīs, un vēl pārītis idejai.
tas tā rupji piemetot , cik ilgi jaunāko cēla - Levi's Stadium . 06-10, 10-12 un 12-14.
ātrāk par 20 nekas nebūs.