Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL pirmsdrafta nometnē tiek uzstādīts pasaules rekords tāllēkšanā

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL pirmsdrafta nometnē tiek uzstādīts pasaules rekords tāllēkšanā
Melvins Gordons veic 40 jardu sprintu
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajās dienās ASV, Indianapolisas pilsētā risinājās Nacionālās futbola līgas (NFL) pirmsdrafta jauno spēlētāju treniņnometne, kurā viņi veica dažādus testus un fiziskos pārbaudījumus. Šogad neiztika arī bez neoficiālo pasaules rekordu labošanas.

NFL pirmsdrafta nometne, jeb "Scouting combine" jau vairāk kā 25 gadus notiek pirms jauno spēlētāju izvēles ceremonijas un tajā labākie NFL draftam pieejamie koledžu spēlētāji atrāda savu varējumu visu komandu skautiem un treneriem. Interese par šo pasākumu ir tik liela, ka šos testus translē tiešraides režīmā un šajā laikā Ziemeļamerikas sportā tas bija viens no galvenajiem notikumiem.

Šajā vairāku dienu pasākumu programmā bija dažādas aktivitātes sākot no IQ testiem un intervijām ar komandu pārstāvjiem, līdz fizisko spēju testiem. Populārākie no tiem, protams, ir 40 jardu sprints, stieņa spiešana guļus, kā arī augstlēkšana un tāllēkšana.

Šī gada ātrākais sprinteris bija Dž.Dž.Nelsons (Alabamas universitāte Birmingemā), kurš 40 jardus, kas ir aptuveni 36 metri, veica 4.28 sekundēs, kas, lai arī atpaliek no visu laiku labākā rādītāja, ko uzstādīja Kriss Džonsons 2004. gadā, 4.24 sekundes, ir visu laiku ceturtais ātrākais skrējiens šo testu vēsturē. Interesanti, ka viņš arī bija vienīgais, kurš spēja distanci veikt ātrāk kā 4.3 sekundes.
Interesanti, ka starp šī gada ātrākajiem uzbrukuma līnijas spēlētājiem (un viņi parasti ir vieni no lielākajiem atlētiem laukumā) labākais bija Ali Marpets (139.5 kg, 192 cm), kurš līdz šim spēlēja NCAA trešajā divīzijā. Viņa laiks, 4.98 sekundes, bija vienīgais starp visiem uzbrukuma līnijas atlētiem, kas bija zem piecu sekunžu atzīmes.

NFL pirmsdrafta nometnes labākie rezultāti 40 jardu sprintā

Nr.AtlētsKoledžaLaiks
1.Dž.Dž. NelsonsUAB4.28
2.Traī VeinsMičiganas št.4.31
3.Filips DorsetsMaiami4.33
4.Kriss KonlijsDžordžija4.35
5.Kevins VaitsRietumvirdžīnija4.35

Spēcīgākais atlēts stieņa spiešanā guļus bija Eriks Flauerss no Maiami, kurš 102 kg smago stieni spēja pacelt 37 reizes. Jāpiebilst, ka rekords šajā disciplīnā pieder Stefanam Paī, kurš 2011. gadā šo svaru spēja pacelt 49 reizes. Tāpat, ja skatās pēdējo trīs gadu griezumā, šis ir tikai ceturtais labākais rādītājs.
Interesanti, ka starp labākajiem šīs disciplīnas atlētiem tikai divi nebija līniju spēlētāji – Maiks Hals no Pensteitas koledžas (otrās līnijas aizsargs), kurš 102 kg izspieda 31 reizi un Havaju salu koledžas pussargs Džoijs Iosefa, kuram izdevās pacelt 30 reizes.

NFL pirmsdrafta nometnes labākie rezultāti spiešanā guļus uz reižu skaitu (102 kg)

Nr.AtlētsKoledžaReizes
1.Eriks FlauerssMaiami37
2.Mičs MorzeMisūrī36
3.Viks BīslijsKlemsona35
4.Šons HikijsSirakūzas35
5.Deons SimonssZiemeļrietumu št.35

Labāko vertikālo lēcienu uzrādīja jau pieminētais Džordžijas malējais uzbrucējs Kriss Konlijs, kurš spēja uzlekt 114 cm augstumā, kas arī ir atkārtots visu laiku labākais rādītajs NFL pirmsdrafta testos. Tikai par centimetru no viņa atpalika Konektikutas pārstāvis Bairons Džonss (otrs visu laiku labākais rādītājs), bet trijnieku noslēdza Nebraskas absolvensts Amīrs Abdulahs, kurš uzleca 108 cm augstumā.

Interesanti, ka Konlija un Džonsa duelis lēkšanas disciplīnās nebeidzās ar vertikālo lēcienu, jo arī lēkšanā no vietas viņi abi bija labākie, tiesa, apgrieztā secībā, turklāt Bairons Džonss spēja aizlēkt 373.4 cm tālu, kas arī ir visu laiku tālākais oficiāli reģistrētais lēciens šīs disciplīnas vēsturē. Te gan jāpiebilst, ka, lai arī pagājušā gadsimta vidū lēkšana no vietas bija Olimpisko spēļu programmā, nu jau labu laiku oficiālās sacensībās šī disciplīna nav pārstāvēta un vienīgā valsts, kuras nacionālajā čempionātā tā ir iekļauta, ir Norvēģija. Līdz ar to oficiālais rekords šajā disciplīnā ir saglabājies kopš 1904. gada un sastāda 347 cm, taču Džonsa rādītājs ir arī labākais starp citiem, kas ir uzrādīti šajā 111 gadu periodā, taču nav atzīti par oficiāliem vieglatlētikas rekordiem.

Iepriekšējais NFL rekords bija 353 cm, ko 2011. gadā uzstādīja nu jau Jaunanglijas "Patriots" spēlētājs Džeimijs Kolinss. Zīmīgi, ka Konlijs, kurš šogad palika otrajā vietā, atkārtoja šo rezultātu.

Bairons Džonss, kurš spēlē malējā aizsarga pozīcijā, savu varējumu apliecināja ne tikai lēkšanas disciplīnās, bet arī atspoles skrējienos, kuros viņš bija starp labākajiem – 60 jardu atspoles skrējienā viņš bija pirmais ar rezultātu 10.98 sekundes, bet trīs reizes īsāku distanci viņš veica 3.94, kas bija trešais labākais rādītājs. 20 jardu atspoles skrējienā par labāko kļuva Memfisas koledžas spēlētājs Bobijs Makains, kurš hronometru apstādināja pie atzīmes – 3.82 sekundes.

Jāpiebilst, ka šajā treniņnometnē notiek arī virkne ar citiem testiem, kurus nevar objektīvi izmērīt, piemēram, saspēles vadītāju mešanas tests, kad tiek vērtēts tas kā kurš QB met, viņa roku kustības, kāju darbība utt. Piemēram, viens no pašiem spilgātakjiem draftējamajiem, Džameiss Vinstons, piedalījās tikai tādos testos. Tāpēc, lai arī informācija un dati, kas tiek iegūti Indianapolisā ir vērtīgi, pilnīgs priekšstats par sportistu rodas daudz ilglaicīgākā periodā.

Lai arī NFL pirmsdrafta nometne tiek uzskatīta par galveno vietu un iespēju, kur potenciālie draftējamie var celt savas akcijas komandu acīs (jau pēc aizvadītas sezonas, taču tieši pirms paša drafta), tā nav vienīgā iespēja, jo līdz pašai ceremonijai, kas ilgs trīs dienas sākot no 30. aprīļa, visas koledžas, par kuru spēlētājiem būs interese rīkos tā saukto "Pro day", jeb testus savās treniņu bāzēs, lai spēlētājiem būtu vēl viena, pēdējā, iespēja parādīt uz ko viņi ir spējīgi, taču nevis lielajā "Lucas Oil" stadionā, bet sev ierastā vidē.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-02-24 22:13, pirms 10 gadiem
102kg uz 31 reizi - maigi sakot - iespaidīgi... intereses pēc arī būs jāpamēģina kādu svaru es varēšu izcelt uz 30 reizēm. pieļauju, ka ne vairāk par 65-70kg.
bet vispār tie testu rezultāti nedaudz atgādina bobslejistu ciparus t.i. ātri skrien, augstu lec un daudz ceļ. nez, ar cik šamie taisa pietupienus un vilkmi...

  +1 [+] [-]

, 2015-02-24 22:19, pirms 10 gadiem
Emilio rakstīja: 102kg uz 31 reizi - maigi sakot - iespaidīgi... intereses pēc arī būs jāpamēģina kādu svaru es varēšu izcelt uz 30 reizēm. pieļauju, ka ne vairāk par 65-70kg.
bet vispār tie testu rezultāti nedaudz atgādina bobslejistu ciparus t.i. ātri skrien, augstu lec un daudz ceļ. nez, ar cik šamie taisa pietupienus un vilkmi...
Tādam vidējam NCAA koledžas studentam labs skaitās tupiens ap 250 kg (līnijniekiem, lainbekeriem). Tiekot PRO, protams, šie cipari pieaug.
Attiecīgi cipari arī vilkmei.

Pro līmenī vilkme ap un pāri 300 kg nav nekas TĀDS. Jautājums tik - to ne kurš katrs dara, jo risks te pastāv un kad otrā pusē ir daudzmiljonu līgums... tad kaut kā gribi negribi, bet domāsi, ko dari.

Nu tā globāli runājot, līnijnieki vairāk ir kā laba līmeņa pauerlifteri, ātro pozīciju spēlētāji - TOP līmeņa sprinteri.

  +1 [+] [-]

, 2015-02-24 23:01, pirms 10 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tādam vidējam NCAA koledžas studentam labs skaitās tupiens ap 250 kg (līnijniekiem, lainbekeriem). Tiekot PRO, protams, šie cipari pieaug.
Attiecīgi cipari arī vilkmei.

Pro līmenī vilkme ap un pāri 300 kg nav nekas TĀDS. Jautājums tik - to ne kurš katrs dara, jo risks te pastāv un kad otrā pusē ir daudzmiljonu līgums... tad kaut kā gribi negribi, bet domāsi, ko dari.

Nu tā globāli runājot, līnijnieki vairāk ir kā laba līmeņa pauerlifteri, ātro pozīciju spēlētāji - TOP līmeņa sprinteri.
Tikai atšķirība ir tāda, ka bobslejisti ir naturāļi. Bet šitie "gaļas buļļi" dzer sulas un domājams, ka lābākās, kādas mūsdienās eksistē.

Frukts bildē 100% non-natty.

     [+] [-]

, 2015-02-24 23:10, pirms 10 gadiem
Miņins spēj sabojāt jebkuru ziņu

     [+] [-]

, 2015-02-24 23:15, pirms 10 gadiem
Onslovs rakstīja: Tikai atšķirība ir tāda, ka bobslejisti ir naturāļi. Bet šitie "gaļas buļļi" dzer sulas un domājams, ka lābākās, kādas mūsdienās eksistē.

Frukts bildē 100% non-natty.
Atšķirība ir tajā, ka viss tas, ko tu pierakstīji ir tikai spekulācijas. Tieši to pašu var pateikt arī uz otru pusi - par bobslejistiem (vēl jo vairāk, ka tagadējam izlases trenerim savulaik bija "gadījums").

Ir jāsaprot, ka sportā šajā lietā visu nosaka dopinga kontrole - ja vari to iziet, tad esi tīrs un nevainīgs, ja nē... nu tātad nē.

Viss pārējais ir tikai klačošanās.

Turklāt, atcerēsimies, ka kombainā piedalās NCAA sportisti, bet NCAA ir gana nopietna dopinga kontrole (arī NFL ir dopene, taču tās rezultāti pārsvarā paliek iekšējai lietošanai).

  +2 [+] [-]

, 2015-02-24 23:24, pirms 10 gadiem
Par tāllēkšanas rekordu. Varēji jau virsrakstā arī uzrakstīt, ka tā bija tāllēkšana no vietas. Divas atšķirīgas disciplīnas tomēr.

  -1 [+] [-]

, 2015-02-24 23:28, pirms 10 gadiem
Par bobsleju runājot, tur tiešām salīdzinoši ir naturāļi, jo bobslejs pret am.futbola līgām ir nabagu nabagi, t.i. tādu farmāciju nav spējīgi nemaz uzturēt.

     [+] [-]

, 2015-02-24 23:33, pirms 10 gadiem
Jūs labāk pievērsiet uzmanību vertikālajiem lecieniem, kuriem blakus NBA spēlētāji kā nūbi izskatās.

     [+] [-]

, 2015-02-24 23:38, pirms 10 gadiem
Gaskoins_2 rakstīja: Par bobsleju runājot, tur tiešām salīdzinoši ir naturāļi, jo bobslejs pret am.futbola līgām ir nabagu nabagi, t.i. tādu farmāciju nav spējīgi nemaz uzturēt.
Kā jau teicu - tās ir spekulācijas. Turklāt, ja mēs ņemam par pamatu NCAA (jo visi šie atlēti par kuriem ir rakstīts pagaidām vēl skaitās šīs organizācijas pakļautībā), tad tur tie vielu saraksti ir ļoti līdzīgi un sodi arī tiek dalīti visai daudz un regulāri, kas nozīmē, ka skolām ieviest lielapjoma farmas dalīšanu trūcīgajiem, kā saka, nozīmēt MEGASKANDĀLU un skolas pašnāvību.

     [+] [-]

, 2015-02-25 03:30, pirms 10 gadiem
Man uz reizēm labākie cipari bija 100 x15 un 110x10 svarā ap 86 kg.
Un ka bobā ir naturāļi.....nu nez es biju naturālis, tiem čaļiem tak no rezultāta atkarājas piķis un tad jau....

  +1 [+] [-]

, 2015-02-25 08:39, pirms 10 gadiem
A.S.Puškins rakstīja: Jūs labāk pievērsiet uzmanību vertikālajiem lecieniem, kuriem blakus NBA spēlētāji kā nūbi izskatās.
Jo, basketaa ir jaatrenee arii tehniskaa puse (METIENS, dribls, taktika utt) kameer nfl ir tiiri fiziskais.

     [+] [-]

, 2015-02-25 10:06, pirms 10 gadiem
Onslovs rakstīja: Jo, basketaa ir jaatrenee arii tehniskaa puse (METIENS, dribls, taktika utt) kameer nfl ir tiiri fiziskais.
Šī gan ir pilnīgi ne ar ko nepamatota replika. Nez vai speciāli, provocējot, vai aiz nezināšanas.

Var jau būt, ka cilvēkiem šķiet, ka pēc snepa (bumbas atdošanas QB), spēlētāji skrien kur nu kurais, ka tik tālāk un prasa no QB piespēli vai arī QB ātri atbrīvojas no bumbas atmetot to RB kādam.
Patiesībā KATRA izspēle ir jau sen sazīmēta komandas treneru un koordinatoru bloknotos un KATRS spēlētājs zina, ko viņam ir jādara pie tādas vai citādas situācijas.
Ne jau vienkārši tāpat amerikāņu futbolu sauc par šahu uz lielā laukuma.

Tas tā kā vairāk par taktiku bija. Amfutbolam, piedošanu, bet nevar līdzināties neviens cits komandu sports šajā ziņā. Jau tas vien, ka spēle ir kļuvusi tik sarežģīta, ka pat pašas izspēles izvēlas nevis paši uz laukuma esošie spēlētāji, bet gan koordinatoru KOMANDA, kas spēli vēro no tribīnēm vai laukuma malas, to pierāda (pēdējais QB, kurš pats REGULĀRI varēja izvēlēties izspēles beidza spēlēt jau pirms 20 gadiem, bet arī tad viņš bija drīzāk izņēmums).

Par metienu. Kas ir metiens? Faktiksi tā ir spēja noteikt attālumu līdz grozam un sasaistīt redzamo ar ķermeņa kustībām. Tas nav nekas tāds... tip maģija. Tas ir tāds pats fizisko kvalitāšu treniņš kā, teiksim, kāju darbības uzlabošana dajebkas cits.

Amfutbolā šādi kustību koordināciju treniņi ir daudz vairāk, jo atšķirībā no basketbola, kur spēle vairāk vai mazāk notiek no groza līdz grozam, laukuma platumā mazākā mērā, turklāt arī pats laukums ir mazāks, amfutbolā spēlēts tiek daudz plašāk un visos virzienos.

Īstenībā šito storiju var turpināt un turpināt, jo ideja, ka, vot, amfutbolā ir "tīri fiziskais" ir, maigi sakot, nepatiesa. Jā, protams, ka šie sportisti ir fiziski ļoti attīstīti, taču ir jāsaprot kāpēc. Nevis tāpēc, ka viņi ir tādi gaļas blāķi viņi ir NFL, bet tāpēc, lai varētu izdarīt visu ko šiem atlētiem ir jābūt tādiem frīkiem. Tie, kuru "darba pienākumos" ir specifiskākas lietas darāmas, viņi, ja nu kas, nav tik fiziski attīstīti.

     [+] [-]

, 2015-02-25 11:36, pirms 10 gadiem
Vairaak jau provoceejot. Bet nu anyway, ja basketbolistam ir metienu trenins, kura laikaa trenee muskulu atminju, tikmeer futbolisti svaru zaalee taisa savu eksploziivis vingrinaajums un audzee muskuljus.
Nez, tomeer palieku oie sava, ka basketaa ir jaapguust daudz vairaak prasmju, kuras jaatrenee gadiem, Lai konkureetu pro liimenii.
Vai labs sprinteris vieglatleets nevareetu iekljuut futbola komandaa, apgyustot futbola noteikumus?

     [+] [-]

, 2015-02-25 12:24, pirms 10 gadiem
Neesmu specs, bet esmu ievērojis vienu drošu lietu Onslov - jo mazāk par kādu lietu zini, jo viss saprotamāks un spriedumi kategoriski.
Starp citu man bija iespēja pavērot vienu LV baša izlases treniņu svaru zālē. Un zini skats bija ļoti skumjš! Šķiet stiprākais spaidīja 70 kg, pārējie ne tik un slinki ģorgāja trenažierus.
Izņēmums bija Kambis, viņš lietoja daudzmaz pieklājīgus svarus un Biedriņš, starp citu arī
Atlētisms ļoti zemā līmenī pārējiem bija, latviski sakot - nīkuļi!
Jebkurš caurmēra vīrietis gada laikā sasniegtu bišķi labāku formu!
Hokejisti bija stiprāki, bet neko pārsteidzošu neredzēju. Moš Ivanāns spēka gados pārsteigtu
Es jau nesaku, ka visiem jābūt klučiem, tāpat vajadzīga izturība un forsēti audzēts spēks varētu sabojāt metiena tehniku. Taču es sapratu kāpēc mūsu izlase nespēj neko pret ciešu aizsardzību un sūdzās par rupju spēli!
Jaunie čaļi vairāk ir labos klubos, domāju ka pašlaik iet uz labo pusi...

     [+] [-]

, 2015-02-25 12:36, pirms 10 gadiem
Onslovs rakstīja: Vairaak jau provoceejot. Bet nu anyway, ja basketbolistam ir metienu trenins, kura laikaa trenee muskulu atminju, tikmeer futbolisti svaru zaalee taisa savu eksploziivis vingrinaajums un audzee muskuljus.
Nez, tomeer palieku oie sava, ka basketaa ir jaapguust daudz vairaak prasmju, kuras jaatrenee gadiem, Lai konkureetu pro liimenii.
Vai labs sprinteris vieglatleets nevareetu iekljuut futbola komandaa, apgyustot futbola noteikumus?
Amfutbolisti svaru zālē nemaz tik daudz laika nepavada. Viņiem ir ĻOTI DAUDZ skila treniņu, t.i., ķeršana, maršrutu skriešana, taimings utt. Pat tik vienkārša lieta (kā no malas varētu izskatīties) kā teklings, t.i., pretinieku apturēšana/nogāšana zemē tiek trenēta, jo patiesībā tas nav nemaz TIK vienkārši. Līnijniekiem jātrenē bloku tehnika utt.
Nemaz nerunājot par QB, kuri mešanu trenē vairāk nekā jebkurš NBA basketbolists.

Starpība starp to pašu basketbolu ir tā, ka te ir tiešā cīņa, nevis tā, ka katrs pieskāriens var tikt traktēts kā pārkāpums. Tāpēc ij liekas, ka basketbls ir tehniskāks. Vēl vairāk to pastiprina fakts, ka spēle notiek ar bumbu, t.i., arī itkā tehniskie momenti.

Amfutbolā, piemēram, tā tehnika var būt, kā pareizi nostāties līnijas spēlētājam, lai viņš būtu stabils un nosegtu visus "koridorus" vai arī lai visa līnija saliedēti strādātu un atvērtu "caurumu" RB, kur viņš nosacīti netraucēts varētu izskriet cauri utt. Tas nav tik vienkārši, kā daudziem liekas - lieli gaļas blāķi kā negudri skraida apkārt un viens otru dauza.

Par vieglatlētiem. Interesanti sanāk. No vienas puses - labākie ātro pozīciju spēlētāji (RB, WR, CB, S) ir ļoti labi sprinteri, taču no otras puses labs sprinteris nenozīmē labs amerikāņu futbolists.

Ir bijuši daudzi pasaules līmeņa sprinteri, kas mēģinājuši savus spēkus amfutbolā, taču tikai retajam izdodas vispār nostiprināties NFL. Kā piemērs ir Džefs Dempss (Olimpiskais un Pasaules vicečempions ASV izlases sastāvā 4x100 metros). Labākais rezultāts 100 metros - 9.96 sekundes. Ar visu to, ka viņš savā laikā pat spēlēja NCAA futbolu, pašlaik 3 sezonu laikā viņš ir nomainījis 3 komandas un īsti nevienā no visām nespēja tikt pat pie normāla spēles laika (snepu skaita).

     [+] [-]

, 2015-02-25 12:38, pirms 10 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Neesmu specs, bet esmu ievērojis vienu drošu lietu Onslov - jo mazāk par kādu lietu zini, jo viss saprotamāks un spriedumi kategoriski.
Starp citu man bija iespēja pavērot vienu LV baša izlases treniņu svaru zālē. Un zini skats bija ļoti skumjš! Šķiet stiprākais spaidīja 70 kg, pārējie ne tik un slinki ģorgāja trenažierus.
Izņēmums bija Kambis, viņš lietoja daudzmaz pieklājīgus svarus un Biedriņš, starp citu arī
Atlētisms ļoti zemā līmenī pārējiem bija, latviski sakot - nīkuļi!
Jebkurš caurmēra vīrietis gada laikā sasniegtu bišķi labāku formu!
Hokejisti bija stiprāki, bet neko pārsteidzošu neredzēju. Moš Ivanāns spēka gados pārsteigtu
Es jau nesaku, ka visiem jābūt klučiem, tāpat vajadzīga izturība un forsēti audzēts spēks varētu sabojāt metiena tehniku. Taču es sapratu kāpēc mūsu izlase nespēj neko pret ciešu aizsardzību un sūdzās par rupju spēli!
Jaunie čaļi vairāk ir labos klubos, domāju ka pašlaik iet uz labo pusi...
Ivanāns pats bija izteicies, ka labākais viņa rezultāts spiešanā guļus bijis 170 kg. Ir ok priekš hokejista.

     [+] [-]

, 2015-02-25 14:02, pirms 10 gadiem
170 kg ir pieklājīgs svars centneru smagam tēviņam. Bet nasing spešel.

     [+] [-]

, 2015-02-25 14:29, pirms 10 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: 170 kg ir pieklājīgs svars centneru smagam tēviņam. Bet nasing spešel.
Lielākais Ivanāna svars, kas ir oficiāli fiksēts un parādās kkādos avotos ir 120 kg (pie 192 cm).

Tā globāli runājot - nav jau nekas daudz tie 170 kg, taču viņš ir hokejists, kurš arī netrenē šo kustību kā galveno, tā ir tikai viena no kustībām ļoti komplicētā treniņu programmā.

     [+] [-]

, 2015-02-25 14:55, pirms 10 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Neesmu specs, bet esmu ievērojis vienu drošu lietu Onslov - jo mazāk par kādu lietu zini, jo viss saprotamāks un spriedumi kategoriski.
Starp citu man bija iespēja pavērot vienu LV baša izlases treniņu svaru zālē. Un zini skats bija ļoti skumjš! Šķiet stiprākais spaidīja 70 kg, pārējie ne tik un slinki ģorgāja trenažierus.
Izņēmums bija Kambis, viņš lietoja daudzmaz pieklājīgus svarus un Biedriņš, starp citu arī
Atlētisms ļoti zemā līmenī pārējiem bija, latviski sakot - nīkuļi!
Jebkurš caurmēra vīrietis gada laikā sasniegtu bišķi labāku formu!
Hokejisti bija stiprāki, bet neko pārsteidzošu neredzēju. Moš Ivanāns spēka gados pārsteigtu
Es jau nesaku, ka visiem jābūt klučiem, tāpat vajadzīga izturība un forsēti audzēts spēks varētu sabojāt metiena tehniku. Taču es sapratu kāpēc mūsu izlase nespēj neko pret ciešu aizsardzību un sūdzās par rupju spēli!
Jaunie čaļi vairāk ir labos klubos, domāju ka pašlaik iet uz labo pusi...
Veicīt, es to pašu uzrakstīju jau iepriekš, citiem vārdiem. Basketā attīstās daudzpusīgi...

     [+] [-]

, 2015-02-25 15:02, pirms 10 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Amfutbolisti svaru zālē nemaz tik daudz laika nepavada. Viņiem ir ĻOTI DAUDZ skila treniņu, t.i., ķeršana, maršrutu skriešana, taimings utt. Pat tik vienkārša lieta (kā no malas varētu izskatīties) kā teklings, t.i., pretinieku apturēšana/nogāšana zemē tiek trenēta, jo patiesībā tas nav nemaz TIK vienkārši. Līnijniekiem jātrenē bloku tehnika utt.
Nemaz nerunājot par QB, kuri mešanu trenē vairāk nekā jebkurš NBA basketbolists.

Starpība starp to pašu basketbolu ir tā, ka te ir tiešā cīņa, nevis tā, ka katrs pieskāriens var tikt traktēts kā pārkāpums. Tāpēc ij liekas, ka basketbls ir tehniskāks. Vēl vairāk to pastiprina fakts, ka spēle notiek ar bumbu, t.i., arī itkā tehniskie momenti.

Amfutbolā, piemēram, tā tehnika var būt, kā pareizi nostāties līnijas spēlētājam, lai viņš būtu stabils un nosegtu visus "koridorus" vai arī lai visa līnija saliedēti strādātu un atvērtu "caurumu" RB, kur viņš nosacīti netraucēts varētu izskriet cauri utt. Tas nav tik vienkārši, kā daudziem liekas - lieli gaļas blāķi kā negudri skraida apkārt un viens otru dauza.

Par vieglatlētiem. Interesanti sanāk. No vienas puses - labākie ātro pozīciju spēlētāji (RB, WR, CB, S) ir ļoti labi sprinteri, taču no otras puses labs sprinteris nenozīmē labs amerikāņu futbolists.

Ir bijuši daudzi pasaules līmeņa sprinteri, kas mēģinājuši savus spēkus amfutbolā, taču tikai retajam izdodas vispār nostiprināties NFL. Kā piemērs ir Džefs Dempss (Olimpiskais un Pasaules vicečempions ASV izlases sastāvā 4x100 metros). Labākais rezultāts 100 metros - 9.96 sekundes. Ar visu to, ka viņš savā laikā pat spēlēja NCAA futbolu, pašlaik 3 sezonu laikā viņš ir nomainījis 3 komandas un īsti nevienā no visām nespēja tikt pat pie normāla spēles laika (snepu skaita).
Es zināju, ka Tu labi izskaidrosi. x)) kkā tā.

Bet iepriekš es to rakstīju salīdzinot ar bobsleju, kurš arī ir itkā tehnisks sporta veids (iestumšana, ielekšana ragavās utt), bet to tehniku un skilu var apgūt ļoti īsā laikā, lai būtu labākais pasaulē (salīdzinoši).

     [+] [-]

, 2015-02-25 15:09, pirms 10 gadiem
Onslovs rakstīja: Veicīt, es to pašu uzrakstīju jau iepriekš, citiem vārdiem. Basketā attīstās daudzpusīgi...
Neko līdzīgu tu nerakstīji,dzini pliku demagoģiju cik sarežģīts ir baskets utaml. Pat svarcelšanā, kurā ir tikai divas kustības sportisti arī pēc vairāk kā 10 gadu treniņiem nav tehniski perfekti. Bet tādiem gudreļiem kā tu - atnāca, pacēla, značit stiprs.

     [+] [-]

, 2015-02-25 15:32, pirms 10 gadiem
Onslovs rakstīja: Es zināju, ka Tu labi izskaidrosi. x)) kkā tā.

Bet iepriekš es to rakstīju salīdzinot ar bobsleju, kurš arī ir itkā tehnisks sporta veids (iestumšana, ielekšana ragavās utt), bet to tehniku un skilu var apgūt ļoti īsā laikā, lai būtu labākais pasaulē (salīdzinoši).
Par bobsleju... tur kopumā tas "skila komplekts" ir mazāks, to tiešām, ja ir kaut kādas spējas, var apgūt gana ātri. Lai gan arī tas ir visai nosacīti.

Amfutbolā gan tā nav un kā piemērs ir tas pats Igaunijas vieglatlēts Marguss Hunts, kurš bija savulaik 2kārtējais Pasaules čempions (disks un veseris, ja nemaldos), kā arī pasaules rekordists jauniešiem. Pat pēc 4 gadiem NCAA un nu jau 2 gadiem NFL, kur ar viņu strādā, teiksim tā, ne tie švakākie speciālisti, Hunts vēl aizvien skaitās "zaļš" un visai negatavs tieši spēles skila ziņā (lai gan vēl aizvien par viņu runā kā pilnīgu fiziskās formas frīku pat uz NFL fona).

Tāpēc nu... amfutbols noteikti nav tas sports, kur var runāt par kaut kādu tehniskā arsenāla apgūšanas vieglumu.

     [+] [-]

, 2015-02-25 15:54, pirms 10 gadiem
Izstāsti kādus tā Hunta frīkainos ciparus ?
Pie viena iemet savu spiešanas x

     [+] [-]

, 2015-02-25 16:25, pirms 10 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Neko līdzīgu tu nerakstīji,dzini pliku demagoģiju cik sarežģīts ir baskets utaml. Pat svarcelšanā, kurā ir tikai divas kustības sportisti arī pēc vairāk kā 10 gadu treniņiem nav tehniski perfekti. Bet tādiem gudreļiem kā tu - atnāca, pacēla, značit stiprs.
Nu ok, tu labāk zini, ko es domāju.

     [+] [-]

, 2015-02-25 17:10, pirms 10 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Izstāsti kādus tā Hunta frīkainos ciparus ?
Pie viena iemet savu spiešanas x
Hunta frīkainums ir ne tikai tajā ko viņš spēj izdarīt, bet arī tajā kāds viņš ir - 125 kg (uz testu laiku, pašlaik - 132 kg), 203 cm. Roku garums (wingspan) - 201 cm utt. Kā viņu tolaik sauca - riktīgs datorspēļu Frankenšteins (kad veidojot spēlētāju viņam saliek maksimālos atribūtus).

38 reizes spiešana (labākais rādītājs 2012. gadā)
40 jardi - 4.6 (3. labākais rādītājs starp abu līniju spēlētājiem)
87.5 cm vertikālais lēciens (tas ir vairāk nekā leca Šakils O'Nīls, Karls Melouns, Maģiskais Džonsons vai Larijs Bērds).
307 cm - lēciens no vietas.

Saliekot to visu kopā - tīri tā neko sanāk komplekts priekš viena spēlētāja.

Man spiešana noteikti nav favorītvingrinājums, turklāt arī ķermeņa augša man atpaliek no apakšas, tāpēc nekādi baigie cipari nav bijuši - pie 105 kg ir sanācis tikt galā ar tiem pašiem jau pieminētajiem 170 kg, kas manā izpratnē galīgi nav daudz (atkal - ja mēs ņemam par pamatu cilvēkus, kas šajā virzienā kaut cik nopietni un ilgi trenējas).

     [+] [-]

, 2015-02-25 21:27, pirms 10 gadiem
Es domāju spiešanu uz reizēm. Man reķis ir 150 svarā ap 86.
Ar maiku, uzgrūdu kā tukšu, biš traumēju plecu un tālāk nevarēju
Par maz uzlikām.
Trīscīņā labākie testi 215 150 215
svars 82-86

     [+] [-]

, 2015-02-25 22:31, pirms 10 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Es domāju spiešanu uz reizēm. Man reķis ir 150 svarā ap 86.
Ar maiku, uzgrūdu kā tukšu, biš traumēju plecu un tālāk nevarēju
Par maz uzlikām.
Trīscīņā labākie testi 215 150 215
svars 82-86
Uz reizēm nespiežu, jo savā treniņu programmā/stilā neredzu tam nekādu jēgu, tb - spiest tur n-tās reizes tikai tāpēc lai uzspiest... es vai nu eju uz 1RM vai jau strādāju ar vidējiem svariem uz 10-12 atkārtojumiem piecos kādos piegājienos (lielākais svars, ko esmu cēlis tādā režīmā - 110 kg, taču tas nebija maksimums, jo man nav uzdevuma nokaut muskuli jau pirmajā vingrinājumā).

Par trīscīņas labākajiem rezultātiem - sacensībās startējis neesmu, tāpēc, pēc senas lifteru gudrības, rezultātu man nav. Vispār gan treniņos ir sanācis pacelt (dažādā laikā, protams) 230-170-285. Ja kādreiz dzīvē sanāks kko tādu atkārtot, būšu ļoti priecīgs. Pagaidām gan izskatās, ka tuvākajā laikā tas nenotiks.