Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Čempioni "Chiefs" aizlāpa robu malējā uzbrucēja postenī ar Hopkinsa darījumu

Emils Ozerinskis

Čempioni "Chiefs" aizlāpa robu malējā uzbrucēja postenī ar Hopkinsa darījumu
Deandrē Hopkinss. Foto: Tennessee Titans

Nacionālās futbola līgas (NFL) maiņu darījumu gala termiņš šosezon ir nosprausts 5. novembrī, tomēr maiņu tirgus jau sācis pamatīgi iesilt. Savu trešo Super Bowl titulu pēc kārtas tīkojošā Kanzassitijas "Chiefs" panākusi viennošanos ar Tenesī "Titans" par Deandrē Hopkinsa nonākšanu čempionkomandas rīcībā.

Pirmais nozīmīgais maiņu darījumu kauliņš krita pirms nedēļas, kad tika realizēts maiņas darījums, kas aizsūtīja Devanti Adamsu no Lasvegasas "Raiders" uz Ņujorkas "Jets". Tajā pašā dienā "Jets" divīzijas konkurente Bufalo "Bills" papildināja savu malējo uzbrucēju arsenālu ar Amarī Kūperu, kuru Ņujorkas štata komanda ieguva no sastāvu izpārdot lūkojošās Klīvlendas "Browns".

Tagad realizējies maiņas darījums, kurā 32 gadus vecais malējais uzbrucējs Deandrē Hopkinss nonācis Kanzasstijias "Chiefs" nometnē. Pieredzējušā uzbrucēja statistikas rādītāji ar vienu tačdaunu un 173 noķerto piespēļu jardiem ir visai pieticīga, bet pašas Tenesī "Titans" piespēļu uzbrukuma spēle bijusi pati vājākā visā līgā. Saprotams, ka veterāna karjeras noslēdzošos kvalitatīvos gadus nav vērts laist vējā Nešvilā, tādēļ pret piektās kārtas izvēli Hopkinss aizsūtīts cīnīties par titulu ar "Chiefs", kas uzvarējusi visās sešās līdzšinējās spēlēs.

Pirmos septiņus karjeras gadus Deandrē Hopkins aizvadīja ar Hjūstonas "Texans", trīs reizes pēc kārtas tiekot iekļauts pirmajā All Pro izlasē. 2020. gadā futbolists pārcēlās uz Arizonas "Cardinals", bet pirms iepriekšējās sezonas Hopkinss parakstīja divu gadu līgumu ar "Titans". Šobrīd svaigākais "Chiefs" papildinājums atrodas NFL vēstures 23. pozīcijā pēc visvairāk notverto piespēļu jardiem - 12 528, kas ir augstākais rādītājs starp aktīvajiem spēlētājiem.

Patrika Mahoumsa uz priekšu vestajai "Chiefs" komandai malējo uzbrucēju pozīcijā šosezon izveidojās pavisam kritiska situācija. Pirmsezonas gatavošanās posmā pleca traumā iedzīvojās Holivūds Brauns, kuram sezonu nācās norakstīt vēl pirms tās sākuma. Mēneša sākumā ceļgala operāciju nācās piedzīvot pārgalvīgajam šoferim Rašī Raisam, bet šobrīd ar paceles cīpslas traumu no ierindas izkritis Džudžu Smits-Šusters. Vēl pie tam kājas lūzuma dēļ uz diviem mēnešiem jau sezonas sākumā izkrita pussargs Aizeja Pačeko, kurš pagājušās sezonas Super Bowl kampaņā bija viens no virsaišu atslēgas spēlētājiem.

Vēl tiek baumots, ka potenciālo aizmaināmo spēlētāju sarakstā nonācis pirms trīs gadiem par Super Bowl fināla vērtīgāko spēlētāju atzītais Kūpers Kaps no Losandželosas "Rams". Noteikti iespēju iegūt pastiprinājumu malējā uzbrucēja pozīcijā apostīs Pitsburgas "Steelers". Pēc Brendana Aijuka sezonu noslēdzošās traumas arī Sanfrancisko "49ers" jālūkojas pastiprināties, bet auni varētu visticamāk arī nebūt gatavi aizmainīt spēlētāju paši savā divīzijā.

Informācija par amerikāņu futbolu

# Vai "Chiefs" spēs triumfēt trešo sezonu pēc kārtas?
# Septiņi miljoni par katru reklāmu - kā un kāpēc sekot Super Bowl?
# NFL zvaigzne ceļā uz spēli nonāk rokudzelžos: "Joprojām nesaprotu iemeslu"