Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Nav dūmu bez uguns: maiņu pieprasījušo Adamsu iegūst Ņujorkas "Jets"

Emils Ozerinskis

Nav dūmu bez uguns: maiņu pieprasījušo Adamsu iegūst Ņujorkas "Jets"
Devante Adamss. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) zvaigzne Devante Adamss savus spēkus atkal apvienojis ar savu ilggadējo saspēles vadītāju Āronu Rodžersu, malējam uzbrucējam tiekot aizmainītam no Lasvegasas "Raiders" uz Ņujorkas "Jets".

31 gadu vecais malējais uzbrucējs Devante Adamss pirms divām nedēļām pieprasīja tikt aizmainītam no Lasvegasas "Raiders", kas nebūt šobrīd nav pozīcijā, lai pretendētu uz cīņu par Super Bowl. Adamsa vēlēšanā bija apvienot spēkus ar kādu no saspēles vadītājiem, kurš jau iepriekš ir bijis kopā ar Adamsu. Viens no malējā uzbrucēja iecerētajiem scenārijiem - tikt aizmainītam uz Ņūorleānas "Saints", - izkusa pēc viņa koledžas gadu saspēles vadītāja Dereka Kara iedzīvošanās traumā. Tādējādi Adamsa vēlmju augšgalā palika maiņas darījums uz Ņujorkas "Jets".

"Raiders" ieguvums no Adamsa aizmainīšanas gan šķiet samērā pieticīgs. Grēku pilsētas komandai tikusi trešās kārtas izvēle, kas pie nosacījumu izpildīšanās var tikt uzlabota. Ja Adamss iekļūs sezonas pirmajā vai otrajā simboliskajā izlasē vai arī būs "Jets" aktīvajā sastāvā konferences finālspēlē vai Super Bowl mačā, tad trešās kārtas izvēles vietā "Raiders" iegūs otrās drafta kārtas izvēli. Pie scenārija, ka "Jets" cīnās par vietu finālā vai tajā iekļūst, drafta izvēle gan gaidāma pašās kārtas beigās.

Adamss šogad Nevadas komandas rindās piedalījies tikai trīs spēlēs un ir veicis vienu piezemējumu. Viņš spēlēja kopā ar Āronu Rodžersu Grīnbejas "Packers" sastāvā, kļūstot par otro visvairāk savstarpēji piespēļu jardus sakrājušo malējā uzbrucēja un kvoterbeka duetu NFL vēsturē aiz Atlantas "Falcons" cīņu biedriem Hulio Džounsa un Meta Raiena.

Ņujorkas "Jets" pagājušajā nedēļā pēc zaudējuma Londonas spēlē atlaida savu galveno treneri Robertu Salu.

"Jets" gan nav vienīgā komanda, kas šodien papildināja savu malējo uzbrucēju arsenālu. Bufalo "Bills" komandai izdevās vienoties ar Klīvlendas "Browns" par Amari Kūpera aizmainīšanu. 30 gadus vecais Kūpers šosezon četrās spēlēs ticis pie diviem piezemējumam. Jāatzīmē gan, ka šausmīgi vāji spēlējis saspēles vadītājs Dešons Vatsons. Tādēļ Kūperam noteikti gaidāms daudz produktīvāks sniegums ar vienu no labākajiem saspēles vadītājiem Džošu Alenu pie komandas grožiem.

Kūpers uz Bufalo dodas kopā ar drafta sestās kārtas izvēli, bet pretējā virzienā uz Klīvlendu ceļo drafta trešās un septītās kārtas izvēles. "Bills" kļūs par ceturto malējā uzbrucēja pārstāvēto komanu. Iepriekš futbolists pārstāvējis Oklendas "Raiders", Dalasas "Cowboys" un arī Klīvlendas "Browns".

Interesanti, ka abas komandas savstarpēji aizvadīja pirmdienas nakts spēli, kurā Bufalo "Bills" izcīnīja uzvaru ar 23:20 pār Ņujorkas "Jets" vienību. Vienu reizi bumbu gala zonā ienesa pats Džošs Alens (pas: 2TD, 215 jardi; rush: 1TD, 14 jardi), kurš ar rezultatīvām piespēlēm spēles gaitā apgādāja Davsonu Noksu un Maku Kolinsu. Savukārt Ārons Rodžerss (pas: 2TD, 1INT, 294 jardi) savas rezultatīvās piespēles nogādāja Geretam Vilsonam (rec: 1TD, 107 jardi) un Alanam Lazārdam (rec: 1TD, 114 jardi). Pēc šīs spēles "Bills" sasniegusi bilanci 4-2 un atrodas visai drošā AFC Austrumu divīzijas līderpozīcijā, kamēr "Jets" bilance ir pretēja 2-4, liekot šaubīties par lidmašīnu spējām sezonas gaitā nosēsties play-off zonā.

NFL 6. nedēļas spēles

SpēleRez.SpēleRez
Seahawks - 49ers24:36
Bears - Jaguars35:16Packers - Cardinals34:13
Titans - Colts17:20Patriots - Texans21:41
Saints - Buccaneers27:51Eagles - Browns20:16
Ravens - Commanders30:23Broncos - Chargers16:23
Raiders - Steelers13:32Lions - Cowboys47:9
Panthers - Falcons20:38Bengals - Giants17:7
Jets - Bills20:23
Brīvā nedēļas nogale
Chiefs / Rams / Dolphins / Vikings

Amerikas futbola konference

V.AustrumiBil.ZiemeļiBil.DienvidiBil.RietumiBil.
1.Bills4-2Ravens4-2Texans5-1Chiefs5-0
2.Dolphins2-3Steelers4-2Colts3-3Chargers3-2
3.Jets2-4Bengals2-4Titans1-4Broncos3-3
4.Patriots1-5Browns1-5Jaguars1-5Raiders2-4

Nacionālā futbola konference

V.AustrumiBil.ZiemeļiBil.DienvidiBil.RietumiBil.
1.Commanders4-2Vikings5-0Falcons4-249ers3-3
2.Eagles3-2Lions4-1Buccaneers4-2Seahawks3-3
3.Cowboys3-3Packers4-2Saints2-4Cardinals2-4
4.Giants2-4Bears4-2Panthers1-5Rams1-4

Informācija par amerikāņu futbolu

# Vai "Chiefs" spēs triumfēt trešo sezonu pēc kārtas?
# Septiņi miljoni par katru reklāmu - kā un kāpēc sekot Super Bowl?
# NFL zvaigzne ceļā uz spēli nonāk rokudzelžos: "Joprojām nesaprotu iemeslu"

     [+] [-]

, 00:15, pirms 3 stundām
Cālis 15 minūtes pēc treida teleportējās no Vegasas uz Ņujorku