Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Sākas jaunā NFL sezona: vai "Chiefs" spēs triumfēt trešo sezonu pēc kārtas?

Emils Ozerinskis

Sākas jaunā NFL sezona: vai "Chiefs" spēs triumfēt trešo sezonu pēc kārtas?
"Chiefs" līderis Patriks Mahoumss. Foto: Kansas City Chiefs

Naktī uz piektdienu tiks uzsākta jaunā Nacionālās futbola līgas (NFL) sezona. Savus centienus izcīnīt trešo Lombardi trofeju pēc kārtas uzsāks Kanzassitijas "Chiefs" un tās līderis Patriks Mahoumss. Virsaišu pretinieki pirmajā turnīra spēlē būs līgas vērtīgākā spēlētāja Lamāra Džeksona pārstāvētā Baltimoras "Ravens". Spēle sāksies 3:20 naktī pēc Latvijas laika.

Tā kā mēs Eiropā neesam uzauguši ar amerikāņu futbolu, tad tāpat kā beisbola un kriketa saprašana latviešu cilvēkam nenāk dabiski. Galu galā nav jau arī nevienam spiesta lieta mēģināt iedziļināties nebūt ne vienkāršajos jeņķu futbola spēles noteikumos. Taču tie, kuriem amerikāņu futbola kukainis iekož, atrod sev dinamisku un neparedzamu sporta spēli, kura var apmest kūleni vienā acu mirklī.

Viena no biežākajām latviešu kritikām par amerikāņu futbolu ir tāda, ka tajā ir daudz pārtraukumu un neskaitāmu reklāmas paužu. Tas tik tiešām ir tiesa. Vērojot vienu atsevišķu spēli, reklāmu daudzums tiešām kļūst nomācošs, taču ir iespēja dinamisko spēli vērot ar pašiem galvenajiem notikumiem piezemējuma zonas tuvumā bez uzmācīgajām reklāmām. Amerikāņu grandiozo vērienu TV producēšanas ziņā apliecina raidījums RedZone, kas tiešraidē rāda svētdienas spēļu maratonu, kas sākas astoņos vakarā pēc Latvijas laika līdz aptuveni diviem naktī lēkājot starp paralēlajām spēlēm, kurā attiecīgajā brīdī notiek interesantākā darbība. Septiņu stundu laikā tiek parādīti visi piezemējumi un galvenie notikumi, iztiekot bez reklāmu pauzēm. Tā ka tiem, kuri vēlas izmēģināt amerikāņu futbola skatīšanos, rekomendēju uzmeklēt tieši RedZone pārraidi.

Ar katru gadu amerikāņu futbolu vērojošā komūna Latvijā turpina augt, bet iesācējiem nebūt nav jāsatraucas par noteikumu nianšu nepārzināšanu, jo tās mēdz ik pa sezonai mainīties un vajadzības gadījumā TV komentētāji visu izskaidro.

Elementārākā lieta, ko der uztvert, ir punktu skaitīšana. Par bumbas nogādāšanu gala zonā jeb tačdaunu tiek doti seši punkti. Tam seko vai nu ekstra spēriens starp vārtu stabiem, kas dod papildus vienu punktu, vai riskantākā gadījumā vēl viena izspēle no divu jardu attāluma, kas sekmīga piezemējuma gadījumā dod papildus divus punktus. Piezemējumu pēc pārtvertas bumbas var veikt arī aizsardzības spēlētāji, nogādājot bumbu pretinieku laukuma puses piezemējuma zonā. Par to punkti tiek doti tāpat kā uzbrukuma piezemējuma gadījumā. Par no laukuma izpildītajiem spērieniem starp vārtu stabiem tiek saņemti trīs punkti, bet salīdzinoši retākais veids kā tiek gūti punkti, ir tad, kad aizsardzības komanda nogulda gar zemi vai izdzen aiz laukuma gala līnijas pretinieku saspēles vadītāju ar bumbu. To mēdz saukt par "saftey", ko atalgo ar diviem punktiem. Spēle ilgst četrās 15 minūšu ceturtdaļās, bet kopējais mača garums no sākuma līdz beigām ir nedaudz virs trīs stundām.

Par jauno NFL sezonu

Šī brīža milzis Nacionālajā futbola līgā ir Endija Rīda trenētā Kanzassitijas "Chiefs". Šī vienība spēlējusi Super Bowl mačā (NFL finālspēle) četras reizes pēdējo piecu gadu laikā. Virsaiši ir šajā laikā ir izcīnījuši trīs titulus, gūstot panākumus pēdējās divās sezonās. Līdz šim Super Bowl ēras laikā (kopš 1967. gada, kad tika apvienotas profesionālās amerikāņu futbola līgas) neviena komanda nav spējusi izcīnīt trīs čempiontitulus pēc kārtas. Patrika Mahoumsa uz priekšu vestā komanda ir potenciāli vēsturiskas sezonas priekšvakarā. Taču nekas nav akmenī cirsts, jo viens divi savainojumi no titula cerībām var komandu nomest uz bezdibeni, tādēļ tikt pie trešās Lombardi trofejas pēc kārtas būtu monumentāls sasniegums.

Raksta turpinājumā maksimāli īsā formātā centīšos pasniegt galveno domu graudu par katru no Nacionālās futbola līgas komandām.

"Dolphins" saspēles vadītājs Tua Tangavailoa.

Amerikas futbola konferences Austrumu divīzija:
Bufalo "Bills": Džošs Alens ir viens no iespaidīgākajiem amerikāņu futbola saspēles vadītājiem, taču šajā starpsezonā viņš tika pamests uz vientuļas salas pēc Stefona Digsa aizmainīšanas uz Teksasu. Piesaistītie piespēļu adresāti ne tuvu nav Digsa kalibra spēlētāji, tādēļ Bufalo uzbrukumam būs jāliek cerības uz Alena un pussarga Džeimsa Kuka kāju spēku skriešanas spēlē.

Maiami "Dolphins": Malējo uzbrucēju Tairīka Hila un Džeilena Vadla mežonīgais ātrums padara delfīnu uzbrukumu teju neapturamu, taču daudz kas būs atkarīgs no uzbrukuma līnijas spējas pasargāt saspēles vadītāju Tua Tangavailoa. Viņam piespiedu kārtā nākas būt ātrākajam piespēļu izmetējam visā līgā, jo iepriekš vairāki gūtie smadzeņu satricinājumi nedrīkst atļaut saspēles vadītājam nonākt pretinieku aizsardzības līnijas spēlētāju nagos.

Jaunanglijas "Patriots": Jauns sākums! Vairākus gadus jau prom ir Toms Breidijs, bet šajā starpsezonā komandu atstāja arī treneris Bils Beličeks. Ar trešo numuru draftēto kvoterbeku Dreiku Meju sūtīt laukumā būtu bezatbildīgi, jo "Patriots" uzbrukuma līnija nav spējīga apturēt lieganā vējā ripojošu piepūšamo pludmales bumbu, par pretinieku aizsardzības līnijas briesmoņiem nemaz nerunājot.

Ņujorkas "Jets": Pērnajā gadā "Jets" sezona avarēja vēl pirms pacelšanās no skrējceļa, saspēles vadītājam Āronam Rodžersam saplēšot Ahileja cīpslu pirmās uzbrukuma izspēles laikā. Vai Rodžerss spēs 40 gados pēc tik nopietnas traumas atgriezties elitārā līmenī? Jauno zvaigžņu ar malējo uzbrucēju Geretu Vilsonu, pussargu Braisu Holu un malējo aizsargu Sousu Gardneru "Jets" netrūkst, taču komandas sekmes karājas uz saspēles vadītāja pleciem.

"Bengals" aizsardzības līnijas spēlētāji Sems Habards un Trejs Hendriksons.

Amerikas futbola konferences Ziemeļu divīzija:
Baltimoras "Ravens": Allaž kraukļiem ir viens no labākajiem sastāviem, taču traumu sērga nolaidusi renstelē vienu sezonu pēc otras. Lazaretē turpina atrasties pērn savā debijas sezonā uzmirdzējušais pussargs Kītons Mičels, tādēļ lielāka loma būs jāuzņemas 30 gadus vecajam Derikam Henrijam, kurš starpsezonā nomainīja Tenesī pret Baltimoru. Laimīgā kārtā bīstamā auto avārijā izdzīvoja un no smagām sekām izvairījās "Ravens" labākais bumbas ķērājs - balsta uzbrucējs Marks Endrūss -, kurš apgalvojis, ka būs gatavs sezonas pirmajai spēlei.

Sinsinati "Bengals": Ohaio štata tīģeri ir vienīgie, kuri pēdējo piecu gadu laikā spējuši atturēt "Chiefs" no Super Bowl sasniegšanas. Plaukstas locītavas traumu sadziedējis Džo Burovs, bet līdz galam vēl nav atrisināta situācija ar "Bengals" labākā bumbas ķērāja Džamara Čeisa jauno līgumu.

Klīvlendas "Browns": Otra oranžo krāsu nesošā Ohaio štata komanda savus panākumus balsta uz aizsardzības spēli, kur neapturams mežonis ir aizsardzības līnijas ārējais spēlētājs Mailss Garets. Viņš ir pagājušās sezonas līgas labākā aizsarga balvu saņēmušais futbolists. Lielas problēmas gan uzbrukumā bijušas ļoti augsti atalgotā Dešona Vatsona spēle. Kvoterbeks pērn pēc statistikas rādītājiem bija viens no sliktākajiem sākumsastāva saspēles vadītājiem.

Pitsburgas "Steelers": Maika Tomlina vadībā pitsburgiešiem vēl ne reizi kopš 2007. gada nav bijuši vairāk zaudējumi par uzvarām. Tomēr tālāk par izslēgšanas spēļu pirmo kārtu komanda nav tikusi jau septiņus gadus. Saspēles vadītāja loma vismaz sezonas sākumā uzticēta karjeras norietā esošajam Raselam Vilsonam, taču nebūs nekāds lielais brīnums, ja sezonas gaitā pirmā kvoterbeka pienākumus pārņems samērā nesen pirmajā kārtā draftētais Džastins Fīldss.

"Teksans" saspēles vadītājs Sīdžejs Strauds.

Amerikas futbola konferences Dienvidu divīzija:
Hjūstonas "Texans": Trāpot desmitniekā ar Sīdžeja Strauda nodraftēšanu, Teksasas komanda spējusi savu ieilgušo pastarītes statusu pārvērst par vienu no potenciāli spožākajām nākotnēm NFL čempionātā. Maiņas darījumā šajā starpsezonā Hjūstona piegādājusi savam saspēles vadītājam glorificētu pirmo numuru bumbas ķērāju pozīcijā - Stefonu Digsu, bet drauds no pussarga pozīcijas būs no Sinsinati pārnākušais Džo Miksons.

Indianapolisas "Colts": Pērn galvenā trenera postenī debitējošā Šeina Staikina vadībā spoži uzplaiksnījumi sezonas sākumā bija debitantam saspēles vadītāja pozīcijā Entonijam Ričardsonam, kuram sezonu priekšlaicīgi noslēdza trauma. Taču, ja atlētiskais kvoterbeks spēs saglabāt veselību visu sezonu, viņa un dinamiskā Džonotana Teilora skriešanas spēle var ļaut Indianapolisai pacīnīties par vietas izcīnīšanu izslēgšanas spēlēs.

Džeksonvillas "Jaguars": Tā saucamais haips ap 2021. gada drafta pirmo numuru Trevoru Lorensu līdz galam nav piepildījies. Floridas komandas saspēles vadītājs līdz šim ir bijis nedaudz virs vidējā pamatsastāva saspēles vadītāja līmeņa, taču cerības par elites līmeņa sasniegšanu jaunajā sezonā mazina apstāklis, ka jaguāri starpsezonā zaudēja savu pagājušās sezonas labāko bumbas ķērāju.

Tenesī "Titans": Aizpērno sezonu par totalizātora spēlēšanu no malas noraudzījušais Kalvins Ridlijs pēc lieliskas sezonas Džeksonvillā pārgāja uz divīzijas konkurenti no kantrīmūzikas štata. Nešvilas vienība saspēles vadītāja grožus nodevusi otrgadnieka Vila Levisa rokās, tomēr drošāka opcija varētu būt spēles veidošana ap pussarga Tonija Polarda elektriskajām bumbas nešanas prasmēm.

"Raiders" uzbrukuma zvaigzne Davante Adamss.

Amerikas futbola konferences Rietumu divīzija:
Denveras "Broncos": Nez vai galvenais treneris Šons Peitons, pieņemot zirgu darba piedāvājumu, domāja, ka jau savā otrajā sezonā viņa pirmais saspēles vadītājs būs debitants Bo Niks, par kura dublieri strādās savas pirmās trīs NFL sezonas pamatīgi izgāzušais Zeks Vilsons. Pat ar līgas viena no labākā malējā aizsarga Patrika Surteina spēli pirms sezonas sākuma nešķiet, ka "Broncos" var virzīt objektīvas cerības uz izslēgšanas spēļu sasniegšanu.

Kanzassitijas "Chiefs": Patriks Mahoumss ir burvis ar futbola bumbu. Populārās mūzikas superzvaigzne Teilore Svifta ir izvēlējusies pareizo mīļoto, lai regulāri varētu priecāties par uzvarētām spēlēm. Treviss Kelsī no balsta uzbrucēja pozīcijas ir drošākais Mahoumsa piespēļu adresāts, bet malējo uzbrucēju pozīcijās vairāk novērojama līdzvērtīga darbu dalīšana bez viena izteikta superspēlētāja, kā tas bija laikā, kad virsaišos vēl spēlēja Tairīks Hils.

Lasvegasas "Raiders": Pretinieku saspēles vadītāji nekad nav priecīgi, kad viņus medīt metas "Raiders" piespēļu steidzinātājs Makss Krosbijs. Uzbrukumā Davanta Adamss apliecinājis sevi kā vienu no pēdējās pēdējo sešu gadu spožākajiem piespēļu ķērājiem, bet lielas cerības grēku pilsētā var likt uz debitanta balsta uzbrucēja Broka Bauersa karjeras attīstību. Tomēr šaubīga ir "Raiders" saspēles vadītāja pozīcija, kur šobrīd pirmā numura loma ir uzticēta Gardneram Menšū, kuram šī ir ceturtā komanda pēdējo piecu sezonu laikā.

Losandželosas "Chargers": Šīs komandas stāsts ir par nepiepildītām cerībām. Džastina Herberta talants allaž pirms sezonām dod cerības lieliem panākumiem, bet veselība un komandas neveiksmes vienmēr pievīlušas. Komandas trenēšanu uzņēmusies koledžu futbola leģenda Džims Harbo, kurš pēc čempiontitula izcīnīšanas ar Mičiganas Universitāti nu mēģinās pavērst citā vektorā Losandželosas mazo komandu.

"Eagles" malējais uzbrucējs Devonta Smits.

Nacionālās futbola konferences Austrumu divīzija:
Dalasas "Cowboys": Lielu rezonansi šajā vasarā izpelnījās 81 gadu vecā komandas īpašnieka Džerija Džounsa izteikumi, ka komandai nav vajadzīgs īsts ģenerālmenedžeris, jo viņš pats varot pieņemt visus ar komandu saistītos lēmumus. Vecā vīra spriedumi gan pārliecību ASV populārākās sporta komandas līdzjutējiem nevairo, jo Tonija Polarda vietā atpakaļ atvests strauju karjeras lejupslīdi piedzīvojušais Ezikils Eliots. Savukārt kvoterbekam Dakam Preskotam ir priekšā līguma pēdējais gads, draudot iespējamai Preskota nonākšanai brīvo aģentu tirgū, kur parasti augsta profila saspēles vadītāji nenonāk.

Ņujorkas "Giants": Danielam Džounsam šosezon ir piegādāts iespējams talantīgākais bumbas ķērājs, kuram "Giants" saspēles vadītājs ir varējis piegādāt savas mestās bumbas. Ar sesto numuru draftētais Malīks Neiberss ir cerību stariņš lielā ābola komandas līdzjutējiem, taču lolot cerības uz uzvarošu sezonu liela pamata visticamāk nav, jo uzbrukuma līnijas nedrošā spēle visticamāk radīs lielu spriedzi uz Džounsu, kurš arī iepriekšējās sezonās cietis tieši biežo seku dēļ.

Filadelfijas "Eagles": Aizpērnajā Super Bowl finālā spēlējušie ērgļi pagājušo sezonu sāka ar bilanci 10-1, bet pēc zaudējuma "49ers" komandai Pensilvānijas vienība sabruka un nolaida savas cerības renstelē. Kā pagājušās sezonas izgāšanās iemesls tika identificēta nepieredzējušo uzbrukuma un aizsardzības koordinatoru darbības, šīs pozīcijas starpsezonā aizpildot pieredzējušākajiem Kelenam Mūram un Nikam Fendžio. Par kvoterbeka Džeilena Hērtsa ieroci pussarga pozīcijā kļuvis no divīzijas konkurentes "Giants" pārnākušais Seikvons Bārklijs.

Vašingtonas "Commanders": ASV galvaspilsētas komandas galvenais uzdevums šajā sezonā ir dot visas iespējas attīstīties ar otro numuru draftā izvēlētajam Džeidenam Danielsam, kuram teorētiski ir visas īpašības, lai kļūtu par augsta līmeņa zvaigzni. Danielsa raidītās piespēles tvers Terijs Maklorins, bet svarīga (tāpat kā visiem citiem saspēles vadītājiem) būs uzbrukuma līnijas iespēja pasargāt jauno talantu. Jaunu identitāti komandai lūkos dot jaunais galvenais treneris Dens Kvins, kurš aizstājis četrus gadus pie komandas stūres pavadījušo Ronu Riveiru.

"Bears" saspēles vadītājs Keilebs Viljamss.

Nacionālās futbola konferences Ziemeļu divīzija:
Čikāgas "Bears": Trīs sezonas tālu aiz izslēgšanas spēlēm palikusī Čikāgas "Bears" nu var saskaitīt potenciālu uzrāviena sezonu. NFL senākā komanda šī gada draftā ar pirmo numuru izraudzījās saspēles vadītāju Keilebu Vljamsu, kurš varēs augt kopā ar bumbas ķērāju Romu Odunzdi, kurš tika izvēlēts kā devītais numurs. Lāči starpsezonā ieguva ne tikai jaunos talantus, bet savu malējo uzbrucēju fronti papildināja ar sevi pierādījušajiem Kīnenu Alenu un Dīdžeju Mūru.

Detroitas "Lions": Pēc ilgiem gadiem NFL pergatorijā, lauvas pagājušajā sezonā beidzot lauza lāstu, izcīnot pirmo play-off spēļu uzvaru kopš 1991. gada sezonas. Iepriekšējie sliktie gadi ļāvuši Detoitai sadraftēt virkni talantīgu jauniešu, kurus galvenais treneris Dens Kempbels ielicis jaunā vektorā. Par zvaigzni malējā uzbrucēja pozīcijā kļuvis Amonrā Seintbrauns, kuram seko tālo piespēļu notveršanas bieds Džeimisons Viljamss. Savukārt dinamisku pussargu duetu veido Deivids Montgomerijs kopā ar jauno Džamiru Gibsu. Tāpat lauvām netrūkst lieli meistari aizsardzības frontē ar Eidanu Hačisonu priekšgalā.

Grīnbejas "Packers": Vēl viena senā amerikāņu futbola komanda ir Grīnbejas "Packers", kas ir mazākā apdzīvotā vieta ASV ar kādu no lielo sporta veidu profesionālajām komandām. Pēc Ārona Rodžersa aiziešanas Džordans Lavs apliecinājis sevi kā lielisks jaunās paaudzes saspēles vadītājs. Liela jauda "Packers" komandai ir piespēļu aizsardzības frontē. Malējo aizsargu Džairu Aleksandru balstīs starpsezonā iegūtais drošībnieks Zeivjers Makinijss.

Minesotas "Vikings": Ziemeļniekiem smags trieciens bija NFL drafta pirmajā kārtā izvēlētā saspēlnieka Džeidžeja Makartija iedzīvošanās krustenisko saišu traumā. Tādēļ Džastinam Džefersonam piespēles nāksies gaidīt no Sema Darnolda, kura karjera NFL izvērtās tālu no savulaik prognozētā, kad viņš tika draftēts ar trešo numuru. To, ka "Vikings" vēl neizkar balto karogu pirms sezonas sākuma, apliecina pieredzes bagātā aizsarga Stefona Gilmora piesaistīšana, tomēr lietpratēju prognozēs violetie tiek atbīdīti uz divīzijas pēdējo pozīciju.

"Falcons" saspēles vadītājs Kirks Kazinss.

Nacionālās futbola konferences Dienvidu divīzija:
Atlantas "Falcons": Daudz saraugtu uzacu šajā starpsezonā izveidoja piekūnu lēmumi saspēles vadītāju piesaistīšanā. Pēc veterāna Kirka Kazinsa noalgošanas brīvajā aģentūrā, "Falcons" ar drafta astoto numuru izvēlējās citu saspēlnieku Maiklu Peniksu, nevis aizpildīja robu kritiski vajadzīgajā piespēļu steidzinātāju pozīcijā. Džordžijas štata komandai uzbrukuma prasmju pozīcijās netrūkst meistarīgi jaunieši ar otrgadnieku Bīdžonu Robinsonu, trešgadnieku Dreiku Londonu un savu ceturto gadu sagaidošo Kailu Pitsu.

Karolinas "Panthers": Svarīgāk par izslēgšanas spēļu sapņu bīdīšanu, kas nav īsti pamatoti, Šarlotas komandai galvenais uzdevums ir ielikt pareizās sliedēs pērn ar pirmo numuru izvēlētā kvoterbeka Braisa Janga karjeru. Šis uzdevums nonācis Deiva Kanelesa rokās. Speciālists pirmo reizi karjerā ticis pie darba galvenā trenera postenī.

Ņūorleānas "Saints": Vēl solīti tuvāk elitāro bumbas ķērāju sarakstam varētu veikt savu otro gadu sagaidošais Kriss Olave. Svēto laukuma dziļumu sargā pieredzējušie Maršons Latimors un Tairons Metjū attiecīgi malējā aizsarga un drošībnieka pozīcijā. Luiziānas štata komanda lūkos atgriezties izslēgšanas spēlēs pēc trīs gadu pārtraukuma.

Tampabejas "Buccaneers": Vienu brīdi jau šķita, ka Beikers Meifīlds jau ir gandrīz izsperts ārā no Nacionālās futbola līgas. Tomēr pēdējā iespēja pirātos spēja atdzīvināt 2018. gadā ar pirmo numuru draftētā saspēles vadītāja karjeru. Kamēr Meifīldam ir pieejami tādi bumbas ķērāji kā Maiks Evanss un Kriss Gūdvins, tikmēr pirāti turpinās pretendēt uz divīzijas labākās komandas statusu.

"49ers" aizsardzības līnijas spēlētājs Džavons Hargreivs.

Nacionālās futbola konferences Rietumu divīzija:
Arizonas "Cardinals": Pagājušās sezonas izskaņā pēc krustenisko saišu traumas sadziedēšanas ierindā atgriezās Kailers Marejs. Augumā nelielais saspēles vadītājs ticis pie draftā ļoti augstu vērtētā malējā uzbrucēja Marvina Harisona, kurš bija visaugstāk izvēlētais spēlētājs ārpus saspēles vadītāju pozīcijas. Harisona tēvs par savu karjeru iekļauts NFL slavas zālē, tādēļ gaidāmās sezonas debitantam noteikti ir vislabākie pieejamie padomi lieliskai profesionālās karjeras uzsākšanai.

Losandželosas "Rams": Pēc sava 2021. gada sezonā iegūtā čempiontitula "Rams" komanda vērienīgi atmaksāja savus līderus, kas, protams, lika ciest aunu sastāva dziļumam. Šajā starpsezonā par karjeras beigām paziņoja viens no visu laiku izcilākajiem aizsardzības līnijas iekšējiem spēlētājiem Ārons Donalds, kuru aizstāt Šona Makveja trenētās komandas aizsardzībai būs praktiski neiespējami. Kamēr Super Bowl vērtīgākais spēlētājs Kūpers Kaps lielu sezonas daļu dziedēja traumu, par Metjū Steforda labāko ieroci bumbas ķeršanā kļuva debitants Puka Nakua, kurš otrajā sezonā centīsies nodrošināt savu reputāciju, kā viens no līgas labākajiem malējiem uzbrucējiem.

Sanfrancisko "49ers": Divreiz piecu gadu laikā Super Bowl finālā zaudējusī Kalifornijas komanda saglabājusi savu sastāva kodolu. Kopā ar Broku Purdiju "49ers" uzbrukuma zobratus turpinās griezt Kristians Makafrijs, Dībo Semjuels un Džordžs Kitls. Pēc ļoti ilgām sarunām par jauno līgumu un iespējamiem maiņas darījumiem Sanfrancisko tomēr spējusi saglabāt savās rindās Brendanu Aijuku, kurš pagājušajā sezonā sakrāja visvairāk notverto piespēļu jardu Kaila Šenahena vadītajā komandā.

Sietlas "Seahawks": Pēc 14 amatā pavadītiem gadiem jūrasvanagu galvenā trenera posteni atstāja Pīts Kerols, kura vietā pie komandas vadības grožiem stājies Maiks Makdonalds, pirmo reizi nonākot NFL komandas vadītāja pozīcijā. Sietlai ir ļoti labs bumbas ķērāju korpuss, pieredzējušos Dīkeju Metkafu un Taileru Loketu piedzenot jaunajam Džeksonam Smitam-Ndžigbam. Tā kā Džīno Smitam netrūks spēlētāju, kuriem piespēlēt. Jāatzīmē, ka "Seahawks" rindās spēlē ļoti skanīga vārda īpašnieks Kobijs Braients, kurš malējā aizsarga pozīcijā aizvadīs savu trešo NFL sezonu.

NFL 1. nedēļas spēles

SpēleRez.SpēleRez
Chiefs - Ravens
Eagles - Packers
Falcons - SteelersBills - Cardinals
Bears - TitansBengals - Patriots
Colts - TexansDolphins - Jaguars
Saints - PanthersGiants - Vikings
Chargers - RaidersSeahawks - Broncos
Browns - CowboysBuccaneers - Commanders
Lions - Rams
49ers - Jets

Noskaidrosim populārāko komandu Latvijas NFL līdzjutēju vidū. Ieraksti komentārā savu iecienītāko NFL vienību, par kuru turēsi īkšķus gaidāmajā sezonā!

Kā veiksies Chiefs komandai gaidāmajā sezonā?

  • 17

  • 9

  • 33

  • 9

  • 7


  -3 [+] [-]

, 2024-09-05 10:22, pirms 2 nedēļām
Būtu labāk pastāstījis, kādēļ 32 komandām ir tikai 17 kopējais spēļu skaits. Vnk nenopietns sportaveids, kur katrs ar katru nemaz neuzspēlē

     [+] [-]

, 2024-09-05 10:34, pirms 2 nedēļām
grūti būs bet baby GOAT diezgan labs

     [+] [-]

, 2024-09-05 10:54, pirms 2 nedēļām
Bzh rakstīja: Būtu labāk pastāstījis, kādēļ 32 komandām ir tikai 17 kopējais spēļu skaits. Vnk nenopietns sportaveids, kur katrs ar katru nemaz neuzspēlē
Vai 162 regulārās sezonas spēles beisbolā ir labāk? Kuram interesē visi 82 NBA pamatturnīra mači, līdz nav sācies Play-off?

Jaņķfutbolā slodze ir nesamērāmi lielāka par basketboliem, hokejiem u.t.t. Ja mačs ir svētdienā, tad labākajā gadījumā ceturtdienā esi apdziedējis zilumus, par nopietnāku traumu īpatsvaru nemaz nerunājot.

Vēl viena lieta NFL regulārajā sezonā katrai spēlei ir nozīme - tiksi play-offā vai nē, uzvarēsi divīziju vai nē... principā nav tukšo spēļu kā citos sportos.
Kalendārs ir izstrādāts tā, ka pretējo konferenču komandas izspēlēs savstarpējo maču vismaz vienu reizi četros gados.

  -1 [+] [-]

, 2024-09-05 11:18, pirms 2 nedēļām
Šis vēl labs:
A game is 60 minutes, so in clock time, I would say that those who do stay on for all the snaps play about 25 minutes. Now if you want to get more complicated, of the 60 minutes, only about 15 of them contain any action. So, in effect, a player actually plays about 6–7 minutes in an NFL game.

Un pēc tā pro atlētiem atgūt spēkus līdz ceturtdienai.
Vienreiz pat pieminēto redzone piespiedu sev noskatīties. Paldies. Man tādu sportu nevajag. Nav mans.

     [+] [-]

, 2024-09-05 14:41, pirms 2 nedēļām
kukberns rakstīja: Šis vēl labs:
A game is 60 minutes, so in clock time, I would say that those who do stay on for all the snaps play about 25 minutes. Now if you want to get more complicated, of the 60 minutes, only about 15 of them contain any action. So, in effect, a player actually plays about 6–7 minutes in an NFL game.

Un pēc tā pro atlētiem atgūt spēkus līdz ceturtdienai.
Vienreiz pat pieminēto redzone piespiedu sev noskatīties. Paldies. Man tādu sportu nevajag. Nav mans.
Vienreiz uzspēlētu ASV kaut vai amatieru līmenī, tad saprastu, kāpēc tā ir. Ne velti "dauzāmajās" pozīcijās NFL ir ļoti īsas karjeras, ne velti 95% pēc karjeras beigām ir smadzeņu bojājumi no visiem triecieniem. Un lai arī brutāls sporta veids, tas arī ir ļoti taktisks. Protams, nav interesanti skatīties, ja neko no tā nesaproti. Nav tik intuitīvs sporta veids, kā futbols, basketbols vai hokejs, kur pēc pusspēles jau pilnīgs nezinītis var aptuveni saprast spēles noteikumus un ko katrs dara uz laukuma.

  -2 [+] [-]

, 2024-09-05 15:28, pirms 2 nedēļām
Ja Tur nav latvieša, tad kāda jēga interesēties, ja nu vienīgi palielīties, ka Superbola laikā biji stadionā ....

     [+] [-]

, 2024-09-05 16:54, pirms 2 nedēļām
Kā jau katru gadu laipni un ar prieku sagaidam "man neinteresē" komentārus!

Būs interesanti pavērot kā ies daudzajiem rookie QB kā arī Texans spēli šogad pēc pagājušā gada snieguma.

     [+] [-]

, 2024-09-05 17:57, pirms 2 nedēļām
Green Bay Packers
Go Pack Go

     [+] [-]

, 2024-09-05 17:59, pirms 2 nedēļām
Pēc Tom Brady aiziešanas kaut kā vienalga turnīra tabula un NFL kopumā.
Tik dažiem spēlētājiem vēl var pasekot (Aaron Rodgers, Marcedes Lewis, Matt Prater, Nick Folk u.c.).

     [+] [-]

, 2024-09-05 18:08, pirms 2 nedēļām
Leitnants rakstīja: Pēc Tom Brady aiziešanas kaut kā vienalga turnīra tabula un NFL kopumā.
Tik dažiem spēlētājiem vēl var pasekot (Aaron Rodgers, Marcedes Lewis, Matt Prater, Nick Folk u.c.).
Nāk jauna paaudze, vecais !

     [+] [-]

, 2024-09-05 19:26, pirms 2 nedēļām
CoopeR rakstīja: Kā jau katru gadu laipni un ar prieku sagaidam "man neinteresē" komentārus!

Būs interesanti pavērot kā ies daudzajiem rookie QB kā arī Texans spēli šogad pēc pagājušā gada snieguma.
Man pat patīk lasīt tos stulbos komentārus! Ir diezgan apbrīnojami vērot cilvēkus, kuri lepni prezentē savu idiotismu un maldīgos priekšstatus par šo sportu, nemaz nerunājot par lepnumu ar kādu tiek paziņots personīgais viedoklis vai patīk, vai nē, tā it kā tas kādu interesētu. Šitie idiņi ir tīrā izklaide

     [+] [-]

, 2024-09-05 23:07, pirms 2 nedēļām
Uzvarēs K.C. Swifts.

     [+] [-]

, 2024-09-06 23:04, pirms nedēļas
Ja ierubii,tad ši ir interesantākā sporta spēle!GO BEARS!