Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL zvaigzne ceļā uz spēli nonāk rokudzelžos: "Joprojām nesaprotu iemeslu"

Rolands Eliņš

NFL zvaigzne ceļā uz spēli nonāk rokudzelžos: "Joprojām nesaprotu iemeslu"
Tairīks Hils. Foto: AP/Scanpix

NFL komandas Maiami "Dolphins" superzvaigzne Tairīks Hils ceļā uz savu spēli pret "Jaguars" piedzīvoja ASV nepatīkamo stereotipu piepildīšanos dzīvē. Policija apturēja viņa mašīnu ātruma pārsniegšanas dēļ un, izmantojot spēku, piespieda viņu uz ielas un saslēdza rokudzelžos. Drīz gan viņš tika atbrīvots un arī piedalījās spēlē, taču pēc tam Hils medijiem pauda neizpratni par ASV policijas rīcību un vaicāja: "Kas gan būtu noticis, ja mans vārds nebūtu Tairīks Hils?"

Tairīks Hils ir "Super Bowl" ieguvējs un piecreiz iekļauts "All Pro" sezonas simboliskajā izlasē. Viņš astoņas reizes piedalījies NFL Zvaigžņu spēlē un viņam šobrīd ir spēkā esošs līgums uz trim gadiem ar Maiami komandu par 90 miljoniem dolāru.

Hils svētdien bija ceļā uz savas komandas stadionu, lai piedalītos NFL spēlē pret "Jaguars", taču policija viņu apturēja. Hils vēlāk medijiem norādīja, ka policija kā iemeslu viņam minējusi apsūdzību atļautā ātruma pārsniegšanā.
Aculiecinieku nofilmētajos un sociālajos tīklos izvietotajos video kadros redzams, ka pēc apturēšanas Hilam apkārt ir četri policisti. Hils ticis noguldīts uz ielas ar seju uz asfalta un tiek saslēgts rokudzelžos, tāpat video redzams, kā viens policists izdara sitienu pa guļošo NFL spēlētāju.

Notikušo pamanījuši citi "Dolphins" spēlētāji, kuri arī bija ceļā uz spēli, un viņi apstājušies, lai dotos pie Hila un saprastu notikušo, bet tas noveda pie tā, ka aizturēts tika arī Kelaiss Kempbels. "Kad vaicāju, kāpēc tieku aizturēts, saņēmu atbildi, ka par nepakļaušanos pavēlei un ka es atrodos pārāk tuvu notikuma vietai," vēlāk medijiem sacīja Kempbels.

Pēc dažām minūtēm gan Hils, gan Kempbels tika atbrīvoti un arī paspēja uz spēli, kurā "Dolphins" uzvarēja ar 20:17. Hils šajā spēlē izcēlās ar 130 notverto piespēļu jardiem, ieskaitot piezemējumu pēc 80 noskrietiem jardiem, kas ir viņa karjeras rekords. Pēc piezemējuma Hils demonstratīvi salika rokas aiz muguras, simbolizējot savu nonākšanu rokudzelžos.

"Šobrīd joprojām mēģinu aptvert notikušo," pēc spēles medijiem sacīja 30 gadus vecais Hils. "Nesaprotu, kas notika. Taču vēlos izmantot savu platformu, lai uzdotu jautājumu: "Kas būtu ar mani noticis, ja es nebūtu Tairīks Hils? Kāds būtu sliktākais scenārijs?""

"Es īsti nevēlos šeit sākt rasistisku jautājumu, bet dažreiz, kad tas tiek darīts, kļūst nepatīkami," turpināja Hils. "Ja nu es nebūtu Tairīks Hils? Kas zina, ko tie vīri būtu izdarījuši ar mani. Es tikai vēlējos izdarīt to, ko mans tēvocis vienmēr man mācījis šādām situācijām - turēt rokas uz stūres un tikai klausīties."

Hils norādīja, ka viņam nav ne jausmas, kādēļ policisti izmantojuši spēku un saslēguši viņu rokudzelžos. Viņš uzsvēra, ka nav izrādījis necieņu un nav lietojis lamuvārdus.

Maiami policija jau drīz pēc tam, kad Hila aizturēšana izraisīja ažiotāžu sociālajos tīklos, paziņoja, ka notikums tiks izmeklēts. Trīs stundas pēc tam Maiami policija paziņoja, ka viens no iesaistītajiem policistiem līdz izmeklēšanas beigām ir pārcelts uz darbu birojā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/story/_/id...

  -2 [+] [-]

, 2024-09-09 17:21, pirms nedēļas
Diezin vai nu gluži bez vainas bija. Gan jau ''pasprēgāja'', kur nevajadzēja.

  -2 [+] [-]

, 2024-09-09 19:29, pirms nedēļas
"Tairīks Hils [...] piedzīvoja ASV nepatīkamo stereotipu piepildīšanos dzīvē"
autoram kāds avots šim? vai nēģerus nedrīks aizturēt / arestēt par pārkāpumiem?

  -1 [+] [-]

, 2024-09-09 19:36, pirms nedēļas
Tie bija pretinieku komandas nolīgti aģenti!

  -2 [+] [-]

, 2024-09-09 19:39, pirms nedēļas
Būtu profilaktiski ja arī Latvijā pārņemtu līdzīgu pieredzi -
ātruma pārsniedzējus izvilkt no mašīnas, nolikt uz vēdera uz ielas, saslēgt rokas aiz muguras, uz vainīgā uzsēžoties 4 policistiem, un iespert vismaz dažas reizes profilaksei, lai nesprēgā!

     [+] [-]

, 2024-09-10 08:34, pirms nedēļas
USA poliči tādi ir. Kontrastam, krievu laikos, kad menti apturēja (sīks biju, bet atceros), kāpi arā, skrēji pie mentu mašīnas. USA pamēģini šādi...būs divi brīdinājuma šāvieni, no kuriem pirmais galvā :-)

  +1 [+] [-]

, 2024-09-10 19:45, pirms nedēļas
ST2 rakstīja: USA poliči tādi ir. Kontrastam, krievu laikos, kad menti apturēja (sīks biju, bet atceros), kāpi arā, skrēji pie mentu mašīnas. USA pamēģini šādi...būs divi brīdinājuma šāvieni, no kuriem pirmais galvā :-)
Nedaudz jāsaprot arī amerikāņu menti - tev katru dienu ar amerikāņiem jādarbojās, kur ir Hood culture, narkotikas pārdaudz un pat ir idioti, kas par Kamalu balsotu.

     [+] [-]

, 2024-09-11 09:32, pirms 6 dienām
Davz rakstīja: Nedaudz jāsaprot arī amerikāņu menti - tev katru dienu ar amerikāņiem jādarbojās, kur ir Hood culture, narkotikas pārdaudz un pat ir idioti, kas par Kamalu balsotu.
Nja. Esmu divas reizes USA pabijis (abas dienvidu štatos), nedaudz drēbi zinu.