Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Oklendieši turpina uzbrukumus

Juris Miņins
Juris Miņins

Oklendieši turpina uzbrukumus
Džonijs Lī Higinss uzbrukumā
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) 15. spēļu nedēļā savu piekto uzvaru šosezon izcīnīja Oklendas "Raiders" futbolisti, kuri ar 20:19 pārspēja Denveras "Broncos" komandu, kārtējo reizi pierādot, ka nominālajiem favorītiem ir jāuzmanās no "uzbrucējiem".

Amerikas konferences rietumu divīzijas mačs starp Denveras "Broncos" un Oklendas "Raiders" vēl pirms starta svilpes likās, ka varētu būt interesants, jo denveriešiem bija nepieciešama uzvara (un ir nepieciešamas vēl aizvien), bet "Raiders" šajā sezonā ne vienu reizi vien ir pārspējusi komandas, kuras domā, ka no oklendiešiem punkti ir "jāņem" (pirms tam jau bija apdedzinājušies Filadelfijas "Eagles", Sinsinati "Bengals" un Pitsburgas "Steelers").

Spēles pirmajā ceturtdaļā Denveras "Broncos" arī mēģināja parādīt, kurš tajā vakarā būs saimnieks "Invesco Field" stadionā, jo guva sešus punktus, realizējot divus brīvsitienus, taču oklendieši, kā jau raideriem pienākas, nebija mērojuši ceļu uz Denveru, lai atgrieztos ne ar ko un jau ar vienu uzbrukumu (Maikla Buša 23 jardu skrējiens) ne tikai atspēlēja rezultāta starpību, bet arī izvirzījās vadībā ar 7:6. Līdz lielajam pārtraukumam denverieši nespēja atspēlēties, vēl vairāk, viņi zaudēja vēl sešus punktus, kad divus precīzus brīvsitienus izpildīja Sebastjans Janikovskis (54 un 28 jardus tālus).

Pārgrupējuši savu spēli, Denveras "Broncos" otro puslaiku iesāka (un arī turpināja) pārliecinoši – precīzs brīvsitiens, Brendona Maršala piezemējums, vēl viens precīzs brīvsitiens un atjaunots spēles sākumā sešu iegūtais sešu punktu pārsvars! Tas arī tika noturēts līdz cīņas pēdējai minūtei, taču, kā tas ir zināms, amerikāņu futbolā spēle ilgst līdz finālsvilpei vai, kas nav retums, noslēdzošajam spēka paņēmienam vai punktu guvumam. Šoreiz gan tik tālu neaizgāja, taču 35 sekundes pirms spēles beigām uz maiņu iznākušais Oklendas "Raiders" kvoterbeks Džamarkuss Rasels (spēli pamatsastāvā sāka Čārlijs Frajs, taču pēdējā ceturtdaļā guva savainojumu un tika nomainīts) atdeva 10 jardu tālu piespēli Čadam Sčilenzam, kurš to arī nogādāja gala zonā, panākot viena punkta pārsvaru "Raiders" vienībai, kas vēlāk izrādījās izšķirošais panākums.

Pēc spēles cīņas dalībnieki dalījās arī savos iespaidos par to. Tā Denveras "Broncos" aizsargs Braiens Davkinss uzskata, ka komanda neizdarīja savu darbu līdz glam: "Es vēl neesmu redzējis kas tur īsti notika, no mana rakursa viss izskatījās vienkārši – labs metiens, labs ķēriens. Taču, īstenībā, mums vēl pirms tam bija labas iespējas apturēt viņus, mēs varējām nemaz nepieļaut viņu nonākšu tik tuvu gala zonai." Savukārt Vonijs Holidejs atzīmēja Oklendas spēcīgo pussargu līniju: "Viņu pussargi bija kā trīsgalvains pūķis ar kuru ļoti grūti cīnīties. Viņi to izmantoja, atviegloja darbu saspēles vadītājam. Mēs zinājām, ka viņi tā var spēlēt, taču mūsu taktikā kaut kas nenostrādāja līdz galam."

Jāpiebilst, ka pēc šīs spēles Oklendas "Raiders" nometnē ir atsākušās runas par to kurš būs viņu pirmais saspēles vadītājs, jo bijušais 2007. gada drafta pirmais numurs Džamarkuss Rasels ir zaudējis savas pozīcijas, Brūss Gradovskis ir guvis savainojumu, arī Čārlija Fraja spēlēšana nākamajā nedēļā nav skaidra, kā arī jāatceras, ka ne tik sen vienība parakstīja līgumu ar Apvienotās futbola līgas (NFL) čempionu, bijušo Bufalo "Bills" saspēles vadītāju Dž.P. Losmanu.

NFL 15. nedēļas spēļu rezultāti

ViesiMājniekiRezultāts
Indianapolisas "Colts"Džeksonvilas "Jaguars"35:31
Dalasas "Cowboys"Ņūorleānas "Saints"24:17
Jaunanglijas "Patriots"Bufalo "Bils"17:10
Arizonas "Cardinals"Detroitas "Lions"31:24
Maiami "Dolphins"Tenesī "Titans"24:17
Klīvlendas "Browns"Kanzassitijas "Chiefs"41:34
Hjūstonas "Texans"Sentluisas "Rams"16:13
Atlantas "Falcons"Ņujorkas "Jets"10:7
Oklendas "Raiders"Denveras "Broncos"20:19
Sinsinati "Bengals"Sandjego "Chargers"24:27
Safrancisko "49ers"Filadelfijas "Eagles"13:27
Grīnbejas "Packers"Pitsburgas "Steelers"36:37
Tampabejas "Buccaneers"Sietlas "Seahawks"24:7
Čikāgas "Bears"Baltimoras "Ravens"7:31
Minesotas "Vikings"Karolīnas "Panthers"7:26
Ņujorkas "Giants"Vašingtonas "Redskins"45:12

Izmantotie resursi:
espn.go.com

     [+] [-]

, 2009-12-22 12:59, pirms 15 gadiem
Es gribēju pajautāt,kāpēc pie amerikāņu futbola rakstiem liek olimpiskās emblēmas ikoniņu,nevar mazu bumbiņu??? ';

     [+] [-]

, 2009-12-22 13:28, pirms 15 gadiem
??
25 vieta līgā uz šo brīdi...
Uzbrukums uzvar spēles, aizsradzība - čempionātus.
- - -
Manuprāt nevis Riders uzvarēja, bet Broncos zaudēja...
pie kam Denvera nav baigie naži šosezon... tāda vidusmēra komanda!!

     [+] [-]

, 2009-12-22 14:41, pirms 15 gadiem
wolf rakstīja: ??
25 vieta līgā uz šo brīdi...
Uzbrukums uzvar spēles, aizsradzība - čempionātus.
- - -
Manuprāt nevis Riders uzvarēja, bet Broncos zaudēja...
pie kam Denvera nav baigie naži šosezon... tāda vidusmēra komanda!!
Uzbrukums vairāk kā bandītu, ne sporta uzbrukums (Raiders - uzbrucēji/laupītāji)... tb Oklenda kārtējo reizi uzbrūk un "aplaupa" nomināli spēcīgāko komandu.

Un Denvera pati sevi ierakstīja favorītos ar veiksmīgo sezonas sākumu.

     [+] [-]

, 2009-12-22 15:08, pirms 15 gadiem
Bens un Pitsburga gan noārdījās pamatīgi - 500+ jardi. NFL rekords, man liekas, nebija daudz lielāks. Bet Bengals treneri joprojām svēti tic, ka AFC North rullē smashmouth spēles stils... Visi saka, ka ceļš uz tituliem balstīts spēcīgā running game un bumbas kontrolē, kaut gan statistika drīzāk rāda, ka tomēr piespēlēs un aizsardzībā pret tām.

     [+] [-]

, 2009-12-22 18:35, pirms 15 gadiem
Man tomēr liekas, ka labāks tulkojums būtu ''sirotāji'' vai pat ''vandaļi''.

Nu jā, manuprāt, visas tās runas par running game kā atslēgu uz titulu iegūšanu ir stulbas, tās vairāk izklausās par pliku running game aizstāvību bez pamatojuma. Nosauciet kādu no līgas elites komandām, kurām būtu izteikti labs running game... Visām bez izņēmuma ir passing game, neuzvarētajiem Colts tāds running game gandrīz neeksistē. Tajā pašā laikā, labs running game ir līgas viduvējībām un pat kādai švakai komandai (piem. šobrīd Chiefs ir labs running game, Browns, Titans vispār tas ir labākais līgā, Panthers ar savu divgalvaino pūķi arī ir zem .500 bilances). Tīrais bleķis tās runas par running game.

     [+] [-]

, 2009-12-23 16:13, pirms 15 gadiem
Ta tai denverai vajag, ja HC ir idiots, lai iztiek bez play-offiem, ja no-show moreno vieta laistu laukumaa Hillisu, nebutu pakasusi Raideriem, un varbut pat Coltiem :d