Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Bredfords uz Sentluisu, kas tālāk?

Juris Miņins
Juris Miņins

Bredfords uz Sentluisu, kas tālāk?
Sems Bredfords
Foto: AP/Scanpix

Jau rīt naktī, pēc Latvijas laika, ASV notiks Nacionālās futbola līgas drafts, kurā komandas izvēlēsies savus, tuvākas vai tālākas, nākotnes spēlētājus. Puslīdz skaidri var prognozēt pirmo izvēlēto spēlētāju, taču, kas gaida pārējos?

Šī gada draftā kā pirmie izvēlēsies vieni no pēdējo gadu NFL pastarīšiem Sentluisas "Rams", kuri, piemēram, 2009. gadā prata izcīnīt tikai vienu uzvaru regulārās sezonas 16 spēlēs. Starpsezonā "auni" šķīrās no pēdējo sezonu pirmā saspēles vadītāj Marka Baldžera, līdz ar to ir skaidrs, ka arī ar pirmo drafta numuru viņi mēģinās "aizlāpīt" šo caurumu, jo komanda bez "komandas kvoterbeka" uz panākumiem nevar cerēt. Tieši tāpēc puslīdz droši (95%), ka 2010. gada NFL drafta pirmais numurs būs bijušais Oklahomas augstskolas students un "Sooners" vienības spēlētājs Sems Bredfords.

Amerikāņu futbola eksperti atzīmē, ka Bredfordam ir visi dotumi, lai kļūtu par Sentluisas līderi turpmākajās sezonās. Tāpat bijušais oklahomietis tiek salīdzināts ar tādu NFL aizgājušo laiku spīdekli kā Trojs Aikmans, kuram bija ļoti savlaicīgas un precīzas piespēles. NFL.com eksperti jau atzīst, ka ir jānotie ĻOTI lielam brīnumam, lai Bredfords nekļūtu par šī gada drafta pirmo numuru.

Taču, lai arī Semam Bredfordam šī pirmā vieta praktiski jau ir nodrošināta, viņš nav labākais spēlētājs šī gada draftā. Par labākajiem tiek atzīti divi citi futbolisti, abi aizsardzības līnijas spēlētāji – Nebraskas "Cornhuskers" aizsardzības iekšējās līnijas aizsargs Ndomokongs Su (2. vieta, Detroitas "Lions") un cits Oklahomas "Sooners" futbolists, arī aizsardzības iekšējās līnijas spēlētājs, Džeralds Makojs (3. vieta, Tampabejas "Buccaneers"). Abi šie spēlētāji ir lieliski atlēti, kas spēlējot viņu pozīcijās nav mazsvarīgi. Vienīgais mīnuss, kas tiek pieminēts Makojam ir tas, ka Džeralds nav tik spēcīgs, taču, kā zināms, tā ir labojama parādība. Savukārt Su, ja nokļūs Detroitas "Lions" rindās, var būt trūkstošais elements priekš beidzot izveidotas "lauvu" aizsardzības līnijas, jo, kopā ar veterāniem Kailu Vandenbošu un Koriju Viljamsu, Detroitas komanda varētu izveidoties līnija, kas ir bīstama visiem pretinieku saspēles vadītājiem.

Savukārt pēc pirmā trijnieka apskates jebkāda skaidrība beidzas, jo sākot no ceturtās pozīcijas kandidātu loks uz katru vietu ir visai plašs. Starp potenciālajiem drafta ceturtajiem numuriem tiek minēti Tenesī "Volunteers" pēdējais aizsargs Eriks Berijs, uzbrukuma līnijas bloķētājs Rasels Okongs no Oklahomas Valsts univ. "Cowboys", savukārt citi uz ceturto vietu "bīda" divus Džordžtaunas "Yellow Jackets" spēlētājus – malējo līnijas aizsargu Deriku Morganu un malējo uzbrucēju Demariusu Tomasu. Visi šie spēlētāji savās pozīcijās ir pašā drafta klases elitē, līdz ar to viņu reālā vieta un pirmā profesionālā komanda būs atkarīga tikai no šo vienību vajadzībām.

No pārējiem pirmās kārtas spēlētājiem īpašu uzmanību varētu pievērst vēl dažiem futbolistiem. Vispirms jau Klemsonas "Tigers" pussargs S.Dž. Spillers. Jau NCAA čempionātā spēlējot viņš sevi pierādīja kā viens no ātrākajiem amerikāņu futbolistiem šī gada draftā (40 jardu skrējiens veikts 4.37 sekundēs). Viņa bumbas atgriešanas "reidi" daudzas komandas bija iebaidījuši tiktāl, ka tās vienkārši bumbu sita daudz tuvāk, lai tikai tā nenonāk Spillera rokās. Savukārt otrs uzmanības vērtais spēlētājs ir Aiovas "Hawkeyes" uzbrukuma līnijas bloķētājs Braiens Bulaga, kurš arī ir viens no ātrākajiem savas pozīcijas spēlētājiem, taču bez tam ir arī ar lieliskiem kopējiem fiziskajiem rādītājiem, kā arī savu spēli viņš prot pārvērst visas rezultātā. Protams, ir elementi pie kā būtu jāstrādā (jaunajiem futbolistiem visiem tādi ir), taču "izejas materiāls" tiešām ir labs.
Atsevišķi ir jāizceļ, iespējams, labākais un NFL līmenim gatavākais saspēles vadītājs, Džimijs Klausens, kurš līdz šim spēlēja Notrdamas universitātē. Kā jau minēts, viņš ir gatavs NFL jau pašlaik – viņa fiziskie rādītāji ir labi, viņa metiena motorika arī ir NFL līmenī un, kas ir ļoti svarīgi, universitāte, kuru viņš pārstāvēja spēlēja NFL stila uzbrukumus. Līdz ar to var teikt, ka Klausens ir labākais šī gada jaunais kvoterbeks, taču tikai uz šo brīdi, jo potenciāli citiem šīs pozīcijas spēlētājiem uz šo brīdi paredz labāku nākotni.

Savukārt noslēgumā ir jāpiemin arī Tims Tbovs, viens no visu laiku labākajiem NCAA futbola programmas visu laiku labākajiem saspēles vadītājiem. Lai arī koledžu līmenī, kā jau minēts, Tībovs bija lielisks, pie profesionāļiem viņam sava spēle vēl jāparāda un jāpierāda. NFL vajadzēs spēlēt uz komandu, dalīt (precīzas) piespēles, nevis skriet un mēģināt uzvarēt vienam pašam. Jā, Tībovs ir lielisks atlēts ar labu potenciālu, taču esot NFL saspēles vadītājam ar to nepietiek, precīzāk, tās nav noteicošās kvalitātes, līdz ar to Floridas "Gators" pēdējo sezonu līderis, iespējams, netiks draftēts ne pirmajā un arī ne otrajā, bet tikai trešajā kārtā.

2010. gada NFL drafta prognozes NFL.com versijā

Nr.KomandaSpēlētājsPozīcijaAugstskola
1.Sentluisas "Rams"Sems BredfordsQBOklahomas "Sooners"
2.Detroitas "Lions"Ndomokongs SuDTNebraskas "Cornhuskers"
3.Tampabejas "Ligtning"Džeralds MakojsDTOklahomas "Sooners"
4.Vašingtonas "Redskins"Rasels OkungsOTOklahomas Valsts univ. "Cowboys"
5.Kanzassitijas "Chiefs"Braiens BulagaOTAiovas "Hawkeyes"
6.Sietlas "Seahawks"Eriks BerijsSTenesī "Volunteers"
7.Klīvlendas "Browns"S.Dž. SpillersRBKlemsonas "Tigers"
8.Oklendas "Raiders"Trents ViljamssOTOklahomas "Sooners"
9.Bufalo "Bills"Džimijs KlausensQBNotrdamas "Fighting Irish"
10.Džeksonvilas "Jaguars"Ērls TomassSTeksasas "Longhorns"
11.Denveras "Broncos"Rolando MakleinsLBAlabamas "Crimson Tides"
12.Maiami "Dolphins"Serhio KindlsLBTeksasas "Longhorns"
13.Sanfrancisko "49ers"Entonijs DeivissOTRatdžeras "Scarlet Knights"
14.Sietlas "Seahawks"Džarets OdriksDTPenas Valsts univ. "Nittany Lions"
15.Ņujorkas "Giants"Dens ViljamssDTTenesī "Volunteers"

Izmantotie resursi:
nfl.com
espn.go.com

     [+] [-]

, 2010-04-21 21:33, pirms 14 gadiem
Juri, a kāpēc šai ziņai simbols pie virsrakstiem ir olimpiskie apļi? Būtu ziņa par beisbolu, vēl varētu saprast, jo tas ir olimp. programmā, a NFL

     [+] [-]

, 2010-04-21 21:50, pirms 14 gadiem
āris spāre rakstīja: Juri, a kāpēc šai ziņai simbols pie virsrakstiem ir olimpiskie apļi? Būtu ziņa par beisbolu, vēl varētu saprast, jo tas ir olimp. programmā, a NFL
Jautājums tehniskā risinājuma nodrošinātājiem, ne man.
Un beisbols (kopā ar softbolu) vairs nav Olimpiskajā programmā.

Taču ja runā par am.futbolu, tad tas ir bijis kā demonstrācijas sporta veids iekļauts OS programmā, kkad stipri pasen.

     [+] [-]

, 2010-04-21 22:32, pirms 14 gadiem
Šogad neierasti daudz DT varētu tikt paņemti pirmajā raundā. Tāpat arī, atšķirībā no pagājušā gada, parādās vairāk DB. Vsp baigais spiediens uz aizsardzības spēlētājiem.

Tomēr domāju, ka WR Braients varētu tikt paķerts top 15, piemēram, Browns, Raiders (kuriem patīk uzbrukuma 1. raunda čaļi un ne tās labākās izvēles), Broncos, 49ers.

Bet kā jau parasti, prognozes mēdz būt visnotaļ neprecīzas.

     [+] [-]

, 2010-04-21 22:45, pirms 14 gadiem
Visu laiku ik pa laikam tika runāts, ka Bengals vajadzētu ņemt TE Jermaine Gresham, bet nedomāju, ka tas notiks un nav arī vajadzīgs. Ja Taylor Mays nokritīs tik zemu (kas nav izslēgts), tad gan jāgrābj ciet. Citādi var vienkārši ņemt BPA vai pat mēģināt iemainīt uz ko zemāku, tiesa gan, Bengals tādi darījumi nav raksturīgi. Savukārt, kas attiecas uz Tībovu, tad ir NFL eksperti un treneri, kas ir pārliecināti, ka šis čalis var spēlēt šajā līgā par QB un gan jau kāds to attiecīgi novērtēs. Trešais raunds man liekas par zemu.

     [+] [-]

, 2010-04-21 23:22, pirms 14 gadiem
man patīk broncos sistēma, visi komandas labākie uzbrukuma spēlētāji ir izmesti, tagad varēsim izbaudīt to kas ir palicis.