Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Broncos" visus pārsteidz, izvēloties Tībovu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Broncos" visus pārsteidz, izvēloties Tībovu
Sems Bredfords
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī ASV pilsētā Ņujorkā, "Radio City Music Hall" zālē, norisinājās Nacionālās futbola līgas (NFL) drafta pirmā kārta, kurā ar pirmo numuru tika izvēlēts saspēles vadītājs Sems Bredfords, bet lielākais vakara pārsteigums bija Tima Tībova, arī saspēles vadītāja, izvēlēšanās pirmajā kārtā.

Kā jau tika prognozēts, tad 2010. gada NFL drafta pirmais numurs, kurš piederēja Sentluisas "Rams" vienībai, tika izmantots Sema Bredforda (NCAA komanda – Oklahomas "Sooners") iegūšanai. Par spīti tam, ka aizvadītajā sezonā Bredfords vairāk ārstēja savainojumus (rokas), nekā spēlēja, Sentluias vienības vadība uzskata, ka tieši Sems ir tas, kas, starp visām citām vajadzībām, viņiem ir nepieciešams pirmajā kārtā.

Arī nākamās divas izvēles tika veiktas tieši tā, kā bija paredzēts – Detroitas "Lions" izvēlējās savu aizsardzības līniju pastiprināt ar nebraskieti Ndamokungu Su, bet Tampabejas "Buccaneers" to pašu izdarīja ar Džeraldu Makoju, kurš, tāpat kā Bredfords, līdz šim pārstāvēja Oklahomas "Sooners" komandu. Abiem aizsargiem paredz vietu sākumsastāvā jau no pirmā mača, norādot, ka, lai arī viņiem ir dažas nepilnības sniegumā (kas tiks izlabotas tikai ar NFL treniņiem un pieredzes uzkrāšanu), kopumā viņi jau pašlaik ir gatavo dot visai nozīmīgu ieguldījumu komandas sniegumā.

Uzreiz pēc pirmā trijnieka izvēlēts tika vēl viens oklahomietis, uzbrukuma līnijas bloķētājs, Trents Viljamss, kurš nākamsezon mēģinās palīdzēt Vašingtonas "Redskins" vienībai. Eriks Berijs, pēdējais aizsargs no Tenesī "Volunteers", tika izvēlēts kā piektais un nokļuva Kanzassitijas "Chiefs" rindās, bet Oklahomas Valsts univ. "Cowboys" pārstāvis, uzbrukuma bloķētājs Rasels Okungs kā sestais labākais šī gada drafta spēlētājs varēs doties uz Sietlas "Seahawks" nometni.

No pārējiem pirmajā kārtā izvēlētājiem spēlētājiem vēl var atzīmēt šī gada NCAA Nacionālā čempiona Alabamas "Crimson Tide" rindās, Rolando Makleina, otrās līnijas aizsarga, nonākšana Oklendas "Raiders" rindās (kopējais 8. numurs), S.Dž. Spilera (RB, Klemsonas "Tigers") iekļaušana Bufalo "Bills" sastāvā ar devīto kopējo numuru, kā arī Džermeina Grešama, labākā šī gada balsta pussarga, nokļūšana Sinsinati "Bengals" un Dalasas "Cowboys" izvēla, kas "krita uz" Dezu Braientu (pēc daudzu domām labākais 2010. gada malējais uzbrucējs).

Neiztika arī bez pārsteigumiem un par galveno no tiem parūpējās Denveras "Broncos" pirmajā kārtā, ar kopējo 25. numuru draftējot Floridas "Gators" saspēles vadītāju un vienu no visu laiku labākajiem savas pozīcijas spēlētājiem ASV koledžu vēsturē Timu Tībovu, kurš pats nemaz neatradās Ņujorkā, bet gan vēroja drafta tiešraidi mājās. Šāda izvēle ir pārsteidzoša tāpēc, ka, pirmkārt, starp neizvēlētajiem spēlētājiem bija arī vismaz viens labāks kandidāts saspēles vadītāja postenī, Džimijs Klausens, otrkārt, tāpēc, ka līdz šim daudzi eksperti norādīja, ka Tībovs nav gatavs uzreiz kļūt par kādas NFL komandas saspēles vadītāju (paredzēja, ka tiks izvēlēts otrajā vai trešajā kārtā). "Broncos" to, iespējams, arī saprot, tāpēc nebūs brīnums, ka Tībovs 2010. gada sezonu pavadīs uz rezervistu soliņa tālākā gala, taču pašlaik runa ir par to vai Tībovs vispār kļūs par NFL līmeņa pamatsastāva kvoterbeku. Ja kļūs – visi uzslavēs Denveras komandas vadību, ja nē – "Broncos" meklēs citus vadītājus.

Jāpiebilst, ka šodien norisināsies 2010. gada NFL drafta otrā un trešā kārta, bet rītdien tiks izvēlēti pārējie spēlētāji (4. līdz 7. kārta), bet pēc tam visām komandām sekos ne mazāk svarīgs un atbildīgs darbs kā pati draftēšana – līgumu noslēgšana ar jaunajiem talantiem, kas, atceroties pagājušā gada notikumu, nemaz tik viegla var nebūt.

2010. gada NFL drafts, pirmās kārtas izvēles:

Nr.KomandaSpēlētājsPozīcijaNr.KomandaSpēlētājsPozīcija
1.Sentluisas "Rams"Sems BredfordsQB17.Sanfrancisko "49ers"Maiks IupatiG
2.Detroitas "Lions"Ndamukongs SuDT18.Pitsburgas "Steelers"Morkics PonsijsC
3.Tampabejas "Buccaneers"Džeralds MakojsDT19.Atlantas "Falcons"Šons VaterspūnsLB
4.Vašingtonas "Redskins"Trents ViljamsOT20.Hjūstonas "Texans"Karīms DžeksonsCB
5.Kanzassitijas "Chiefs"Eriks BerijsS21.Sinsinati "Bengals"Džermēns GrešamsTE
6.Sietlas "Seahawks"Rasels OkungsOT22.Denveras "Broncos"Demairiuss TomassWR
7.Klīvlendas "Browns"Džo HeidensCB23.Grīnbejas "Packers"Braiens BulagaOT
8.Oklendas "Raiders"Rolando MakleinsLB24.Dalasas "Cowboys"Dezs BraientsWR
9.Bufalo "Bills"S.Dž. SpillersRB25.Denveras "Broncos"Tims TībovsQB
10.Džeksonvilas "Jaguars"Taisons AlualuDT26.Arizonas "Cardnals"Dens ViljamssDT
11.Sanfrancikso "49ers"Entonijs DeivissOT27.Jaunanglijas "Patriots"Devins MakortijsCB
12.Sandijego "Chargers"Raiens MetjūzsRB28.Maiami "Dolphins"Džereds OdriksDT
13.Filadelfijas "Eagles"Brendons GreiemsDE29.Ņujorkas "Jets"Kails VilsonsCB
14.Sietlas "Seahawks"Ērls TomassS30.Detroitas "Lions"Džahvids BestsRB
15.Ņujorkas "Giants"Džeisons Pjērs-PolsDE31.Indianapolisas "Colts"Džerijs HjūdžsDE
16.Tenesī "Titans"Deriks MorgansDE32.Ņūorleānas "Saints"Patriks RobinsonsCB

Izmantotie resursi:
nfl.com



     [+] [-]

, 2010-04-23 07:31, pirms 14 gadiem
Prieks par Tībovu!

Dīvaini, ka Braiens Bulaga(23.num.) un Jimmijs Klausens (vsp nav 1 raundā) tik zemu...

  +3 [+] [-]

, 2010-04-23 08:12, pirms 14 gadiem
Tibo es iepazinu no šī video tikai dēļ viņa vārdiem
youtube.com: YouTube
- HD - ESPN College Football Images...

     [+] [-]

, 2010-04-23 11:26, pirms 14 gadiem
"Neiztika arī bez pārsteigumiem un par galveno no tiem parūpējās Denveras "Broncos" pirmajā kārtā, ar kopējo 25. numuru draftējot Floridas "Gators" saspēles vadītāju un vienu no visu laiku labākajiem savas pozīcijas spēlētājiem ASV koledžu vēsturē Timu Tībovu"

neko daudz nezinu par NFL, tāpēc kāds paskaidrojiet, ja jau viņš ir viens no visu laiku labākajiem saspēlniekiem, tad kāds tur pārsteigums??

     [+] [-]

, 2010-04-23 12:34, pirms 14 gadiem
alfonso rakstīja: neko daudz nezinu par NFL, tāpēc kāds paskaidrojiet, ja jau viņš ir viens no visu laiku labākajiem saspēlniekiem, tad kāds tur pārsteigums??
NFL un NCAA spēļu sistēmas (taktiskie zīmējumi) ir atšķirīgi un arī QB uzdevumi, un prasības pret viņu spēli, ir atšķirīgi.
NFL vajag precīzus metējus, kuri labi "lasa aizsardzību" un pieņem pareizus lēmumus.
NCAA bieži vien (Tībova gadījumā tā arī bija) QB spēlē "uz sevi".

Tb tas pats Bredfords un Klausens ir gatavāki spēlēt NFL, jo viņiem ir vajadzīgās QB kvalitātes, bet Tībovs ir lielisks atlēts, taču kā NFL QB viņam vēl ir jāstrādā visai daudz.

     [+] [-]

, 2010-04-23 13:01, pirms 14 gadiem
Nav tur nekāds pārsteigums, normāls spēlētājs, nav brīnums ka paņēma. Man liekas, tās komandas tur blefoja viena otrai, vienkārši, un tāpēc bija tāds mīts, ka viņu neviens nedraftēs. Rēali nebija iespējama situācija, ka NCAA čempionu qb un Heismaņa balvas ieguvēju neizvēlas pirmajā, vai ļaunākajā gadījumā otrajā kārtā.

Vispār pārak liela ažiotāža ap to draftu, reali nav jau tā, ka pirmie izvēlēti būs tās superzvaigznes, ir arī no citām kārtām. Dens Mariono tikai kā 27. tika izvēlēts, tās 26. komandas, kam bija iespēja droši vien vēl tagad kož pirkstos.

     [+] [-]

, 2010-04-23 13:18, pirms 14 gadiem
Labākajā gadījumā pēc kādiem gadiem trim tiks laukumā kā QB. Nesaprotama Denveras izvēle, ja nu vienīgi viņi liks spēlēt citā pozīcijā vai wild cat formācijā. Citā komandā būtu viņam bijusi iespēja pierādīt, ka viņu skauti un citi nenovērtēja, bet Denverā drošvien liks spēlēt citā pozīcijā un savu ptenciālu viņš neizmantos.
Rams, pēc manām domām, viennozīmīgi iebrauca auzās ar Semu. Lielāko daļu sezonas nespēlēja, koledžā kopsummā maz uzturējās un lielākā daļa uzvaru nāca pret miskastniekiem. Ja viņu liks pamatā no pirmās dienas, no viņa nekas, diemžēl, nesanāks.

     [+] [-]

, 2010-04-23 13:53, pirms 14 gadiem
sd90022 rakstīja: Vispār pārak liela ažiotāža ap to draftu, reali nav jau tā, ka pirmie izvēlēti būs tās superzvaigznes, ir arī no citām kārtām. Dens Mariono tikai kā 27. tika izvēlēts, tās 26. komandas, kam bija iespēja droši vien vēl tagad kož pirkstos.
Toms Breidijs - sava gada Nr.200...

     [+] [-]

, 2010-04-23 16:53, pirms 14 gadiem
pārsteigums tas bija nepārprotami, taču zinot cik labi makdaniels prot strādāt ar qb, kā arī tas, kā viņam patīk izmantot spread offense, tad tima izvēle ir diezgan saprotama. katrā ziņā ar nepacietību gaidīšu denveras spēles. interesanti gan kas tagad notiks ar ortonu, ņemot vērā, ka starpsezonā tika dabūts arī quinns.
bet par lielāku pārsteigumu tomēr sauktu jaguars izvēli, jo lai arī alualu skaitās ok spēlētājs, tomēr tik augstu viņu, manuprāt, noteikti nevajadzēja izvēlēties.
prieks arī, ka bulaga tik zemu nokrita tieši pie maniem favorītiem.

     [+] [-]

, 2010-04-23 17:14, pirms 14 gadiem
ffwrd rakstīja: prieks arī, ka bulaga tik zemu nokrita tieši pie maniem favorītiem.
Tagad vēl Kalovejam kkur tikt un nākamsezon Aiovā "puslatvietim" Zuševicam vieta sākumsastāvā garantēta! (garantēta jau tāpat +/- ir)

     [+] [-]

, 2010-04-23 17:36, pirms 14 gadiem
šogad, izskatās ka divīzijā viss skaidrs būs jau uz sezonas vidu.