Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Nepārspēti paliek tikai "Colts"

Nepārspēti paliek tikai "Colts"
Tonijs Romo
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajās trijās dienās tika aizvadītas divas Nacionālās futbola līgas (NFL) 15. nedēļas pirmās spēles un vienā no tām Dalasas "Cowboys" pirmo zaudējumu sezonā sagādāja Ņūorleānas "Saints" (24:17), bet otrā cīņā Indianapolisas "Colts" ar 35:31 pārspēja Džeksonvilas "Jaguars" un turpina soļot nepārspēti.

Dalasas "Cowboys" un Ņūorleānas "Saints" spēle jau pirms tā sākuma solīja interesantu cīņu un tas arī tika sagaidīts. Cīņa bija spraiga, asa ar spēli punkts punktā. Pirmie punktus, pie tam uzreiz 14, guva "Cowboys", kad piezemējumus veica Mailss Ostins un Merions Barbers, otrajā ceturtdaļā abas komandas apmainījās ar precīziem brīvsitieniem un lielajā pārtraukumā gāja pie rezultāta 17:3 dalasiešu labā.
Otrais puslaiks sākās ar vēl vienu Meriona Barbera piezemējumu, taču ceturtajā ceturtdaļā divus septiņu punktu uzbrukumus pēc kārtas veica "Saints" – Maiks Bels un Lenss Mūrs. Un lai arī pēc pēdējā piezemējuma līdz cīņas beigām bija palikušas astoņas minūtes, ņūorleānieši nespēja gūt vēl vienu piezemējumu, kas izlīdzinātu spēli, līdz ar to Dalasas "Cowboys" pārtrauca savu decembra neveiksmju sēriju, bet Ņūorleānas "Saints" – savu 13 uzvaru sēriju.

"Protams, šāds zaudējums ir ļoti nepatīkams," pēc spēles sacīja "Saints" saspēles vadītājs Drū Brīzs, kurš spēlē zaudēja trīs bumbas (viena pārtverta un divas zaudētas), "taču es ceru, ka mēs pratīsim saņemties un nākamnedēļ viss būs daudz labāk, t.i., mēs nodrošināsim pirmo vietu konferencē."

Jāpiebilst, ka Ņūorleānas "Saints" šī bija pirmā reize pēdējās 23 spēlēs, kad viņi gūst mazāk kā 20 punktus. Tāpat "svētie" ir kļuvuši par trešo komandu jaunās ēras laikā, kura savu pirmo zaudējumu sezonā piedzīvo pie 13-0 bilances. Līdz šim šajā sezonas posmā uzvaru sērija ir pārtrūkusi Denveras "Broncos" 1998. gadā un Indianapolisas "Colts" 2005. gadā.

Kas ir zināms par visiem simts procentiem, tad šosezon jau pieminētie "Colts" pārkāpa pār šo slieksni, jo naktī uz piektdienu (pēc Latvijas laika) ar 35:31. Par uzvaru aizraujošajā spēlē "Colts" visvairāk ir jāpateicas savam kvoterbekam Peitonam Meningam, kurš realizēja 23 no 30 piespēlēm, sasniedza 308 jardus un atdeva četras rezultatīvas piespēles. Tajā skaitā arī 65 jardu tālu piespēli Redžijam Veinam. "Tā bija lieliska izspēle," pēc spēles sacīja Peitons Menings, "tieši tāda kāda bija nepieciešama! Šosezon Redžijs nesaņem tik daudz piespēļu kā, iespējams, viņam gribētos, taču ar savu aktivitāti viņš atvieglo darbu citiem, un, kā redzat, savas iemaņas uzbrukumā arī vēl nav zaudējis."

Izmantotie resursi:
espn.go.com


, 2009-12-20 15:44, pirms 15 gadiem
es domāju ka Colts nepabeigs sezonu bez zaudējuma. Nav jau pirmā spēle, kurā tiek izrauta uzvara pēdējā ceturtdaļā.
, 2009-12-20 18:09, pirms 15 gadiem
Cowboys un Romo pavisam aizmirsuši par savu decembra lāstu, paskat kā dragā!
, 2009-12-20 18:58, pirms 15 gadiem
vispār diezgan daudz negatīvu signālu par NO sniegumu pēdējās 3 spēlēs. gan WSH, gan ATL ar backup QB Redman bija jāsagādā pirmie zaudējumi NO, taču veiksme uzsmaidīja stiprākajam, taču DAL NO izģērba, var jau būt, ka vien no zaudējuma faktoriem bija RB Bsuh trauma, taču DAL defs patīkamai pārsteidza. Tikai DAL ar steigu jāmaina kicker, ja grib kaut ko sasniegt PO, šādu lūzeri-sitēju sen nebiju redzējis.
Žēl, ka Brees tā diezgan nopietni pabojāja savas izredzes uz šezonas MVP.
Džastins Džefersons. Foto: AFP/Scanpix

"Vikings" bumbas ķērājs Džefersons saņem 140 miljonu līguma pagarinājumu

Līdz Nacionālās futbola līgas (NFL) sezonas sākumam vēl ir 91 diena, taču amerikāņu futbola ziņu lentes uzkarsējušas vēstis par iespaidīgiem līgumu pagarinājumiem malējā uzbrucēja un pussarga pozīcijas spožākajiem spēlētājiem.
Džereds Gofs. Foto: AFP/Scanpix

Lauvu saspēles vadītājs tiek pie trešās lielākās algas NFL

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Detroitas "Lions", kas aizvadītajā sezonā pirmo reizi kopš 1991. gada sezonas uzvarēja play-off spēli, atalgojusi savu saspēles vadītāju Džeredu Gofu ar līgumu, kas padarījis spēlētāju par trešo visaugstāk atmaksāto amerikāņu futbolistu.
Treviss Kelsī. Foto: Zumapress/Scanpix

"Chiefs" vēl uz diviem gadiem pietur Kelsī, Eliots atgriežas Dalasā

Nacionālās futbola līgas (NFL) čempionvienība Kanzassitijas "Chiefs" pagarinājusi līgumu ar balsta uzbrucēju Trevisu Kelsī, pagarinot līgumu ar savu bumbas ķeršanas zvaigzni uz divām sezonām par 34 miljoniem ASV dolāru.