Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Bengals" priekšā smaga cīņa ar "Chargers"

"Bengals" priekšā smaga cīņa ar "Chargers"
Kārsons Palmers un Čads Očosinko
Foto: AP/Scanpix

Turpinās Nacionālās futbola līgas (NFL) regulārās sezonas 15. spēļu nedēļa un šī vakara centrālā spēle, neapšaubāmi, būs Sinsinati "Bengals" cīņa pret Sandjego "Chargers".

Sinsinati komandai iepriekšējā nedēļa bija ļoti smaga. Un ne jau tāpēc, ka iepriekšējā svētdienā tika piedzīvots zaudējums pret Minesotas "Vikings" (10:30), bet gan tāpēc, ka pagājušajā ceturtdienā, pēc smaga auto negadījuma, un pavadītas dienas slimnīcā, mira komandas malējais uzbrucējs Kriss Henrijs. Lai arī Henrijs jau kopš novembra sākuma nevarēja palīdzēt komandai (apakšdelma savainojums un tam sekojošā operācija), viņš bija viens no komandas vadošajiem malējiem uzbrucējiem, kurš bieži piedalījās izšķirošajās izspēlēs.

"Šis zaudējums ir smags. Smagi, ka jaunam spēlētājam tā arī nebūs lemts sasniegt savu potenciālu," speciāli sarīkotā preses konferencē sacīja komandas treneris Mārvins Lūiss, uzsverot, ka Henrijs, kuram pēdējo gadu laikā ne reizi vien bija nācies nokļūt konfliktā ar likumu, šogad patiešām bija atstājis līdzšinējo dzīvesveidu pagātnē. "Kopš augusta, kad ar Krisu runāju, man pretī sēdējis cits cilvēks. No šī brīža viņš auga - gan laukumā, gan ārpus tā."
"Bengals" organizāciju dažu mēnešu laikā skārusi jau otrā traģēdija. Oktobra sākumā savās mājās mirusi tika atrasta komandas aizsardzības trenera Maika Cimmera sieva Vikija, kas labi pazina komandas spēlētājus un bija iemīļota viņu vidū.

Jāpiebilst, ka lai godinātu Krisu Henriju visai komandai uz ķiveres būs uzlīmes ar viņa numuru (15), bet komandas līderis Čads Očosinko ir paziņojis, ka viņš šajā spēlē uzvilks kreklu ar 15 numuru (pretēji viņa ierastajam 85), tādējādi izrādot īpašu cieņu bojā gājušajam komandas biedram. Taču šādas izdarības nepieļauj NFL oficiālie noteikumi un ir skaidrs, ka Očosinko saņems nu jau kārtējo naudas sodu par līgas noteikumu neievērošanu, taču NFL spēlētāju arodbiedrība (NFLPA) ir paziņojusi, ka ja sods tiešām tiks piemērots, tas tiks apmaksāts no kopējās arodbiedrības kases.

Ar šādu fonu aiz muguras "Bengālijas tīģeriem" būs jāmēģina lauzt pēdējās nedēļās rādītā nepārliecinošā spēle. Un komanda to ļoti labi saprot, jo pēc Henrija nāves, komandas saspēles vadītājs Kārsons Palmers sasauca vienības sapulci, kurā visi spēlētāji bija vienisprātis – sezonas atlikušajā daļā ir jānospēlē tik labi, cik vien tas ir iespējams, tādējādi godinot gan Krisu Henriju, gan Vikiju Cimmeru.

Ir skaidrs, ka ar šādu noskaņojumu Sinsinati "Bengals" centīsies pierādīt, ka ievainots zvērs ir vēl bīstamāks – spēlēs daudzveidīgu spēli uzbrukumā, dodot iespēju "pateikt savu vārdu" arī "otrā sastāva" spēlētājiem, Laverniusam Koulzam un Andrē Koldvelam (novēršot uzmanību no Očosinko) un Larijam Džonsonam (atvieglojot darbu Sedrikam Bensonam), agresīvi aizsardzībā, mēģinot izmantot savu galveno ieroci - malējos aizsargus, sevišķi Leonu Holu.

Sandjego "Chargers" situācija ir atšķirīga. Komanda ir izcīnījusi astoņas uzvaras pēc kārtas, uzņēmusi labu tempu un pašlaik rāda ļoti spēcīgu spēli. Tāpat viņu motivācija ir visai augsta – divīzijas uzvarētāju tituls un, iespējams, arī, pie veiksmīgas apstākļu sakritības, iespēja izslēgšanas spēles sākt no otrās kārtas.
"Mūsu pirmais mērķis, protams, ir izcīnīt divīzijas uzvarētāju titulu," pašreizējo komandas noskaņojumu komentē "Chargers" saspēles vadītājs Filips Riverss, "taču, kad tas tiks izdarīts, mēs nedomājam apstāties, mēs šajā situācijā vēlamies sasniegt maksimāli iespējamo."

Un, kā uzskata Ziemeļamerikas eksperti, Sandjego komandai ir labas izredzes izcīnīt uzvaru, taču ar noteikumu, ka tiks uzlabota spēle... pa zemi. Jā, jā, lai arī komandā ir tādi pussargi kā Ladainians Tomlinsons un Darens Sprolzs, "Chargers" skrējieni pa zemi ir zaudējuši savu spēku. Taču, no otras puses, četras NFL labākās pa zemi uzbrūkošās komandas pašlaik nemaz nav "play-off" zonā... . Tas protams, ir skaists, taču vājš mierinājums komandai, kas vēlas savu sezonu pagarināt cik vien tas ir iespējams (un ne jau ar papildus treniņiem, par sodu).

Tātad, kas būtu jādara "zibeņiem", lai piepildītu ekspertu prognozes? Pirmkārt, jāizmanto savi garie malējie uzbrucēji, jo, lai arī cik lieliski nebūtu "Bengals" malējie aizsargi, viņi (sevišķi jau Leons Hals) atpaliek no "Chargers" uzbrucējiem auguma ziņā, kas gaisa cīņās par bumbu ir ļoti būtiski. Tāpat "Chargers" ir jāmēģina piespiest kļūdīties savi oponenti un Filipam Riversam ir jāmēģina piesaistīt pretinieku aizsargus uz sevi, tādējādi atbrīvojot brīvās zonas malējiem uzbrucējiem, t.i., jādara tas, kas viņam vislabāk sanāk.

No citām cīņām der atzīmēt Čikāgas "Bears" - Baltimoras "Ravens" un Sanfrancisko "49ers" – Filadelfijas "Eagles" dueļi. Un ne jau tikai tāpēc, ka to sākums, sniegputeņa dēļ, ir pārcelts par vairāk kā 3 stundām uz priekšu (no 13.00 uz 16.15 pēc vietējā laika), bet arī tāpēc, ka tās ir principiālas cīņas, starp komandām, kas vēl aizvien cer uz vietu izslēgšanas spēlēs. Arī Maiami "Dolphins" un Tenesī "Titans" spēle sola ne mazums interesantu mirkļu un lielisku izspēļu. Un, protams, Grīnbejas "Packers" viesošanās Pitsburgā, kur viņi tiksies ar vietējiem "Steelers" futbolistiem. Mājniekiem cerības uz sezonas pagarinājumu ir zudušas, taču pagājušās sezonas čempioni sezonu vēlas pabeigt arī ar kādu pozitīvu cerības staru, uzvara pret lieliski spēlējošo Grīnbeju būtu tieši laikā!

NFL 15. nedēļas spēles

ViesiMājniekiRezultāts
Indianapolisas "Colts"Džeksonvilas "Jaguars"35:31
Dalasas "Cowboys"Ņūorleānas "Saints"24:17
Jaunanglijas "Patriots"Bufalo "Bils"
Arizonas "Cardinals"Detroitas "Lions"
Maiami "Dolphins"Tenesī "Titans"
Klīvlendas "Browns"Kanzassitijas "Chiefs"
Hjūstonas "Texans"Sentluisas "Rams"
Atlantas "Falcons"Ņujorkas "Jets"
Oklendas "Raiders"Denveras "Broncos"
Sinsinati "Bengals"Sandjego "Chargers"
Safrancisko "49ers"Filadelfijas "Eagles"
Grīnbejas "Packers"Pitsburgas "Steelers"
Tampabejas "Buccaneers"Sietlas "Seahawks"
Čikāgas "Bears"Baltimoras "Ravens"
Minesotas "Vikings"Karolīnas "Panthers"
Ņujorkas "Giants"Vašingtonas "Redskins"

Izmantotie resursi:
espn.go.com

Vai Sinsinati "Bengals" spēs izcīnīt uzvaru 15. nedēļā?

  • 16

  • 7



, 2009-12-20 14:06, pirms 15 gadiem
šaubos vai Bengals būs spējīgi pretoties,prognozeeju veelvienu blowout win prieksh Chargers!

Rivers for MVP!
, 2009-12-20 15:46, pirms 15 gadiem
Dēļ Henry jāuzvar obligāti un jāpaņem Super Bowl!
, 2009-12-20 15:49, pirms 15 gadiem
Let`s go Pats
, 2009-12-20 18:06, pirms 15 gadiem
Nu nez, šķiet, ka Bengals cietīs vēl vienu zaudējumu, šoreiz uz laukuma.
, 2009-12-20 22:06, pirms 15 gadiem
nu skaisti jau būtu, ja bengals uzvarētu, bet grūti būs. uz spēles ir 1st round bye.
, 2009-12-20 23:51, pirms 15 gadiem
a pitsburgu par agru norakstīt. vēl visādas figņas var gadīties.
, 2009-12-21 02:33, pirms 15 gadiem
Denvera pierada, ka tai nav uzbrukums!
pakasa Oaklendai, un vel paliks bez playoffiem
, 2009-12-21 15:48, pirms 15 gadiem
Rupja taktiska kļūda Bengāļiem spēles beigās, bija tika 16s palikušas
1. nevajadzēja ņemt timeout
2. malas vajadzeja nodegt, tā bija vienīgā chargers iespēja, pa 16s nevar paspēt vēlvienu izspēli, vai apturēt laiku
, 2009-12-21 16:58, pirms 15 gadiem
sd90022 rakstīja: Rupja taktiska kļūda Bengāļiem spēles beigās, bija tika 16s palikušas
1. nevajadzēja ņemt timeout
2. malas vajadzeja nodegt, tā bija vienīgā chargers iespēja, pa 16s nevar paspēt vēlvienu izspēli, vai apturēt laiku
Pilnīgi piekrītu par otro punktu (Holam vispār viena no vājākajām spēlēm šogad), bet taimauts neko neizšķīra. Pirms tam bija SD piešķirts injury timeout un laiks bija apturēts. Taimautu paņēma MLB, droši vien pamanīja, ka nostājies ļoti neparocīgs matchup vai kas līdzīgs. Drīzāk man škrobe ir par to, kāpēc CIN pašu uzbrukumā ar 2 palikušiem taimautiem taisīja spike. Vienreiz jau sezonas sākumā par to gandrīz samaksāja. Neteiktu, ka arī laika trūkums īpašs būtu bijis. Bet tā nu diemžēl ir CIN problēma - komandas organizācija. Saņem daudzus sodus par laika vilcināšanu, neveiksmīgi mainās, ne vienmēr pieņem gudrākos lēmumus laika menedžēšanas ziņā.
, 2009-12-22 10:20, pirms 15 gadiem
btw, pirmdienas spēlē giants - skins, skins taisīja kautkādu pilnīgi kreisu kombināciju, visa uzbrukuma līnija aizskrēja uz flangu, vidū palika tikai centrs un qb, nesapratu kāds bija plāns, bet tas izgāzās - pārķerta piespēle.
Džastins Džefersons. Foto: AFP/Scanpix

"Vikings" bumbas ķērājs Džefersons saņem 140 miljonu līguma pagarinājumu

Līdz Nacionālās futbola līgas (NFL) sezonas sākumam vēl ir 91 diena, taču amerikāņu futbola ziņu lentes uzkarsējušas vēstis par iespaidīgiem līgumu pagarinājumiem malējā uzbrucēja un pussarga pozīcijas spožākajiem spēlētājiem.
Džereds Gofs. Foto: AFP/Scanpix

Lauvu saspēles vadītājs tiek pie trešās lielākās algas NFL

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Detroitas "Lions", kas aizvadītajā sezonā pirmo reizi kopš 1991. gada sezonas uzvarēja play-off spēli, atalgojusi savu saspēles vadītāju Džeredu Gofu ar līgumu, kas padarījis spēlētāju par trešo visaugstāk atmaksāto amerikāņu futbolistu.
Treviss Kelsī. Foto: Zumapress/Scanpix

"Chiefs" vēl uz diviem gadiem pietur Kelsī, Eliots atgriežas Dalasā

Nacionālās futbola līgas (NFL) čempionvienība Kanzassitijas "Chiefs" pagarinājusi līgumu ar balsta uzbrucēju Trevisu Kelsī, pagarinot līgumu ar savu bumbas ķeršanas zvaigzni uz divām sezonām par 34 miljoniem ASV dolāru.