Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Slimnīcā miris Kriss Henrijs

Slimnīcā miris Kriss Henrijs
Kriss Henrijs
Foto: AP/Scanpix

Jau ziņojām, ka vakar ASV pilsētā Šarlotē dzīvībai bīstamus ievainojumus, izkrītot no braucošas automašīnas, guva Nacionālās Futbola līgas (NFL) komandas Sinsinati "Bengals" malējais uzbrucējs Kriss Henrijs. Diemžēl 26 gadus vecais talantīgais sportists šorīt agrā rītā pēc ASV laika slimnīcā mira.

26 gadus vecais Kriss Henrijs, kuram novembra sākuma tika veikta apakšdelma operācija un šī iemesla dēļ sezonu nācās beigt priekšlaicīgi, dzīvībai bīstamos savainojumus guva pēc strīda ar līgavu. Kad sieviete vēlējās doties prom, futbolists ielēca pikapa kravas nodalījumā, mēģinot viņu aizkavēt. Diemžēl sportists pusjūdzi no savām mājām izkrita no auto uz ceļa, savainodams galvu. Henrijs nekavējoties tika nogādāts Karolīnas štata centrālajā slimnīcā, kas zināma kā viena no vislabākajām tieši galvas traumu ārstēšanā, un pieslēgts dzīvības uzturēšanas sistēmai. Lai arī jau neilgi pēc notikušā parādījās ziņas, ka sportista traumas ir ļoti nopietnas un viņam cerību izdzīvot būs maz, viņa līdzjutēji, draugi un komandas biedri līdz pēdējam brīdim cerēja uz iepriecinošām ziņām no slimnīcas. Tās nepienāca...

"Šis zaudējums ir smags. Smagi, ka jaunam spēlētājam tā arī nebūs lemts sasniegt savu potenciālu," speciāli sarīkotā preses konferencē sacīja komandas treneris Mārvins Lūiss, uzsverot, ka Henrijs, kuram pēdējo gadu laikā ne reizi vien bija nācies nokļūt konfliktā ar likumu, šogad patiešām bija atstājis līdzšinējo dzīvesveidu pagātnē. "Kopš augusta, kad ar Krisu runāju, man pretī sēdējis cits cilvēks. No šī brīža viņš auga - gan laukumā, gan ārpus tā."

"Nenožēloju, ka devu viņam iespējas. Dažas no viņa problēmām citiem likās lielākas, kādas tās bija patiesībā. Mēs viņu labi pazinām, ticējām, ka viņš pārdomās savu dzīvi un sāks to no jauna. Man liekas, ka viņam tas bija izdevies. Tādēļ šī traģēdija ir vēl jo skumjāka," emocijas neslēpa arī komandas prezidents Maiks Brauns.

"Bengals" organizāciju dažu mēnešu laikā skārusi jau otrā traģēdija. Oktobra sākumā savās mājās mirusi tika atrasta komandas aizsardzības trenera Maika Cimmera sieva Vikija, kas labi pazina komandas spēlētājus un bija iemīļota viņu vidū.

Bez Henrija pēdējo gadu laikā dažādos incidentos dzīvību zaudējuši vēl vairāki NFL līgas futbolisti. 2007. gada janvāra sākumā tikai dažas stundas pēc sezonas pēdējās spēles tika nogalināts Denveras "Broncos" aizsargs Darents Viljamss, bet tā paša gada rudenī laupītāju uzbrukumā savās mājās tika sašauts Vašingtonas "Redskins" futbolists Šons Teilors, kurš vēlāk slimnīcā mira. Šogad pavasarī starpsezonu pārtraukumā bez vēsts okeānā pazuda laiva ar vēl diviem spēlētājiem - Koriju Smitu un Markīzu Kūperu, bet vasarā līgas neseno zvaigzni Stīvu Maknēru nošāva viņa draudzene Sahela Kazemi, pati pēc tam izdarot pašnāvību.

Savas NFL karjeras laikā bijušais Rietumvirdžīnijas augstskolas spēlētājs aizvadīja 55 spēles, kurās notvēra 119 piespēles, kopā guva 1826 jardus un izdarīja 21 piezemējumu. Debijas gadā Henrijs piedalījās arī "Bengals" vienīgajā "play-off" spēlē, kurā vienīgo reizi izcēlās vienā no pirmajām izspēlēm, notverot 66 jardus tālu piespēli un šajā pašā epizodē gūstot savainojumu, kas liedza palīdzēt komandai atlikušajā spēles daļā. Savukārt šosezon līdz neveiksmīgajai spēlei ar Baltimoras "Ravens", kurā Henrijs guva rokas savainojumu, viņa kontā bija 236 jardi un 12 notvertas piespēles - daudzas no tām komandai izšķirīgos brīžos. Nu šie skaitļi NFL statistikas grāmatās ir ierakstīti uz mūžu. Tie vairs nekad nemainīsies...

Izmantotie resursi:
nfl.com