Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

15. nedēļas sākumā – atbildīgas cīņas līderiem

Juris Miņins
Juris Miņins

15. nedēļas sākumā – atbildīgas cīņas līderiem
Džeksonvilas "Jaguars"
Faoto: AP/Scanpix

Lai arī ne ar to labāko noskaņojumu, taču šovakar sāksies Nacionālās futbola līgas (NFL) 15. spēļu nedēļas cīņas. Šovakar savu bezzaudējumu sēriju mēģinās pagarināt Indianapolisas "Colts", kuri izbraukumā sacentīsies ar Džeksonvilas "Jaguars", bet rītvakar tieši tāds pats uzdevums spēlē pret Dlasas "Cowboys" būs Ņūorleānas "Saints".

Indianapolisas "Colts", uzvarot visās šīs sezonas 13 spēlēs, ir nodrošinājusi sev ne tikai vietu izslēgšanas spēlēs, bet arī pirmo vietu visā konferencē, kas viņiem dos mājas laukuma priekšrocības "play-off" spēlēs. Līdz ar to var uzskatīt, ka "Colts" ir izpildījuši visu to, kas regulārajā sezonā no viņiem tika prasīts. Taču iespēja pabeigt sezonu neuzveiktiem ir pietiekoši liels kairinātājs, lai arī šķietami neko neizšķirošā spēlē Indianapolisas sastāvā nebūt nekādu izmaiņu pamatsastāvā, t.i., "Colts" šovakar spēlēs savā labākajā sastāvā un atslābināties netaisās.

Džeksonvilas "Jaguars" savukārt sezonas beigas būs tik "karstas", ka viņu galvenais uzdevums ir priekšlaicīgi "nepārdegt", t.i., "jaguāriem" priekšā ir galvenās cīņas par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs un šajā momentā katra uzvara ir zelta vērta. Sevišķi pēc aizvadītajā nedēļā piedzīvotā zaudējuma pret Maiami "Dolphins". Un zinot, ka divas spēles pēc kārtas džeksonvilieši šosezon vēl nav zaudējuši, kā arī to, ka pirmajā abu šo komandu spēlē "Colts" izcīnīja uzvaru vien ar divu punktu pārsvaru (14:12), tad nemaz tik sliktas izredzes uz uzvaru Deivida Garārda vadītajai komandai nav.

Ja skatās statistiku, tad ir redzams, ka Indianapolisas "Colts", protams, pārspēj Džeksonvilas "Jaguars" ļoti daudzos komponentos, taču divos no tiem – uzbrukumos pa zemi un aizsardzībā pret šādiem uzbrukumiem "Jags" ir priekšā Peitona Meninga vienībai. Un tas (Moriss Džonss-Drū uzbrukumā un Džozefa Adaja neitralizēšana, sevišķi tuvojoties ieskaites zonai) arī būtu jāizmanto, ja vien džeksonvilieši cer uzvarēt. Tāpat jāatceras, ka "Colts" galvenais uzbrukuma spēks ir piespēlēs, un ja Peitonu Meningu neitralizēt ir samērā grūti, tad "izslēgt no spēles" malējos uzbrucēju, piemēram, Pjēru Garkonu var un vajag.

Savukārt piektdienas spēle būs vēl aizraujošāka, jo tajā tiksies vēl viena šajā sezonā zaudējuma rūgtumu neizjutusī komanda Ņūorleānas "Saints" un Dalasas "Cowboys", kuri, līdzīgi kā "Jaguars" arī cīnās par vietu izslēgšanas spēlēs. Ņūorleāniešiem vēl ir jānodrošina pirmā vieta konferencē un tas ir pietiekoši "smags" arguments, lai "svētie" vēlētos visu nokārtot spēlē pret decembrī kārtējo reizi neveiksmīgi spēlējošos Dlasas "Cowboys", kuriem (un viņu saspēles vadītājam Tonijam Romo - īpaši) kā reiz būs jānovērš kārtējais šaubu vilnis par "Cowboys" kā neveiksmīgu izšķirošo spēļu komandu.

Izmantotie resursi:
espn.go.com

  -1 [+] [-]

, 2009-12-17 21:59, pirms 15 gadiem
Atkal Chargers atstāti novārtā no autora puses!

     [+] [-]

, 2009-12-17 22:07, pirms 15 gadiem
Chargers takš tikai svētdien spēlē...

     [+] [-]

, 2009-12-17 22:18, pirms 15 gadiem
PolkaDot rakstīja: Atkal Chargers atstāti novārtā no autora puses!
Varu nomierināt, ja arī neuzrakstu, par "Chargers" es domāju vienmēr..., jo LT ir manā fantasy komandā.

     [+] [-]

, 2009-12-17 23:07, pirms 15 gadiem
LT Hall of Fame!

Par šiem,imo Dalasa samizos Saitus,un Colts vinnēs,bet pēdējo reizi šogad.