Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Trillerī uzvaru svin "Colts"

Juris Miņins
Juris Miņins

Trillerī  uzvaru svin "Colts"
Daniels Muirs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) 10. nedēļas centrālā spēle starp Indianapolisas "Colts" un Jaunanglijas "Patriots" attaisnoja visas uz sevi liktās cerības un aizraujošā spēlē visas cīņas garumā ar 35:34 uzvaru svinēja mājnieki, "Colts" futbolisti.

Ja vajadzētu īsumā raksturot šo spēli, tad, domājams, daudzi teiktu: "divi jardi", vai "arī Beličeks kļūdās", citi – "neiest tu, iesit tev", un viss būtu patiess un vietā, jo "Colts" – "Patriot" spēlē divu jardu dēļ Bila Beličeka reputācijai tika veikts pamatīgs sitiens. No praktiski uzvarētas spēles pozīcijas, pie ceturtās iespējas divu jardu izspēles "Patriots" treneris nolēma nevis sist bumbu pēc iespējas tālāk no savas realizācijas zonas, bet gan riskēt un mēģināt panākt jaunu uzbrukumu savai komandai. Risks neattaisnojās... . "Colts" ne tikai apstādināja Kevinu Folku, kuram, pēc Toma Breidija piespēles arī tika uzticēts atjaunot uzbrukumu, bet arī, pateicoties Peitona Meninga, Džozefa Adai un Redžija Veina pūlēm, izcīnīja uzvaru - 35:34.

Kopumā spēle attīstījās pēc sižeta ko parasti var redzēt Holivudas filmās – vispirms, pēc Džozefa Adai skrējiena, vadībā izvirzījās "Colts", taču "Patriots" atspēlējās un spēja gūt 24 punktus pēc kārtas (L.Marūnijs, R.Moss, J.Edelmans veica piezemējumus, bet Stefans Gostovskis realizēja brīvsitienu). Uz šādu ofensīvu "Colts" atbildi nepalika parādā un guva četrus piezemējumus ( divus Redžijs Veins, bet pa vienam Pjērs Garkons, Džozefs Adai,) uz ko "Patriots" atbildēja vien ar desmit punktiem (piezemējums – Mosam, brīvsitiens - Gostovskim).

"Šajā izspēlē mēs mēģinājām nodrošināt uzvaru," pēc spēles sacīja manāmi sarūgtinātais "Patriots" galvenais treneris Bils Beličeks, "es uzskatīju, ka mēs varam iegūt tos divus jardus. Un maz jau arī trūka, mums izdevās laba izspēle, taču vēl aizvien nesaprotu kā mēs tomēr tos divus jardus neieguvām." Savukārt Peitons Mening atzīmēja, ka tieši šis moments mobilizēja komandu izšķirošajam uzbrukumam: "Parasti, kad tu redzi, ka pretinieki pie ceturtā mēģinājuma vienalga mēģina atjaunot uzbrukumu, tu sāc nervozēt. Arī mēs nervozējām, taču pēc veiksmīgās spēles aizsardzībā sapratām, ka tagad atkāpšanās ceļa nav – ir jāuzvar!"

Toms Breidijs šajā spēlē atdeva 29 (no 42) precīzas piespēles (375 jardi), trīs no tām bija rezultatīvas, taču viena piespēle tika pārtverta. Savukārt Peitons Menings izcēlās ar 28 (no 44) precīzām piespēlēm (327 jardi), no kurām četras noslēdzās ar punktu guvumu, taču pieļāva divas pārtvertas piespēles. Pie spēles izcilniekiem, neskaitot abus saspēles vadītājus, noteikti jāpiezīmē Džozefs Adai, kura kontā divi piezemējumi un vidēji mēģinājumā "izsists" 4.1 jards. Tāpat divi rezultatīvi uzbrukuma noslēgumi ir abu komandu malējiem uzbrucējiem – Redžijam Veinam un Rendijam Mosam.

NFL 10. nedēļas rezultāti

ViesiMājniekiRezultāts
Čikāgas "Bears"Sanfrancisko "49ers"6:10
Bufalo "Bills"Tenesī "Titans"17:41
Ņūorleānas "Saints"Sentluisas "Rams"28:23
Tampabejas "Buccaneers"Maiami "Dolphins"23:25
Detroitas "Lions"Minesotas "Vikings"10:27
Džeksonvilas "Jaguars"Ņujorkas "Jets"24:22
Sinsinati "Bengals"Pitsburgas "Steelers"18:12
Denveras "Broncos"Vašingtonas "Redskins"17:27
Atlantas "Falcons"Karolīnas "Panthers"19:28
Kanzassitijas "Chiefs"Oklendas "Raiders"16:10 7:17
Dalasas "Cowboys"Grīnbejas "Packers"7:17
Sietlas "Seahawks"Arizonas "Cardinals"20:31
Filadelfijas "Eagles"Sandijego "Chargers"23:31
Jaunanglijas "Patriots"Indianapolisas "Colts"24:35
Baltimoras "Ravens"Klīvlendas "Browns"16:0

10. nedēļas spēles izlaiž: Ņujorkas "Giants" un Hjūstonas "Texans".

Izmantotie resursi:
espn.go.com

     [+] [-]

, 2009-11-17 07:03, pirms 15 gadiem
Amerikāņu mēdijiem un līdz ar to arī sporta faniem piemīt vēl lielāka tieksme lēkt uz histēriskiem slēdzieniem nekā latviešiem. Manuprāt Beličika lēmums bija ļoti loģisks un pareizs - dabūt tos 2 metrus un līdz ar to 100% garantēt uzvaru.
būtu taisījuši punt - tāpat Peitons būtu īzī dabūjis TD. Pats aizsardzība vairs vispār neeksistēja uz spēles beigām.

     [+] [-]

, 2009-11-17 07:41, pirms 15 gadiem
Nu nevajag jau arī to Peytonu pārvērtēt, ja būtu tāds super QB, tad pa 11 gadiem NFL būtu izcīnījis ko vairāk par 1 SB gredzenu

     [+] [-]

, 2009-11-17 08:43, pirms 15 gadiem
peitonu nav iespējams pārvērtēt.

     [+] [-]

, 2009-11-17 08:56, pirms 15 gadiem
Peitons ir Peitons, skaties kā gribi, bet labākais QB uz šo brīdi visā NFL.

     [+] [-]

, 2009-11-17 11:15, pirms 15 gadiem
Jauguāru spēlē līdzīga situācija bija, kur treneris parādija, ka viņam ir iekšas, un nav bail. 1:40 min līdz beigām skrējējs apstājās uz 1jarda līnijas, pēc tam uzbrukums novilka laiku un iesita fg pēdējās sekundēs. Tikai jaguars tanī brīdī bija -1.

Vispār interesanti, kas būtu, ja jets spēlētāji šim neskartos klāt Stāvētu uz 1 jarda pusotru minūti laikam.

     [+] [-]

, 2009-11-17 12:02, pirms 15 gadiem
pretiniekam jau nav jāpieskartās, lai spēli apstādinātu. MDJ pats smuki selīti pie zemes pielika un lieta darīta.

ļoti prātīgi Jags visu izdarīja tajā situācijā, bet es gan negribētu būt to vietā, kam MDJ fantasy komandā spēlē.

     [+] [-]

, 2009-11-17 12:29, pirms 15 gadiem
M8archa rakstīja: Nu nevajag jau arī to Peytonu pārvērtēt, ja būtu tāds super QB, tad pa 11 gadiem NFL būtu izcīnījis ko vairāk par 1 SB gredzenu
tuvredzīgāk pateikt nav iespējams!
šīs dekādes labākais saspēles vadītājs, varbūt arī visu laiku labākais spēlētājs, ņemot vērā, ka IND rezultāti 80% gadījumā ir atkarīgi tikai no viņa snieguma! un par izcīnītiem SB - visos laikos ir teikts, ka SB nevar iegūt bez labas running-game un spēcīga defa, tādēļ arī ir tāds defa ģēnijs kā NE Beličiks, kurš arī ir izveidojis šo komandu par labāko play-off komandu šajā dekādē.
Lūk, mēs vēl varētu apspriest Brady ietekmi uz komandas rezultātiem. Arī ar back-up QB Cassel NE iepriekšējā sezonā izcīnīja bilanci 11-5, un tikai super-duper cūcenes dēļ neiekļuva PO! Ja tev ir tādi recieveri kā Moss, Welker, Watson, grūti būt viduvējam QB (paskaties kā Cassel iet šosezon KC, un HOU Schaub!!!)

     [+] [-]

, 2009-11-17 12:58, pirms 15 gadiem
modests rakstīja: pretiniekam jau nav jāpieskartās, lai spēli apstādinātu. MDJ pats smuki selīti pie zemes pielika un lieta darīta.
Vot es īsti nezinu tos noteikumus, man liekas, spēlē apstājas, kad pie zemes pieskaras ķermeņa daļa, kas nav pēdas un tev ir pieskāries pretinieks, izņēmums laikam ir, qb kneel uzreiz pēc izspēles. Vismaz tajā epizodē varēja redzēt, ka jets spēlētāji viņam uzreiz pieskāras, lai gan pirms tam bija gatavi apzināti viņu laist cauri uz td.

     [+] [-]

, 2009-11-17 16:11, pirms 15 gadiem
Nu, ko? LJ pārvācies uz Sinsinati...

     [+] [-]

, 2009-11-17 16:47, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nu, ko? LJ pārvācies uz Sinsinati...
Kur viņš nebūs nekas iekš ''depth chart''... Katrā ziņā atgriešanās virsotnē viņam prasīs necilvēcīgu atdošanos un daudz laika.

     [+] [-]

, 2009-11-17 17:27, pirms 15 gadiem
Mixes rakstīja: Kur viņš nebūs nekas iekš ''depth chart''... Katrā ziņā atgriešanās virsotnē viņam prasīs necilvēcīgu atdošanos un daudz laika.
Bensons pašlaik ir tāds "apdaudzīts" (nav zināms vai šonedēļ spēlēs), ta ka pret "Raiders" LJ var arī spēlēt tā pavairāk.

     [+] [-]

, 2009-11-17 21:09, pirms 15 gadiem
Lai vai kā, bet Colts, tāpat kā saints jau nu toč šogad neatkārtos 2007.

     [+] [-]

, 2009-11-18 10:27, pirms 15 gadiem
M8archa rakstīja: Lai vai kā, bet Colts, tāpat kā saints jau nu toč šogad neatkārtos 2007.
domāju, ka tas nav komandu pašmērķis, bet gan fanu vēlmes, lai komandas atkārtotu Pats sasniegumu.
Un ko dod 2007.gadā NE sasniegtais (patiesībā - NEREĀLI, ņemot vērā parējo komandu attieksmi pret šo komandu, beigās jau bija tā, ka pofig komandas kopējā bilance - galvenais "izdrāzt" Pats), ja SB aiziet gar degunu!