Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Cowboys" pārvar vēstures ēnu, pieliekot punktu samocītajai Breidija sezonai

Emils Ozerinskis

"Cowboys" pārvar vēstures ēnu, pieliekot punktu samocītajai Breidija sezonai
Toma Breidija 23. karjeras sezonai pienākušas beigas. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) izslēgšanas spēles jau pirmajā kārtā noslēdzās Tampabejas "Buccaneers" un Tomam Breidijam. 45 gadus vecā saspēles vadītāja komanda bez ierunām kapitulēja Dalasas "Cowboys" priekšā - 14:31.

Lai gan Tampabejas "Buccaneers" spēli aizvadīja savā laukumā, tomēr favorītes statusu pirātiem objektīvi nebija pamats piešķirt. Izslēgšanas spēlēs Tampa iekļuva ar negatīvu bilanci (8-9), jo neviena NFC Dienvidu divīzijas komanda regulārajā sezonā nedemonstrēja uzvarētāju cienīgu sniegumu. Divīzijas uzvarētāju notieumu dēļ, "Buccaneers" tika izslēgšanas spēlēs, kamēr pozitīvu bilances sakrājušajai Detroitas "Lions" un neitrālu rēķinu sasniegušajai Vašingtonas "Commanders" pēc pamatturnīra bija jādodas atvaļinājumā. Dalasas "Cowboys" pamatturnīrā guva 12 uzvaras, bet virs Teksasas vienības karājās vēstures ēna, jo komanda nebija izcīnījusi uzvaru play-off izbraukuma spēlē kopš 1993. gada.

Dueļa pirmās minūtes bija samocītas, katrai vienībai savus pirmos divus uzbrukumu sēriju mēģinājumus noslēdzot ar ātru atsitēju saukšanu laukumā. Klikšķi Dalasas "Cowboys" noķēra pirmās ceturtdaļas vidū, kad Daltona Šulca (rec: 2TD, 95 jardi) notvertā bumba ļāva viesiem atklāt spēles rezultātu. Toma Breidija (pass: 2TD, 1INT, 351 jards) atbilde pie pretinieku gala zonas sekoja nevis ar rezultatīvu piespēli, bet pretinieka rokās iemestu bumbu.

Pārliecību noķērušais Dalasas saspēles vadītājs Daks Preskots (pass: 4TD, 305 jardi; rush: 1TD, 24 jardi) dominēja pār notikumiem laukumā. Pirāti nebija spējīgi iegrožot Dalasas spēli, "Cowboys" veicot četru sekmīgu uzbrukumu virkni pēc kārtas, trešās ceturtdaļas sākumā esot priekšā ar 24:0.

Kamēr Dalasa veica savu atrāvienu, savu NFL karjeru briesmās nostādīja komandas kikers Brets Mahers, kurš pēc viesiem četriem pirmajiem "Cowboys" piezemējumiem nomāzēja ekstra punkta spērienus. Breidijs savas vietu Slavas zālē nodrošinājušās karjeras laikā spējis arī Super Bowl spēlē atgūties pat no 25 punktu deficīta, taču šī nebija tā reize. Ar piezemējuma piespēli citam veterānam Hulio Džounsam (rec: 1TD, 74 jardi) Breidijs trešās ceturtdaļas beigās uzlika pirmos punktus uz tablo arī Tampai, tomēr cīņas iznākuma ietekmēšanai tas jau nāca stipri par vēlu.

Ar beigu rezultātu 31:14 Dalasas "Cowboys" guva uzvaru izbraukuma spēlē izslēgšanas spēļu turnīrā pirmo reizi kopš 1993. gada. Deviņdesmito pirmajā pusē "Cowboys" izcīnīja pēdējos trīs no saviem kopumā pieciem Super Bowl tituliem. Divīziju kārtā teksasieši dosies uz Kaliforniju, lai konferences pusfinālā cīnītos ar Sanfrancisko "49ers".

Ar zaudējumu savas karjeras 48. izslēgšanas spēļu turnīra cīņā pienākušas Breidija karjeras 23. sezonas beigas. 45 gadus vecajam futbolistam uz galda jau stāv milzu līgums, kurš ļaus kā TV analītiķim Breidijam nopelnīt vairāk naudas nekā visas spēlētāja karjeras laikā kopā. NFL tirgū allaž vispieprasītākā prece ir saspēles vadītāji. Ja Breidijs būs gatavs spēlēt arī 46 gadu vecumā, tad būs komandas, kas viņa pakalpojumus vēlēsies iegūt. Lai gan "Buccaneers" sniegums sezonas laikā bija vājš, tomēr Breidijs personīgi laboja sev piederošo NFL rekordu vienas sezonas laikā izdarīto (733) un realizēto (490) piespēļu skaitā. Šeit gan jāņem vērā apstāklis, ka rekordu sasniegt ļāva NFL pāriešana no 16 un 17 spēļu regulāro sezonu.

NFL izslēgšanas spēļu "wild card" kārta

Amerikas futbola konference
Bufalo "Bills" - Maiami "Dolphins"34:31
Sinsinati "Bengals" - Baltimoras "Ravens"24:17
Džeksonvillas "Jaguars" - Losandželosas "Chargers"31:30
Nacionālā futbola konference
Sanfrancisko "49ers" - Sietlas "Seahawks"41:23
Minesotas "Vikings" - Ņujorkas "Giants"24:31
Tampabejas "Buccaneers" - Dalasas "Cowboys"14:31

NFL izslēgšanas spēļu divīziju kārta

Amerikas futbola konference
Kanzassitijas "Chiefs" - Džeksonvillas "Jaguars"
Bufalo "Bills" - Sinsinati "Bengals"
Nacionālā futbola konference
Filadelfijas "Eagles" - Ņujorkas "Giants"
Sanfrancisko "49ers" - Dalasas "Cowboys"

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/

     [+] [-]

, 2023-01-17 09:21, pirms gada
Pēc intervijas neliekas,ka viņš domā par iešanu pensijā.

     [+] [-]

, 2023-01-17 09:41, pirms gada
Breidijs bez Gronka laikam nevar paspēlēt.

     [+] [-]

, 2023-01-17 14:13, pirms gada
GreenBoston#7 rakstīja: Pēc intervijas neliekas,ka viņš domā par iešanu pensijā.
Tampā gan šķiet, ka arī nepaliks.
Par Naineriem jau gadiem runas bijušas, bet vai tiešām viņi ņems Breidiju, ja pašiem ir jaunie Lenss un arī Purdijs, ja viņš turpinās stabili vest uz priekšu..
Vegasa ar savu uzbrukuma arsenālu varētu būt vieta, kur Tomam likties.