Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Garets ar rekordlīgumu kļūst par apmaksātāko NFL aizsargu

Juris Miņins
Juris Miņins

Garets ar rekordlīgumu kļūst par apmaksātāko NFL aizsargu
Mailzs Garets
Foto: Imago/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Klīvlendas "Browns" un tās aizsargs Mailzs Garets ir noslēguši jaunu piecu gadu līgumu par kopējo summu 125 miljoni ASV dolāru, 100 no kuriem ir garantētā summa.

Klīvlendas "Browns" šodien padarīja savu aizsardzības līnijas malējo spēlētāju Mailzu Garetu par apmaksātāko aizsargu NFL vēsturē. Noslēdzot piecu gadu līgumu par 125 miljoniem ASV dolāru, viņa vidējā alga ir 25 miljoni sezonā, kas ir par pusotru miljonu vairāk nekā Čikāgas "Bears" aizsargam Kalilam Makam. Tieši Maks līdz šim bija apmaksātākais līgas aizsargs.

Tāpat Mailzs Garets ir uzstādījis jaunu rekordu garantētajā līguma summā, jo 100 miljoni ir tas atalgojums, ko spēlētājs saņems neatkarīgi no sava snieguma laukumā. Tas ir rekords starp aizsargiem. Iepriekš lielākā garantētā summa, ko ir saņēmis aizsardzības spēlētājs bija 90 miljoni ASV dolāru, ko "Bears" garantēja jau pieminētajam Makam.

Interesanti, ka 50 miljoni Mailzam Garetam ir garantēti jau līguma noslēgšanas brīdī, tiesa, tas gan nav rekords, jo Kalilam Makam garantēti bija 60 miljoni, bet NFL rekords ir 94.5 miljoni, ko saņēma Atlantas "Falcons" saspēles vadītājs Mets Raiens.

Jāpiebilst, ka 24 gadus vecais Garets, kurš 2017. gada NFL draftā tika izvēlēts ar kopējo pirmo numuru, ir viens no labākajiem piespēļu steidzinātājiem līgā, jo trīs sezonu laikā viņš ir veicis 30.5 "sekus", bet vidēji mačā saspēles vadītājus pirms piespēles veikšanas apturēja 0.82 reizes, kas pēdējo triju gadu laikā ir ceturtais labākais rādītājs.
Tiesa, jāatgādina, ka 2019. gada sezonā 193cm garais un 123kg smagais Mailzs Garets saņēma sešu maču diskvalifikāciju par uzbrukumu Pitsburgas "Steelers" saspēles vadītājam Meisonam Rudolfam. Pirms tam viņam bija desmit "seki" tieši tik pat spēlēs.

Kā arī…

- Tenesī "Titans" pagarināja līgumu ar savu pussargu Dereku Henriju. Līgums noslēgts uz četriem gadiem, par ko Alabamas koledžas absolvents var saņemt 50 miljonus ASV dolāru.

- Savukārt Dalasas "Cowboys" tā arī nav panākuši līguma pagarinājumu ar Daku Preskotu un viņš 2020. gada sezonu aizvadīs ar tā saukto "franšīzes birku", t.i., viņa atalgojums tiks aprēķināts balstoties uz citu viņa līmeņa spēlētāju algām, kas šajā gadījumā ir 31.4 miljoni ASV dolāru.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/