Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Edmontona joprojām neuzvarēta

Juris Miņins
Juris Miņins

Edmontona joprojām neuzvarēta
Foto: AFP/Scanpix

Edmontonas "Eskimos" turpina savu uzvaras gājienu Kanādas futbola līgā (CFL), jo arī septītajā spēlē viņi izcīnīja uzvaru, ar 27:20 pārspējot Otavas "Redblacks".

Kanādas futbola līgas astotā spēļu kārta, kas risinājās visu iepriekšējo nedēļas nogali, čempionāta līdervienība Edmontonas "Eskimos" tikās ar iepriekšējās sezonas čempionvienību Otavas "Redblacks". Tiesa, šīgada formātā Otavas komanda nebija vairs tas draudīgais spēks kas pērn, jo līdz šai spēļu kārtai prata izcīnīt tikai vienu uzvaru.

Edmontonas komanda arī izmantoja Kanādas galvaspilsētas komandas vājumu un, demonstrējot pārliecinošu spēli, tika pie panākuma.

Jau pirmajā mača ceturtdaļā, pēc Maikla Railija un Lasariusa Pērkinsa sadarbības, kā arī pāris Hjūza O’Nīla precīziem sitieniem pa vārtiem, edmontonieši tika pie vadības ar 10:0, ko tālākajā spēles gaitā viņi palielināja vēl par trim punktiem, līdz "Redblacks" prata paši atbildēt ar savu rezultatīvu uzbrukumu, kad Trevors Hariss ar piespēli atrada Gregu Elingtonu.

Līdz trešās ceturtdaļas beigām, kuras laikā Otava prata atspēlēties un izlīdzināt rezultātu, pārsvarā punkti tika gūti no brīvsitienu pozīcijām, tomēr Dionte Spensers un jau pieminētais Hariss prata noorganizēt piezemējumu, kas beigu beigās "Redblacks" vienībai ļāva izvirzīties vadībā ar 20:19.

Tiesa, pēdējais vārds piederēja Edmontonas "Eskimosiem", jo Maikls Railijs ar piespēli atrada Krisu Getzlafu un vēlāk pats arī realizēja divu punktu izspēli, kas deva CFL līderiem septīto panākumu septiņās spēlēs.

Austrumu konferencē gan cīņa par pirmo vietu, lai arī ir sīva, taču no sportiskā aspekta – ne pārāk aizraujoša, jo par pirmo vietu cīnās divas komandas, kuru uzvaru un zaudējumu bilance ir negatīva. Astotajā nedēļā abas komandas arī tikās aci pret aci un šajā spēlē Monreālas "Alouettes"ar 21:9 pārspēja Toronto "Argonauts".

CFL, 8. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
EskimosRedblacks27:20
ArgonautsAlouettes9:21
Blue BombersTiger-Cats39:12
LionsRoughriders8:41

CFL, Turnīra tabula

Rietumu konference

#KomandaSUZNP
1.Eskimos770014
2.Stampeders751111
3.Blue Bombers752010
4.Lions753010
5.Roughraiders73406

Austrumu konference

#KomandaSUZNP
1.Alouettes73406
2.Argonauts83506
3.Redblacks81613
4.Tiger-Cats70700

Izmantotie resursi:
https://www.cfl.ca/