Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Pateicības dienas CFL mačos divas sagrāves

Juris Miņins
Juris Miņins

Pateicības dienas CFL mačos divas sagrāves
Pirms spēles Monreālā tika iemūžināts "Alouettes" ilggadējā saspēles vadītāja Entonija Kalvillo numurs.
Foto: AFP/Scanpix

Vakarnakt Kanādas futbola laukumos tika izspēlētas atlikušās 16. spēļu nedēļas cīņas, kas bija arī Kanādas Pateicības dienas spēles. Abos mačos tika fiksētas sagrāves.

Dienas pirmajā spēlē tikās Saskačevanas "Roughriders" un Monreālas "Alouettes". Šajā spēlē favorīti bija saskačevanieši, kuri arī guva pirmos mača septiņus punktus, taču ar to viņu prieki arī beidzās, jo spēles turpinājumā piezemējumi un brīvsitieni tika izpildīti tikai Monreālas komandas labā, turklāt to bija daudz.
Džons Kromptons, lai arī realizēja vien 12 no 25 piespēlēm, trīs reizes rezultatīvi asistēja, Taners Māršs guva vēl vienu piezemējumu, bet Šons Vaits "lādēja" bumbas starp vārtu stabiem. Spēle noslēdzās ar pārliecinošu "Alouettes" uzvaru – 40:9. Vēl divus punktus "Roughriders" guva apturot pretinieku viņa ieskaites zonā.

Otrajā spēlē rezultāts bija līdzīgs – 41:9. Šajā cīņā uzvarētāji bija Edmontonas "Eskimos", kuri pieveica atklāti vāji spēlējošos Vinipegas "Blue Bombers".

Atšķirībā no pirmā mača, šajā spēlē zaudētāji neprata gūt piezemējumus, bet iztika vien ar trim realizētiem tiešajiem brīvsitieniem, kurus izpildīja Kosovā dzimušais Lirims Hajrulahu, taču pirmais viņa precīzais sitiens tika fiksēts, kad viņa pārstāvētā Vinipegas komanda atradās zaudētājos ar 0:40.

Divi piezemējumi skrienot Maika Reilija kontā, tāpat viņš realizēja 19 piespēles 31 mēģinājumā un guva 197 jardus. Tāpat bumbu ieskaites zonā ienesa Džons Vaits, kurš kopumā guva 96 jardus un bija mača produktīvākais spēlētājs uzbrukumos pa zemi.

Pēc šīs spēļu kārtas ir noskaidrojušās vēl divas komandas, kas ir nodrošinājušas vietas izslēgšanas mačos. Bez Kalgarī "Stampeders", kuri šonedēļ atpūtās, par "play-off" komandām ir kļuvušas Edmontonas un Saskačevanas vienības.
Jāpiebilst, ka CFL izslēgšanas spēļu formāts ir netipisks vairumam čempionātu, proti, labākā komanda no katras divīzijas automātiski kvalificējas izslēgšanas mačiem un pirmajā "play-off" nedēļā atpūšas, lai sagaidītu savus pretiniekus, kuri noskaidrojas katras divīzijas otrās un trešās komandas cīņā. Interesanti ir arī tas, ka, ja kādas divīzijas ceturtā komanda ir spēlējusi labāk nekā otras divīzijas trešā vienība, tad izslēgšanas mačiem kvalificējas tā.

Līdz šīs sezonas beigām ir palikušas četras spēļu nedēļas un, ja vien nenotiks nekas ārkārtējs, tad tieši šogad arī notiks šī trešās komandas nomaiņa, jo Austrumu divīzijā šosezon vienības ir vājākas un uz šo brīdi Austrumu vadošajai komandai, Toronto "Argonauts" ir tikpat punktu cik Rietumu divīzijā spēlējošajai un pēdējā vietā esošajai Vinipegas komandai, t.i., 12. Turklāt, Vinipega zaudēja savu pārsvaru pār Austrumu komandām zaudējot sešas spēles pēc kārtas, kas šobrīd ir garākā zaudējumu sērija visā līgā.

Izmantotie resursi:
TSN
cfl.ca