Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Vinipega triumfē 108. Greja kausa izcīņā

Juris Miņins
Juris Miņins

Vinipega triumfē 108. Greja kausa izcīņā
Zaks Kolaross ar Greja kausu, Foto:AP/Scanpix

Šonakt ar Vinipegas "Blue Bombers" komandas uzvaru noslēdzās Kanādas futbola līgas (CFL) sezona. Finālmačā vinipegieši pagarinājumā ar 33:25 parspēja Hamiltonas "Tiger-Cats".

Aizvadītajā naktī 108. reizi tika izspēlēts Greja kauss, jeb norisinājās CFL fināls. Jāsaka, ka šis pasākums bija gaidīts, tā kā iepriekš labākā kanādiešu futbola komanda tika noskaidrota vien 2019. gadā, tā ka 2020. gada CFL sezona Covid-19 dēļ tika atcelta. Interesanti, ka, finālspēles numerācija gan tika saglabāta, t.i., nenotikušais Greja kausa mačs netika atzīmēts.

Šogad par labākās CFL komandas titulu cīnījās Vinipegas "Blue Bombers" un Hamiltonas "Tiger-Cats". Jāsaka, ka šādu dueli var droši saukt par CFL finālu klasiku, jo šīs komandas Greja kausā tikās gan iepriekšējā kausa izcīņas reizē, 2019. gadā, gan kopumā 11 reizes.

Tāpat jāpiemin, ka Vinipegai šis bija jau 26. fināls komandas pastāvēšanas vēsturē, kamēr Hamiltonas komanda uz 2021. gada sezonas finālu gatavojās ne tikai kā iepriekšējā Greja kausa zadētāji, bet arī kā komanda ar ilgāko "sauso" čempionu sēriju, jo "Tiger-Cats" līdz šim pēdējais triumfs ir datējams ar 1999. gadu.

Jāsaka, ka, pretēji 2019. gada finālam, šogad Hamiltonas komanda izrādīja daudz lielāku konkurenci un, neskatoties uz to, ka "Blue Bombers" vadībā izvirzījās pirmie un "Tiger-Cats" palika bez sava pamatsastāva saspēles vadītāja, uz maiņu nākušais Džeremais Masoli, kurš amerikāņu futbolā ir ļoti labi zināms spēlētājs, spēja piešķilt dzirksteli savas komandas spēlei un noorganizēt vairākus piezemējumus, kamēr Vinipegas saspēlnieks Zaks Kolaross pieļāva divas pārtvertas bumbas.

Beigu beigās, ceturto ceturtdaļu komandas sagaidīja pie rezultāta 19:10 par labu mājiniekiem, Hamiltonas "Tiger-Cats".

Tieši tas arī bija laiks, kad sākās īstie mača notikumi – Vinipega guva piezemējumu un realizēja brīvsitienu, kamēr Hamiltonas spēletāji vispirms kļūdījās bumbas uzņemšanā pēc kikofa, par ko tika sodīti ar punktu zaudējumu, bet vēlāk arī izniekoja labas piezemējuma gūšanas iespējas. Pamatlaiks beidzās ar rezultātu 25:25 un tas nozīmēja, ka komandas turpinās cīņu pagarinājumā.

Pagarinājums gan pagāja pēc "Blue Bombers" rakstīta scenārija. Vispirms viņi paši guva piezemējumu, bet tad arī neitralizēja Masoli piespēli, izcīnot vienu no smagākajām, bet tajā pašā laikā arī svarīgākajām uzvarām šosezon.

Par 108. Greja kausa MVP tika atzīts Vinipegas "Blue Bombers" saspēles vadītājs Zaks Kolaross, kurš šosezon jau ir saņēmis sezonas labākā spēlētāja balvu. Tāpat ir jāpiebilst, ka Kolarosam šis ir jau trešais izcīnītais Greja kauss.

108. Greja kausa spēles labākie momenti

CFL iepriekšējo piecu gaud čempioni

GadsČempionsRezultātsFinālists
2021.Blue Bombers33:25 (OT)Tiger-Cats
2020.---
2019.Blue Bombers33:12Tiger-Cats
2018.Stampeders27:16Redblacks
2017.Argonauts27:24Stampeders
2016.Redblacks39:33 (OT)Stampeders

Izmantotie resursi:
https://www.cfl.ca/