Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Saints" un "Colts" lūkos turpināt bezzaudējumu sēriju

Juris Miņins
Juris Miņins

"Saints" un "Colts" lūkos turpināt bezzaudējumu sēriju
Ņūorleānas "Saints"
Foto: AP/Scanpix

Pirms devītās Nacionālās futbola līgas (NFL) spēļu nedēļas aktuāls ir tikai viens jautājums – vai Ņūorleānas "Saints" un Indianapolisas "Colts" spēs turpināt veiksmīgi iesākto sezonu un pagarinās savu uzvaru sēriju līdz astoņiem panākumiem.

Ņūorleānas "Saints" – Karolīnas "Panthers"

Šosezon ņūorleānieši spēlē lieliski, jo vēl aizvien nav cietuši zaudējumu un tikuši pie septiņām uzvarām, kas, jāpiezīmē, ir atkārtots komandas visu laiku labākais sezonas sākums (iepriekšējo reizi šāds sākums padevās 1991. gadā), šonedēļ "Saints" ir iespēja šo rekordu labot. Tiesa, viegli tas nebūs, sevišķi, ja atceras to, ka "Panthers", iepriekšējās 16 savstarpējās spēlēs (kopš 2001. gada), ir pratuši izcīnīt 10 uzvaras.

Ņūorleānas "Saints"

Kas ir bijis pamatā "Saints" lieliskajai spēlei? Protams, pirmais ir jāmin saspēles vadītājs Drū Brīss, kurš arī daudzos statistikas rādītājos ir starp līgas izcilniekiem, taču ir arī "otra medaļas puse", t.i., uzbrucēji, kuriem šīs piespēles ir adresētas un šeit, jāsaka, Brīsam ir kur izvērsties. Līdz šim vismaz 20 piespēles viņš ir atdevis četriem uzbrucējiem (Markiss Kolstons, Redžijs Bušs, Džeremijs Šokijs un Deverijs Hendersons) un vēl diviem (Lenss Mūrs un Hīts Evanss) ir vismaz 10 ķērieni, kas nozīmē, ka saspēles vadītājam, atkarībā no pielietotās aizsardzības shēmas, ir ļoti labas iespējas variēt ar piespēļu mērķiem. Tāpat, lai arī kādam tas var šķist pārsteigums, "Saints" komandai ir ļoti konkurētspējīga spēle pa zemi, t.i., uzbrukumi, kuros bumba tiek izspēlēta pussargiem. Pēc vidēji spēlē gūtajiem jardiem Ņūorleānas vienība, ar 153 jardiem, ir ceturtā labākā NFL. Šāda kombinācija (lielisks saspēles vadītājs, stabila spēle pa zemi un plašas variāciju iespējas uzbrukumos "pa gaisu"), kā izrādās, šajā sezonā ir neatrisināms rēbuss daudziem.

Protams, nevar aizmirst arī par aizsardzību, kurā lielisks ir 34 gadus vecais pēdējais aizsargs Darens Šarpers, jo viņa kontā ir septiņas pārķertas piespēles un trīs piezemējumi. Un arī komandai kopumā pārtverto piespēļu ziņā situācija ir visai daudzsološa, jo šajā rādītājā, ar 16 pārķertajām bumbām, viņi ir labākie visā līgā. Komandas treneris Šons Peitons ir apmierināts ar šādu "Saints" spēli: "Tieši mūsu lieliskā spēle aizsardzībā un prasme pārvērst pretinieku uzbrucēju kļūdas rezultatīvos uzbrukumos ir tas, kas mūs ir "pacēlis" tur, kur mēs esam pašlaik."

Savukārt nobeigumā derētu citēt Drū Brīsu, kura vārdi vislabāk raksturo noskaņojumu Ņūorleānas "Saints" komandā: "Pašlaik mēs spēlējam labi, taču man ir sajūta, ka viss labākais vēl ir tikai priekšā."

Karolīnas "Panthers"

Karolīnas "Panthers" nometnē gan viss nav tik rožaini un spoži, jo vienai no pagājušās sezonas labākajām vienībām (sezonas beigu bilance: 12 uzvaras un 4 zaudējumi), pašlaik zaudējumi ir vairāk nekā uzvaru (3-4). Arī viens no komandas potenciālajiem līderiem, kvoterbeks Džeiks Delhoms nerāda no sevis gaidīto spēli, jo ir saspēles vadītājs ar visvairāk pārtvertajām piespēlēm.

Šajā sezonā, kā to arī paredzēja iepriekš, galvenais "Panthers" trumpis ir pussargu spēle, jo Deandželo Viljamss un Džonatans Stjuarts ir viens no bīstamākajiem pussargu duetiem visā NFL, ko pierāda viņu lieliskā iepriekšējās nedēļas spēle, kad, cīnoties pret Arizonas "Cardinals" komandu, t.i., komandu ar vislabāko skriešanas spēles neitralizāciju, pa diviem karolīnieši spēja veikt 245 jardus. Tāpat pēdējās trijās spēlēs "pantēras" vidēji "izsit" 217.6 jardus, kas ir ievērojams progress, ņemto vērā to, ka sezonas pirmajās četrās cīņās viņi neprata pārvarēt pat 100 jardu robežu. Un arī komandas treneris Džons Fokss ir apmierināts ar jaunajām tendencēm: "Man patīk tas kā komanda spēlē pa zemi "

Ar ko Karolīnas "Panthers" var pārsteigt savus pretiniekus? Viennozīmīgi ar vēl lielāku uzsvaru uz spēli pa zemi un "Saints" malējo uzbrucēju neitralizēšanu. Ja ņem vērā to, ka parasti ņūorleāniešu malējiem uzbrucējiem spēles pārsvars rodas no auguma pārsvara pār pretiniekiem, tad "Panthers" rindās ir ārējie aizsardzības spēlētāji (Ričards Maršals un Kriss Gembls), kuri var pielietot spēka spiedienu uz "Saints" malējiem uzbrucējiem.

Hjūstonas "Texans" - Indianapolisas "Colts"

Indianapolisas "Colts" pašlaik ir tur, kur viņi ir pieraduši būt – starp līderiem un bez zaudējumiem, taču, kā tautā saka, viņiem viss vēl ir tikai priekšā. Un šis "viss" sāksies jau šovakar, kad "Colts" savās mājās uzņems Hjūstonas "Texans" komandu, kura pašlaik ir ieskrējusies un gatava uzveikt jebkuru.

Hjūstonas "Texans"
Hjūstonas futbolistiem gaidāmajai spēlei motivācija "no malas" nebūs jāmeklē. Pašlaik komanda ir uzņēmusi labu tempu, uzvarot pēdējās trijās spēlēs pēc kārtas, tāpat spēļu bilance pret Indianapolisas komandu "Texans" ir visai bēdīga 13-1. Taču pašlaik viņiem ir visas iespējas to labot.

Jau pašlaik ir skaidrs, ka, lai "Texans" varētu cerēt uz uzvaru viņiem ir jāizdara viena lieta - jāizslēdz Peitons Menings. Principā, jāizdara, tas, kas pēdējās sezonās ir izdevies vien retajiem. Vai arī vismaz jāizslēdz/maksimāli jāapgrūtina viņa piespēļu mērķu spēle. Izspēļu daudzveidība un neatslābstošs spiediens uz saspēles vadītāju aizsardzībā, kā arī pārliecinoša pussargu spēle, kura ir pastiprināta ar masveidīgu malējo uzbrucēju iesaistīšanu spēlē, ir tas, kas varētu nostrādāt.

Taču, tāpat kā "Colts" vienībai, arī hjūstoniešiem daudz kas būs atkarīgs no kvoterbeka Meta Šauba, kurš pašlaik ir līgas līderis gan veikto jardu, gan rezultatīvo piespēļu ziņā. Un, protams, arī no Andrē Džonsona spēles, kuram šoreiz pretī stāsies visai nopietns aizsargs – Kelvins Haidens. Džonsons, kurš pavisam nemanot ir kļuvis par vienu no elites malējiem uzbrucējiem visā līgā, var būt atslēgas spēlētājs daudzu iemeslu dēļ, bet galvenais ir viņa vispusīgā spēle un iespaidīgie auguma parametri, kas Haidenam, vienam no labākajiem "Colts" aizsargiem, būs jāneitralizē.

Indianapolisas "Colts"
Indianapolisas "Colts" šosezon spēlē savā stilā – ar Peitonu Meningu komandas uzbrukumā, komandas līderos un uz visu iespējamo žurnālu vākiem. Taču pēdējā spēlē Peitonam gan nav veicies tik labi un arī komandas uzbrukums kopumā sāk "buksēt". Peitons Meings ne tikai nerealizēja (pirmo reizi kopš 2008. gada) iespēju atdot rezultatīvu piespēli, bet arī nopelnīja sev neraksturīgo saspēles vadītāja reitingu: 86.0, lai gan sezonas gaitā vidēji viņa reitings ir 118.8.

Tāpat jāatzīmē "Colts" vājā pussargu spēle, kuri vidēji spēlē spēj veikt vien 87.3 jardus, kas ir 30. rādītājs līgā. Protams, šāds sniegums tikai palielina spiedienu uz Meningu, līdz ar to arī mūsdienu futbola korifeja spēle var saiet šķērsām. "Mēs zinām kas ir darāms," pašreizējo situāciju komentēja komandas pussargs Džozefs Adai, "mums tikai ir jāizlabo iepriekš pieļautās kļūdas un viss būs labi."

Tāpat jāatzīmē, ka līdz šim Indianapolisas futbolisti ir spēlējuši tikai ar vienu komandu, kam ir pozitīva spēļu bilance (uzvaru vairāk nekā zaudējumu) un tā bija Arizonas "Cardinals" vienība trešajā spēļu nedēļā. Savukārt tagad, t.i., nākamajās četrās nedēļās "Colts" divreiz būs jātiekas ar "Tekxans", bet pa reizēm jāmērojas spēkiem ar Jaunanglijas "Patriots" un Baltimoras "Ravens". "Lai turpinātu sezonu iesāktajā ritmā mums būs jāspēlē sakostiem zobiem", īsi un konkrēti rezumēja komandas līderis Peitons Menings.

Pārējās spēles

Vašingtonas "Redskins" – Atlantas "Falcons"
Atlantiešiem vajag uzvarēt, lai atgrieztu savu spēli iepriekšējā līmenī, "Redskins" šiem mērķiem ir ļoti pateicīgs pretinieks.

Arizonas "Cardinals" – Čikāgas "Bears"
Arizonieši šosezon izbraukumā vēl nav zaudējuši, savukārt čikāgieši savās mājās ir bijuši neuzvarami. Šonedēļ viena no sērijām pārtrūks.

Baltimoras "Ravens" – Sinsinati "Bengals"
Pirms mēneša savstarpējā spēlē izcīnītā uzvara "Bengals" komandai raisīja optimismu par gaišo nākotni. Vai Sinsinati pārcietīs kovārņu uzlidojumu arī šoreiz?

Maiami "Dolphins" – Jaunanglijas "Patriots"
Izcīnījuši divas uzvaras 2007. gada stilā, "Patriots" mēģinās parādīt savu uzbrukuma maksimālo spēku Floridā.

Grīnbejas "Packers" – Tampabejas "Buccaneers"
Tampabeja pārliecinošiem soļiem iet uz aizvadītās sezonas Detroitas "Lions" panākuma atkārtošanu. Vieksmi, Grīnbeja jums palīdzēs!

Kanzassitijas "Chiefs" – Džeksonvilas "Jaguars"
Kanzassitijai ir jāuzlabo uzbrukums, Džeksonvilai – aizsardzība. Kura no vienībām paspēs izpildīt mājas darbus ātrāk, tiem arī "saldējums".

Detroitas "Lions" – Sietlas "Seahawks"
Lai arī Sietlā iet švaki, Detroitā iet vēl švakāk.

Sandijego "Chargers" – Ņujorkas "Giants"
Mūžsenais Filipa Riversa un Īlaja Meninga duelis. Meningam vajag uzlabot savu spēli, Riversam – nepasliktināt.

Tenesī "Titans" – Sanfrancisko "49ers"
Pēdējās divās sezonas paspējuši gan patīkami pārsteigt, gan sarūgtināt, "Titans" mēģinās galīgi nesabojāt šo sezonu un gatavosies nākamajai.

Dalasas "Cowboys" – Filadelfijas "Eagles"
Seno "paziņu" tikšanās. Spēles noteikumi paliek nemainīgi.

Pitsburgas "Steelers" – Denveras "Broncos"
"Broncos" šosezon rāda negaidīti labu spēli, taču pret Pitsburgas tēraudu kumeļiem, laikam, nāksies apdaudzīties.

Izmantotie resursi:
nfl.com
espn.go.com

1 2 44 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2009-11-08 00:35, pirms 15 gadiem
Malacis, Juri, beidzot atkal labs raksts par NFL.

Saints ir zvēri, uzbrukums nav sliktāks par Patriots rekordsezonu pāris gadus atpakaļ. Panthers ir īsti pastarīši, taču ceru, ka Deloms var savākies un divgalvainais ''rush'' pūķis kontrolēt pulksteni un gūt daudz jardu.

Ravens-Bengals būs ''asiņaina'' cīņa, šosezon šis ir kļuvis par principiālu dueli. Un Očosinko mute tikai pielej eļļu ugunij.

Dolphins-Patriots pēc Džoija Portera vārdiem ir labākā nedēļas spēle. Pats viņš ienīst Patriots un Dolphins bija iemesls, kāpēc Pats netika play-off ar 11-5 u/z attiecību. Porters sūkstījās par Pats izaicinošo uzvedību pirmsmača iesildīšanās laikā, tā kā ir skaidrs, ka tā būs nokaitēta cīņa.

Titans uzvarēja ar Jangu kā starta QB, šī viņam ir lieliska iespēja sevi pierādīt (jau kuro reizi). Cerību uz play-off gandrīz vairs nav, taču padoties nedrīkst. 49ers ir laba komanda, šis būs sīvs mačs kurā tieksies līdzīgas komandas gan pēc līmeņa, gan spēles stila.

Ja Broncos uzvarēs arī Steelers, es sākšu izvērtēt savu priekšstatu par NFL kā tādu.

     [+] [-]

, 2009-11-08 09:10, pirms 15 gadiem
Labais raksts, sen jau gaidīju!Sarauj Bengals!!!

     [+] [-]

, 2009-11-08 09:36, pirms 15 gadiem
Mjā, "Bengals" šogad klājas krietni labāk nekā pēdējos pāris gados.

     [+] [-]

, 2009-11-08 11:41, pirms 15 gadiem
Mixes rakstīja: Malacis, Juri, beidzot atkal labs raksts par NFL.

Ja Broncos uzvarēs arī Steelers, es sākšu izvērtēt savu priekšstatu par NFL kā tādu.
Jā, iepriekš bija "tehniskas problēmas", taču tagad, domājams, viss būs kārtībā un NFL būs arī turpmāk.

Par "Broncos" runājot. ESPN insaideri Denveras izredzes uzvarēt vērtē ar 62% ("Steelers", attiecīgi, tiek 38%)... . Es gan viņiem negribētu piekrist.

     [+] [-]

, 2009-11-08 11:42, pirms 15 gadiem
labs raksts, paldies.

     [+] [-]

, 2009-11-08 12:44, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Par "Broncos" runājot. ESPN insaideri Denveras izredzes uzvarēt vērtē ar 62% ("Steelers", attiecīgi, tiek 38%)... . Es gan viņiem negribētu piekrist.
Steelers nav pērnās kvalitātes, taču tik un tā ir top komanda. Es arī negribu tam piekrist, ka viņu šances ir tikai 38%. Tiesa, Broncos spēlēs mājās.

     [+] [-]

, 2009-11-08 14:00, pirms 15 gadiem
Mixes rakstīja: Steelers nav pērnās kvalitātes, taču tik un tā ir top komanda. Es arī negribu tam piekrist, ka viņu šances ir tikai 38%. Tiesa, Broncos spēlēs mājās.
Paturpinot tēmu.
Šonakt savā spēlēs divas Denveras un Pitsburgas "saistītās komandas" - Arizona un Čikāga... .

     [+] [-]

, 2009-11-08 14:30, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Paturpinot tēmu.
Šonakt savā spēlēs divas Denveras un Pitsburgas "saistītās komandas" - Arizona un Čikāga... .
Tas ir interesants duelis, abas komandas ir nestabilas savā sniegumā. Vorners sācis mētāt INT, Katlers vnk spēlē švaki. Sīva cīņa būs, šonedēļ vsp daudz šādu principiālu spēļu.

     [+] [-]

, 2009-11-08 15:50, pirms 15 gadiem
Pēc šīs nedēļas būs tikai -1 spēles deficīts, un nākamā spēle pret ēzeļiem

Denverai paveiksies ja dabūs wildcard!

     [+] [-]

, 2009-11-08 18:05, pirms 15 gadiem
PAŅESLAS!

Aicinu (un ceru) uz aktīvu diskusiju!

     [+] [-]

, 2009-11-08 18:10, pirms 15 gadiem
Tomijs Hariss aizsūtīts prom no laukuma (par incidentu ar Lutui)... jo labāk "Cards"!

     [+] [-]

, 2009-11-08 18:22, pirms 15 gadiem
Arizonas vājā aizsardzība pagaidām liek Čikāgas nožēlojamajam uzbrukumam izskatīties labā līmenī... Lai vai kā, ceru uz lāču zaudējumu.

     [+] [-]

, 2009-11-08 18:25, pirms 15 gadiem
M8archa rakstīja: Arizonas vājā aizsardzība liek Čikāgas nožēlojamajam uzbrukumam izskatīties labā līmenī...
Aizsardzība "Cards" pēdējos gados ir pašvaka, jā, bet "Bears" šovakar arī labi nebūs nebūs... Urlahers, Hariss - "ārā", vēl dažiem dažādas problēmas... .

Bet TD izspēlē Vilsons (?) nolažojās, tāpat kā kromartī mierīgi varēja "nolauzt" piespēli Hesteram.

     [+] [-]

, 2009-11-08 18:31, pirms 15 gadiem
M8archa rakstīja: Pēc šīs nedēļas būs tikai -1 spēles deficīts, un nākamā spēle pret ēzeļiem

Denverai paveiksies ja dabūs wildcard!
Ēzeļi Nu tad jau manīs, šie pagaidām mauc pat labāk par Chargers. Varbūt ņems un dabūs ar to wildcard, kurš zin, pat uzvarēs divīziju.

     [+] [-]

, 2009-11-08 18:34, pirms 15 gadiem
TD!!

Tagad gaidam, pirmo Katlera INT, un tā bears aizsardzība izskatās pēc broncos 2008

     [+] [-]

, 2009-11-08 18:35, pirms 15 gadiem
Zona TD!

M8archa,
"Bears" šovakar ir aizsardzība?

     [+] [-]

, 2009-11-08 18:42, pirms 15 gadiem
Starp citu, moš kāds vakardien NCAA FB skatījās?

     [+] [-]

, 2009-11-08 18:43, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Starp citu, moš kāds vakardien NCAA skatījās?
Tikai dažus fragmentus.

     [+] [-]

, 2009-11-08 18:48, pirms 15 gadiem
Mixes rakstīja: Tikai dažus fragmentus.
Zuševica Aiovas "Hawkeyes" baigi žēl... puiši šosezon tā labi spēlēja, bet bez Stanzi, tomēr, viņi vairs nav tik kruti. (Šito spēli arī skatījos).

Bet Viskonsinas "Badgers", ar Briedi sastāvā, turpiuna kāpumu AP rangā... arī tāda interesanta komanda izskatās.

Bet nu favorīti bez pārsteigumiem, teiksim tā... vienīgi Oklahomas spēle šosezon, saprotamu iemeslu dēļ, ir vilšanās.

     [+] [-]

, 2009-11-08 18:52, pirms 15 gadiem
FITZ!!!

Fantasy šams man laikam beidzot sāk nest tos punktus, ka'dus es no šamā gaidīju!

     [+] [-]

, 2009-11-08 18:54, pirms 15 gadiem
Nesanāca redzēt, viasats boksu rādīja... Fitz arī labais, sāk ārdīties, tieši tad kad man pret viņu fantasy jāspēlē

Un te nu sākas, Katlers nekad nav vinnējis, kad viņa komandai ir -14 (ja atceros)

     [+] [-]

, 2009-11-08 18:59, pirms 15 gadiem
1 more TD,un Cardiem, manuprāt, uzvara!

     [+] [-]

, 2009-11-08 19:01, pirms 15 gadiem
M8archa rakstīja: 1 more TD,un Cardiem, manuprāt, uzvara!
Tūlīt būs!
Fitz nokārtos!

     [+] [-]

, 2009-11-08 19:02, pirms 15 gadiem
M8archa rakstīja: Nesanāca redzēt, viasats boksu rādīja...
Katrā gadījumā latviešu futbolisti tīri normālās komandās tikuši... .

     [+] [-]

, 2009-11-08 19:08, pirms 15 gadiem
"Bears" trešajos daunos ir... ĻOTI švaki... 0-5... ar tādu performanci uz uzvaru var necerēt.

Kas priecē vēl - "Cards" pussargu spēle beidzot prātīgi sākuši spēlēt. Saprotu, ka tas ir tikai epizodiski, bet nu vismaz kādu laiku paskatīties uz skrienošiem "Cardinals"... .

Starp citu, bijušais arizonietis Eddžerins Džeimss un "Patriots", itkā, taisoties.

     [+] [-]

, 2009-11-08 19:10, pirms 15 gadiem
VISS?!!?

     [+] [-]

, 2009-11-08 19:11, pirms 15 gadiem
Oj, tas labi.. kādās pozīcijās čaļi spēlē?
Man pašam vēl gads un tad jāskatās, baigi ceru tikt kautkādā apmaiņas programmā uz USA, varētu uzspēlēt, bet tas tā..

Un 28-7, man pat mazliet žēl Čikāgas
Un tas gan, nepierasti redzēt skrejošus Cards

Tillmans ārā.. neko labi gan viņam negāja.

     [+] [-]

, 2009-11-08 19:16, pirms 15 gadiem
M8archa rakstīja: Oj, tas labi.. kādās pozīcijās čaļi spēlē?
Man pašam vēl gads un tad jāskatās, baigi ceru tikt kautkādā apmaiņas programmā uz USA, varētu uzspēlēt, bet tas tā..

Un 28-7, man pat mazliet žēl Čikāgas
Un tas gan, nepierasti redzēt skrejošus Cards
Pārsvarā visi ir OL (pamatpozīcijās), bet uz laukuma, vairākumā gadījumu, vēl netiek vai tiek ĻOOTI reti (ja neesmu kko smagi palaidis garām). Bet ja ņem vērā to, ka šamie ir tikai pirmgadnieki vai otrgadnieki (izņemot J.R. Saulieti), tad tas ir normāli.

Mēģināt tikt un spēlēt var, taču, liekas, ka tā no nulles (ja vien neesi vismaz kkāds Latvijas jauniešu/junioru rekordists kādā vieglatlētikas disciplīnā (izņemot soļošanu)) būs baigi grūti kkur tikt (uz ofic. spēlēm).

     [+] [-]

, 2009-11-08 19:24, pirms 15 gadiem
ANTRELS ROLS!!!111vienviensviens

     [+] [-]

, 2009-11-08 19:28, pirms 15 gadiem
Kas pārējās spēlēs labs notiek?, ne jau nu visi ARI-CHI skatās..

     [+] [-]

, 2009-11-08 19:34, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Kas pārējās spēlēs labs notiek?, ne jau nu visi ARI-CHI skatās..
Es gaidu Saints-Panthers, pagaidām neko neskatos.

     [+] [-]

, 2009-11-08 19:36, pirms 15 gadiem
Mixes rakstīja: Es gaidu Saints-Panthers, pagaidām neko neskatos.
Un gaidīšanu "atvieglot" ar kādas citas spēles skatīšanos?

     [+] [-]

, 2009-11-08 19:37, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Un gaidīšanu "atvieglot" ar kādas citas spēles skatīšanos?
Ar citu sportu - AS Roma pret Inter tūlīt sāksies.

     [+] [-]

, 2009-11-08 19:42, pirms 15 gadiem
Mixes rakstīja: Ar citu sportu - AS Roma pret Inter tūlīt sāksies.
Nu var arī tā... bet amerikā tevi nesaprastu...

     [+] [-]

, 2009-11-08 19:45, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nu var arī tā... bet amerikā tevi nesaprastu...
Yeah, soccer is for suckers!
1 2 44 komentāri