Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Bijušais NFL MVP Pītersons karjeru turpinās "Lions" rindās

Juris Miņins
Juris Miņins

Bijušais NFL MVP Pītersons karjeru turpinās "Lions" rindās
Adrians Pītersons
Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) viens no visu laiku produktīvākajiem pussargiem Adrians Pītersons ir atradis komandu, kurā turpināt karjeru, jo vienojies par viena gada līgumu ar Detroitas "Lions".

Iepriekš jau ziņojām, ka Vašingtonas NFL komanda ir veikusi diezgan negaidītu soli un atlaidusi pussargu Adrianu Pītersonu. Par negaidītu šo lēmumu jāsauc tāpēc, ka visu starpsezonu Pītersons trenējās ar pirmo uzbrukuma komandu, kas lika domāt, ka viņa pozīcijas komandā ir drošas.

Uzreiz pēc šīs ziņas publiskošanas parādījās baumas, ka Pītersons noslēgs karjeru, taču pats pussargs noliedza šīs runas, sakot, ka vēlas spēlēt. Darba piedāvājums nebija jāgaida ilgi, jo pāris dienas vēlāk izcilo pussargu nolīga Detroitas "Lions". Vienošanās ir parakstīta uz vienu sezonu par kopējo summu 1.05 miljoni ASV dolāru.

Jāsaka, ka "Lions" rindās Pītersona parādīšanās nav nejauša, jo Detroitas komandas uzbrukuma koordinators ir Darels Bīvels, kurš iepriekš šādu pašu amatu ieņēma Minesotas "Vikings" rindās, t.i., ar Pītersonu ir pazīstams jau sen.

Tiesa, interesants ir fakts, ka Vašingtona atlaida bijušo līgas MVP ar formulējumu, ka vēlas dot iespēju jaunajiem pussargiem, bet Detroitas komandā 35 gadus vecais Pītersons būs par saviem pozīcijas biedriem būs vismaz 11 gadus vecāks.

2019. gada sezonā Detroitas "Lions" produktīvākais pussargs bija Keirons Džonsons, kurš astoņās aizvadītajās spēlēs guva 403 jardus un trīs piezemējumus. Pītersona kontā iepriekšējā sezonā bija 898 jardi un pieci piezemējumi.

Oklahomas koledžu pārstāvējušais Pītersons savas NFL karjeras lielākodaļu pavadīja Minesotas "Vikings" rindās un kopumā ir guvis 14 216 jardus, kas ir visu laiku piektais labākais rādītājs un otrais starp aktīvajiem spēlētājiem (pirmajā vietā ir Frenks Gors ar 15 347 jardiem). Savukārt viņa 111 pa zemi gūtie piezemējumi ir ceturtais visu laiku labākais rādītājs un labākais starp šobrīd aktīvajiem spēlētājiem.

Bez šiem sasniegumiem Pītersons savas profesionāļa karjeras laikā ir kļuvis par NFL labāko uzbrukuma debitantu (2007. gadā) septiņas reizes iebalsots "Pro Bowl" komandā, četras reizes "All-Pro" simboliskajā izlasē, bet 2012. gadā atzīts gan par labāko uzbrukuma spēlētāju līgā, gan par līgas MVP. Tāpat Pītersons trīs reizes ir sezonu noslēdzis kā gūto jardu līderis, bet divas – kā gūto piezemējumu līderis.

Izcilā pussarga karjeras kontekstā gan nevar nepieminēt, ka pirms 2019. gada sezonas parādījās ziņas, ka Pītersons, kura karjeras laikā gūtie ienākumi pārsniedz 101 miljonus ASV dolārus, ir pamatīgos parādos, jo kādai kompānijai bija palicis parādā 5.2 miljonus ASV dolāru.

Kā arī…

- Aizsargs Džadevions Klaunijs beidzot ir ticis pie komandas. Lai arī 2014. gada drafta pirmais numurs cerēja uz "lielo algas dienu", neviens klubs viņam to piedāvāt nesteidzās un beigu beigās aizsardzības līnijas malējais aizsargs piekrita Tenesī "Titans" piedāvājumam uz vienu sezonu un 15 miljoniem ASV dolāru.

- Ir paziņots, ka Covid-19 ierobežošanas plānā NFL ir ieviesusi izmaiņas, kas paredz, ka visiem līgas spēlētājiem tiks veiktas veselības pārbaudes un tās notiks ik dienu, izņemot spēļu dienās.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/
https://www.espn.com/

     [+] [-]

, 2020-09-06 17:19, pirms 4 gadiem
Paldies par NFL rakstiem.

     [+] [-]

, 2020-09-06 17:22, pirms 4 gadiem
Uzraksti kādu reizi par 49ers - kādas iespējas šajā sezonaa pēc Tavaam domām?