Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Jets" piesaista arī Rodžersa labāko draugu Kobu

Emils Ozerinskis

"Jets" piesaista arī Rodžersa labāko draugu Kobu
Rendls Kobs un Ārons Rodžers pēdējoreiz "Packers" formastērpos. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Ņujorkas "Jets" savas rindas papildinājusi ar malējo uzbrucēju Rendlu Kobu, kurš pazīstams kā viens no komandas jauniegūtā saspēles vadītāja Ārona Rodžersa labākajiem draugiem.

Baumas par Ārona Rodžersa pievienošanos Ņujorkas "Jets" klīda jau lielāko daļu starpsezonas un pirms NFL drafta četrkārtējais līgas MVP nonāca savā jaunajā komandā. "Jets" vienība konsekventi starpsezonas periodā meklējusi savus papildinājumus Rodžersam pazīstamās personās. Par komandas uzbrukuma koordinātoru kļuva Natenjels Hakets, kurš pirms neveiksmīgās kļūšanas par Denveras "Broncos" galveno treneri bija Rodžersa uzbrukuma kordinātors Grīnbejas "Packers" vienībā. Tāpat brīvo aģentu tirgus sākumā Ņujorka savos tīklos ievilka "Packers" vadošo malējo uzbrucēju Alanu Lazārdu.

Pēc 39 gadus vecā Rodžersa iemainīšanas, "Jets" vienojusies arī par saspēles vadītāja drauga Rendla Koba pievienošanos Ņujorkas vienības rindām. 32 gadus vecais malējais uzbrucējs kopā ar Rodzersu apkampušies pameta "Packers" spēļu laukumu pēc sezonas noslēdzošās cīņās.

Kobs pavadīja "Packers" rindās savas pirmās astoņas profesionālā futbola sezonas, 2014. gadā kļūstot par "Pro Bowl" dalībnieku. Pēc tam spēlētājs devās uz Teksasu, pārstāvot Dalasas "Cowboys" un Hjūstonas "Texans", bet pirms diviem gadiem Rodžerss pieprasīja "Packers" kluba vadībai atgriezt malējo uzbrucēju siera galvu sastāvā.

Tikmēr Ārona Rodžersa aizstājējs Grīnbejas "Packers" sastāvā Džordans Lavs vienojies ar komandu par līguma pagarināšanu. Trīs gadus aiz Rodžersa muguras pavadījušajam Lavam spēkā bija līgums uz jauno sezonu, bet spēlētājs ar komandu vienojās par vēl vienu sadarbības gadu, dodot drošības spilvenu pirms lielā lēmuma pieņemšanas par ilgtermiņa līgumu.

Šobrīd 24 gadus vecais Lavs tika draftērts 2020. gada drafta pirmajā kārtā. Pērnajā sezonā Lavs laukumā devās tikai četrās spēles uz noslēdzošajām minūtēm, kad rezultāti jau bija izšķirti. Kopumā saspēles vadītājs aizvadītajā sezonā izdarīja tikai 21 piespēles mēģinājumu.

Super Bowl čempione Kanzassitijas "Chiefs" pagarinājusi sadarbību ar 31 gadu veco pussargu Džeriku Makinonu, kurš gan vairāk "Chiefs" uzbrukumā ticis izmantots kā bumbas ķērājs. Makinons ar pussarga pamattpienākumiem nodarbojies krietni mazāk veicot vienu piezemējumu kā skrējējs. Savukārt kā bumbas saņēmējs pēc piespēlēm Makonons sakrāja deviņus tačdaunus. Galvenā pussarga pienākumus pagājušajā sezonā virsaišu rindās pārņēma septītajā drafta kārtā izvēlētais Aizeja Pačeko.

NFL draftā ļoti skaļi sevi pieteica Super Bowl fināliste Filadelfijas "Eagles", kas ne tikai pirmajā kārtā negaidīti tika pie Džeilena Kārtera un Nolana Smita, bet arī pērn vēl diviem draftētajiem Džordžijas "Bulldogs" spēlētājiem Džordanam Deivisam un Nakobi Dīnam pievienoja līdz šī gada drafta ceturtajai kārtai noslīdējušo malējo aizsargu Kīliju Ringo. Taču ar pieciem Džordžijas spēlētājiem Hovijs Rozmens neapmierinājās, veicot maiņas darījumu, kurā Filadelfija tika pie pirms trīs gadiem Džordžijā spēlējušā pussarga D'Andrē Svifta, kura pakalpojumi izrādījās lieki Detroitas "Lions" komandai pēc Džamira Gibsa nodraftēšanas ar 12. numuru.

Svifts pagājušajā sezonā nerādīja savu spožāko sniegumu savainojumu dēļ, taču ar viņa piekļaušanos komadas pussargu līnijai, nu Filadelfija četriem pussargiem kopā makša attalgojumu tik pat lielā vienas sezonas apjomā cik pērnā gada pamatsastāva pussargs Mails Sanders nopelnīs Karolinas 'Panthers" rindās.