Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Colts" un "Saints" vēl aizvien neapturami

Juris Miņins
Juris Miņins

"Colts" un "Saints" vēl aizvien neapturami
Peitons Menings
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajās divās dienās tika noslēgta Nacionālās futbola līgas (NFL) 12. kārtas spēles un vēl aizvien bez zaudējumiem turnīru turpina Indianapolisas "Colts" un Ņūorleānas "Saints".

Nedēļas centrālā spēle, neapšaubāmi, bija Jaunanglijas "Patriots" cīņa pret Ņūorleānas "Saints". "Patriots", kuri paši ir vienīgā komanda, kas ir izcīnījusi uzvaras visās 16 regulārās sezonas spēleš, tā jau bija otrā iespēja sezonas gaitā apturēt pretiniekus viņu uzvaras gājienā pēc perfekta uzvarēto – zaudēto spēļu reitinga. Iepriekšējā reizē viņi mēģināja stāties pretī Indianapolisas "Colts" un lielā mērā viņiem tas arī gandrīz izdevās, taču riskantas izspēles (pie ceturtā mēģinājuma) dēļ viņi zaudēja. Šonakt viņiem neizdevās pat tas. Ņūorleānas "Saints", jeb, prezīcāk, Drū Brīzs uzskatāmi nodemonstrēja kāpēc tieši viņi ir viena no labākajām šīssezonas komandām. Gūts 371 jards, izdarītas piecas rezultatīvas piespēles un perfekts saspēles vadītāja reitings (158.3), tieši tā nospēlēja Brīzs, "Patriots" aizsardzībai neatstājot lielas cerības uz veiksmīgu spēli. Spēles beigu rezultāts -38:17.

"Protams, statistikā tā būs tikai kārtējā uzvara," pēc cīņa sacīja Brīzs, "taču psiholoģiskajā plānā tas mums dod daudz, daudz vairāk." Savukārt Jaunanglijas saspēles vadītājs Toms Breidijs atzina savas komandas nespēju pretoties "Saints": "Starp mums ir ļoti liela atšķirība. Viņi nospēlēja savā līmenī, lieliski izmantoja iespējas, taču mēs ne tuvu neparādījām visu uz ko esam spējīgi, spēle neritēja tā kā mēs cerējām. Taču jāsaka, ka tagad mēs uzskatāmi ieraudzījām, kāpēc viņiem "Saints" – aut. ir perfekta uzvarēto-zaudēto spēļu bilance."

Savukārt dienu agrāk varēja notikt kaut kas, ko pirms spēļu kārtas maz kurš bija gaidījis. Indianapolisas "Colts" tikās ar Hjūstonas "Texans" un spēles sākumā nonāca zaudētājos ar 0:17 un arī vēlāk nesamazināja "apgriezienus" un lielajā pārtraukumā komandas gāja pie rezultāta 20:7 "Texans" labā. Izskatījās, ka briest sensācija, taču nekā. "Colts" nospēlēja tā kā viņi to pieraduši darīt visas sezonas garumā un spēles otrajā pusē veica četrus piezemējumus un guva 28 punktus uz ko hjūstonieši atbildēja vien ar vienu piezemējumu spēles pašā izskaņā, samazinot rezultāta starpību. 35:27 un "Colts" turpina maršēt neuzvarēti.

Jāpiebilst, ka šī ir pirmā reize Nacionālās futbola līgas vēsturē, kad divas komandas sezonu ir uzsākuši (un nu jau arī turpinājuši) tik veiksmīgi. Atgādināsim, ka vienīgā komanda, kurai ir izdevies uzvarēt visās 16 regulārās sezonas spēlēs bija Jaunanglijas "Patriots", kuri to paveica 2007. gadā. Bet pirmā komanda, kam tas izdevās "modernajā ērā" bija Maiami "Dolphins", kuri 1972. gadā izcīnīja 14 uzvaras. Bet pirms "modernās ēras" (1970. gada) perfektas sezonas ir izdevušās Čikāgas "Bears" (divreiz), Klīvlendas "Browns" un Losandželosas "Bulldogs".

NFL 12. nedēļas spēļu rezultāti

ViesiMājniekiRezultāts
Grīnbejas "Packers"Detroitas "Lions"34:12
Oklendas "Raiders"Dalasas "Cowboys"7:24
Ņujorkas "Giants"Denveras "Broncos"6:26
Tampabejas "Buccaneers"Atlantas "Falcons"17:20
Maiami "Dolphins"Bufalo "Bills"14:31
Klīvlendas "Browns"Sinsinati "Bengals"7:16
Sietlas "Seahawks"Sentluisas "Rams"27:17
Karolīnas "Panthers"Ņujorkas "Jets"6:17
Vašingtonas "Redskins"Filadelfijas "Eagles"24:27
Indianapolisas "Colts"Hjūstonas "Texans"35:27
Kanzassitijas "Chiefs"Sandijego "Chargers"14:43
Džeksonvilas "Jaguars"Sanfrancisko "49ers"3-20
Arizonas "Cardinals"Tenesī "Titans"17:20
Čikāgas "Bears"Minesotas "Vikings"10:26
Pitsburgas "Steelers"Baltimoras "Ravens"10:36
Jaunanglijas "Patriots"Ņūorleānas "Saints"17:38

Izmantotie resursi:
espn.go.com

     [+] [-]

, 2009-12-01 10:23, pirms 15 gadiem
Fcuk,Patriots pakāsa

     [+] [-]

, 2009-12-01 10:29, pirms 15 gadiem
man gan Colts neriebjas, taču nevar tev nepiekrist - ir atsevišķi penalty jeb "Brady"calls vai arī situation calls, pēc kuriem kāds ir vienlīdzīgāks par pārējiem. Tomēr nenoliedzami, tas ko pēc visām pārmaiņām, traumām, ir paveikuši Colts šosezon, ir nereāli!
Otrs - sāk besīt šitā MIN Nr.4 iecelšana par sezonas brīnumu, MVP, komandas glābēju utt., MIN tāpat kā IND ir vnk ideāls sezonas kalendārs, turklāt MIN var mierīgi pierakstīt sev 2 zāģus - gan pret PIT, gan BAL... Vienīgais ko varu, lai MIN nāk pretī kāds nopietnāks pretinieks par bezzobaino CHI, DET, STL, viduvējo SF.... Vienīgais, kur MIN labi nospēlēja bija abas spēles pret GB, lai gan arī tur GB O-line ir vnk mēslu čupa, cik Rodgers dabūja sacks... Domāju, ka MIN norausies no ARI, taču Warner ir ārā, jāgaida CIN defs un NYG atplaukums, bet PO MIN nav izredžu, Saints ir labāk nokomplektētā NFL komanda, un spēle pret NE to pierādīja... Rezumē - MIN ir overrated!

Un sezonas MVP pienākas nevis Favre, bet gan Brees un basta!!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-12-01 11:22, pirms 15 gadiem
Chargers roll on,next Browns!

     [+] [-]

, 2009-12-01 11:44, pirms 15 gadiem
saints ir ok īpaši savā laukumā, bet colts un minesota vienalga ir augstāk barības ķēdē.

ar normālu kalendāru, nevis 3 nopietnām spēlēm sezonā, nebūtu tur nekāda 11-0.

ja saints izdosies noturēt 1.vietu konferencē, tad moš arī tiks uz SB. ja neizdosies, tad minesotā uzvarēt viņiem neredzu variantus.

  -3 [+] [-]

, 2009-12-01 17:53, pirms 15 gadiem
min vienīgā iespēja cerēt uz sb ir mainīt qb, šitais pensis nevarēs uzturēt sevi labā formā līdz sezonas beigām, atcerēsimies pagājušo gadu.

     [+] [-]

, 2009-12-01 21:15, pirms 15 gadiem
Tas būtu gadsimta Superbowl, ja tiktos 18-0 Colts un 18-0 Saints..

     [+] [-]

, 2009-12-01 22:22, pirms 15 gadiem
Grozieties, kā gribat, Favra cipari un siegums ir MVP cienīgi un Vikes ir līgas elites komanda. Saints ir labāki, taču PO var notikt viss. Brīzs arī ir pelnījis būt par MVP, Menings nav sliktāks, Vorens Saps pat pieminēja Krisu Džonsonu, kurš ir ceļā uz rekordu rushing yards vienā sezonā, tiesa viņa izredzes apgrūtina Titans 5-6 bilance (pēdējas 5 gan ir uzvaras).

     [+] [-]

, 2009-12-02 11:41, pirms 15 gadiem
njā - šogad tiešām 3 ļoti labi kandidāti. visiem būtībā pienāktos.

man kā colts atbalstītājam protams liekas, ka jādod PM, jo bez viņa Colts nebūtu pat puses no tām 11 uzvarām. Vikingi bez Farve domāju arī būtu diezgan ok. Tāpat arī Saints bez Brīz vienalga būtu kandidāts uz p-o.

Par Džonsonu Sapps gan samuldējies. Viņš taisa 1-2 plays pa spēli. ok jardus savāc un fantasy owners priecājas, bet tas arī viss. Viņš nav pat savas komandas MVP. VY ir krietni vērtīgāks.

ja ir kāds no RB, kas varētu kandidēt, tad vienīgi MJD, ja Jags tiks p-o.

     [+] [-]

, 2009-12-02 19:53, pirms 15 gadiem
Mixes rakstīja: Grozieties, kā gribat, Favra cipari un siegums ir MVP cienīgi un Vikes ir līgas elites komanda. Saints ir labāki, taču PO var notikt viss. Brīzs arī ir pelnījis būt par MVP, Menings nav sliktāks, Vorens Saps pat pieminēja Krisu Džonsonu, kurš ir ceļā uz rekordu rushing yards vienā sezonā, tiesa viņa izredzes apgrūtina Titans 5-6 bilance (pēdējas 5 gan ir uzvaras).

tādēļ arī nepieminēja, ka komandas bilance ir 5-6, un neticu, ka viņš pārspēs Dickersona rekordu...

     [+] [-]

, 2009-12-02 21:17, pirms 15 gadiem
Par CJ jūs šaujat galīgi garām. Viņš ir komandas MVP, VY ir nospēlējis pāris OK spēles, tikai pēdējā viņš bija tiešām ļoti labs. Saukt viņu par daudz vērtīgāku nozīmē, ka neko daudz par Titans nezini. CJ ir daudz vērtīgāks par VY.

Runājot par rekordu, kā vienbalsīgi atzina gan Saps, gan Maiks Martcs (bijušais treneris) un Lombardi, tad viņš to pārspēs. Vajadzīgi vēl kādi 700 jardi 5 spēlēs. Neiespējami? Tas ir vairāk, kā iespējami. Manuprāt, ir skaidrs, ka viņš šobrīd ir labākais RB līgā.

     [+] [-]

, 2009-12-02 22:03, pirms 15 gadiem
CJ - labākais RB? get serious. nopietni gribi teikt, ka esot red zone vai arī uz 3rd down jebkurā vietā tu tieši viņam uzticētu bumbu no visiem līgas līgas RB? no way. Viņš varbūt ir tas, kurš var uztaisīt 50+ yard plays labāk nekā citi, bet tas jau nepataisa viņu par labāko RB. 50+ yars plays vispār pēc idejas jātaisa WR nevis RB.

šis ir fan talk.

kur tad bija CJ value pirmajās 6 sezonas spēlēs, kad nebija VY? cik uzvaru viņš komandai atnesa?

     [+] [-]

, 2009-12-02 22:14, pirms 15 gadiem
CJ ir vienīgais spēlētājs, kurš konstanti ir spēlējis savā līmenī, arī zaudētajās spēlēs, bet viens jau nav vilcējs. Pirmos mačus zaudēja aizsardzība un Kolinss. Ja VY ir komandas MVP, tad Titans ir nožēlojama komanda, jo faktiski tikai pēdējā spēlē VY lietas tiešām ņēma savās rokās. Līdz tam viņš ir bijis sekundārais uzbrukuma ierocis, pret Texans vnk bija jāmet rezultāta dēļ.

Vienīgi Pītersons varētu būt labāks, taču pateicoties Fāvra spēlei viņa nozīme ir mazinājusies šosezon, kamēr CJ jo projām ir komandas centrs kopš pilnībā izkonkurēja Vaitu un izjauca Smash & Dash. Rekordu pārspēt ir pavisam reāli, taču rekordus nepārspēj tie, kuri nav labākie.

Ja tas būtu tikai ''fan talk'', tad arī paši NFL eksperti nerunātu par CJ kā sezonas MVP, īpaši nepieminot citus RB.

  +1 [+] [-]

, 2009-12-03 17:48, pirms 15 gadiem
vienreiz jau izteicos - nfl eksperti ir jautra un atraktīva, bet izcili histēriska tauta - pietiek ar vienu izcili labu/sliktu spēli lai tevi pataisītu par dievu/ pēdējo mēslu.

     [+] [-]

, 2009-12-03 19:15, pirms 15 gadiem
modests rakstīja: vienreiz jau izteicos - nfl eksperti ir jautra un atraktīva, bet izcili histēriska tauta - pietiek ar vienu izcili labu/sliktu spēli lai tevi pataisītu par dievu/ pēdējo mēslu.
1000000% piekrītu, piem. Carruci raksti ir ļoti tipiski, tā teikt, "katru nedēļu jauns MVP" .

     [+] [-]

, 2009-12-03 20:15, pirms 15 gadiem
Mixes rakstīja: Par CJ jūs šaujat galīgi garām. Viņš ir komandas MVP, VY ir nospēlējis pāris OK spēles, tikai pēdējā viņš bija tiešām ļoti labs. Saukt viņu par daudz vērtīgāku nozīmē, ka neko daudz par Titans nezini. CJ ir daudz vērtīgāks par VY.

Runājot par rekordu, kā vienbalsīgi atzina gan Saps, gan Maiks Martcs (bijušais treneris) un Lombardi, tad viņš to pārspēs. Vajadzīgi vēl kādi 700 jardi 5 spēlēs. Neiespējami? Tas ir vairāk, kā iespējami. Manuprāt, ir skaidrs, ka viņš šobrīd ir labākais RB līgā.
nesaprotu, no kurienes tu esi ņēmis, ka kāds ir apgalvojis VY ir TEN labākais spēlētājs vai MVP... loģiski, ka CJ ir komandas labākais spēlētājs, taču "tikai" LABĀKAIS spēlētājs, bet ne jau MVP. un attiecībā uz NFL ekspertu viedokļiem par CJ kā par sezonas MVP, tie ir uz vienas rokas pirkstiem skaitāmi cilvēki, pietiks ar kādu spēli zem 100 rush yards, kad viņu atskaitīs no MVP pretendentu pulka, kā arī nevajag aizmirst, ka "NFL loves QB`s", tā kā viņš ir IZCILS atlēts un šosezon viņš ir nepārspējams, taču.... taču....nekā!
Varam mierīgi apskatīties pagājušo sezonu, kad par MVP kļuva Manning, lai gan superklasi (virs 5000y sezonā - tas praktiski ir gandrīz nereāli) rādīja Brees, taču MVP neieguva, tāpēc, ka komanda spēlēja nevienmērīgi, t.i. - te uzvarēja, te zaudēja, savukārt Peitons ar maģisko come-back pēc 3-4 sākuma bija spilgtākais visas sezonas "notikums", tāpēc arī balviņa.
So - CJ varētu (varētu - tas ir stipri teikts) kļūt par MVP tikai šādā gadījumā:
1) TEN tiek PlayOff, tātad jāuzvar visas atlikušās spēles (uzvarēt ARI ar viņu back-up QB tikai izskaņā - es būtu tomēr piesardzīgs pie šāda scenārija)
2) ne IND, ne NO neiegūst 16-0 bilanci,
3) CJ pēspēj Dickersona rekordu,
3) IND neiegūst bilanci 15-1 un tai pašā laikā P.M. nepārspēj Marino rekordu season passing yards;
4) vecais Favre nepaliek uz 3 INT un MIN zaudē vēl kādu spēli.

Nu kā tev, loģiski spriežot, liekas CJ izredzes iegūt MVP??

Runājot par MIN kā elites komandu, kuru no elites komandām MIN šozeson ir uzvarējusi? CLE ar bilanci 1-10? DETx2 ar bilanci 2-9? STL ar bilanci 1-10? CHI, kurā laikam šozeson nespēlē neviena WR un bilanci 4-7? SEA ar bilanci 4-7? SF, kuru viņi uzvarēja ar 3 punktiem?
Apsveicam.... tikai nez kāpēc, kad pretī nostājas PIT, un drusku jāpiezemējas uz mutes, pret BAL, kura nemaz nespēlē stabili, ir jāpalūdz NFL dievs, lai kicker norokās (vienalga uzskatu, ka MIN šo maču zaudēja).
reāli, paliek viena TOP komanda - GB, par kuras TOPumu vēl varētu pastrīdēties. Tātad sausais atlikums paliek: esam vareni pār komandām, kuru lielāka vērtība ir tikai nosaukums, nedaudz palaužamies ar viduvējībām, bez ierunām zaudējam 2009 SB ieguvējiem, BAL kicker saucam par savējo vikingu, un priecājamies par Nr.4 "double atriebību" GB, kamēr................NO laužas ar NYG (6-5), ATL (6-5), PHI (7-4), un visbeidzot NE (7-4) - kā arī varētu šeit mierīgi pieminēt MIA, NYJ, un rezultāts vienalga 11-0.
Tad, kā mēs vispār varam domāt, ka Favre ir vērtīgāks par Brees? Tapēc, ka viņam ir 40 un MIN pārsvarā jāspēlē ar zaudētajiem? Absurds!
ja MIN uzvarēs visas 3 spēles pret ARI, CIN, NYG, un NO būs kaut viens zāģis, tad mēs vēl varam padiskutēt par to, vai "Mr. Retired" ir pelnījis savu 4.MVP. Pagaidām ar visām 5 esmu pret!